Quantcast
Channel: ג'יפ –שטח
Viewing all 1632 articles
Browse latest View live

ביולי הקרוב –סוזוקי ויטארה

$
0
0

סוזוקי ויטארה הוא אחד מרכבי הפנאי המוערכים ביותר והוותיקים ביותר בשוק הרכב הישראל. הגרסה הנוכחית שלו כבר די "באה בימים" ובכל זאת היא מתעלה קומה אחת מעל לזירת המתחרים שלה בזכות הנעה כפולה קבועה, LOW יכולת אמיתית בשטח ועדת מעריצים נאמנה.

עתה מודיעה מכשירי תנועה – יבואנית סוזוקי לישראל – על תחילת הייבוא של הדור הבא של סוזוקי ויטארה.

 אלו עיקרי הדברים:

• מנוע בנזין 1.6 ל' 119 כ"ס

• ת"ה אוטומטית 6 הילוכים או ידנית

• מערכת הנעה כפולה ALL GRIP

• צריכת דלק מוצהרת 18 ק"מ/ל'

  • חבילות בטיחות חדשות
  • מרכב ופנים חדשים
  • אין LOW
  • עדיין אין מחיר

 

ביולי הקרוב יגיע אלינו סוזוקי ויטארה החדש. מודרני, חסכוני ובטוח מתמיד עם גווני צבע חדשים - ומה עם השטח? צילום: סוזוקי

ביולי הקרוב יגיע אלינו סוזוקי ויטארה החדש. מודרני, חסכוני ובטוח מתמיד עם גווני צבע חדשים – ומה עם השטח? צילום: סוזוקי

הנה לשון ההודעה לעיתונות:

" מאז השקתה ב-1988, סדרת הויטארה של סוזוקי גרפה שבחים בזכות עיצובים מסוגננים המתאימים גם לחיים העירוניים, מימדים קומפקטים ונוחים, ביצועי כביש טובים ויכולת שטח אמיתיות. התגלמות המסורת של הויטארה באה לידי ביטוי בגלגול הנוכחי: מכונית פנאי-שטח חדשה בעלת עיצוב מרשים ומרענן.

סדרת הויטארה עברה שינויים רבים בגודל המרכב ובמערכות חטיבת הכוח וכיום, אחרי למעלה מ-25  שנים לאחר השקת הדגם המקורי, התגלמות מסורת הויטארה באה לידי ביטוי בגלגול הנוכחי: רכב פנאי-שטח חדש ורענן.

מימדי הדגם החדש של הויטארה צומצמו מעט כדי לתת מענה לצרכים המודרניים והיא כוללת מערכת ALLGRIP, מערכת הנעה 4 גלגלים המשוכללת של סוזוקי, כמו גם ציוד מתקדם לבטיחות.

הדגם החדש מאפשר לבעל הרכב לבטא את עצמו ע"י התאמה אישית של העיצוב.

סוזוקי ויטארה החדש - אצלנו ביולי. צילום: סוזוקי

סוזוקי ויטארה החדש – אצלנו ביולי. צילום: סוזוקי

הקונספט:

1. הזיהוי המידי של מראה רכבי הפנאי-שטח של Suzuki

ה-Vitara החדשה יורשת את העיצוב הסגנוני של הדגמים הקודמים בסדרה וגם את זה של סדרת ה-Jimny, אך מציגה אותו בעיצוב חיצוני מעודכן וחדש לגמרי.

2. יתרונות הביצוע של מערכת ALLGRIP ( 4X4 )  ושלדה מעולה

גלגלים בקוטר גדול ומרווח הגחון הגדול של רכב פנאי-שטח זה מציעים שפע של יכולות שטח. בנוסף, מערכת ALLGRIP עם ארבעה מצבים לבחירת הנהג מאפשרים התאמה לפני השטח ולתנאי הנהיגה ומבטיחים ביצועים מעולים הן על הכביש והן בשטח.

3. התאמה אישית המאפשרת לבעל הרכב להביע את עצמו- בעל הרכב מוזמן לשלב בין מגוון של עיצובי פנים וחוץ כדי לבטא את אישיותו הייחודית.

4. מאפייני ניווט ובטיחות מתקדמים- מערכת שמע עם קישוריות לטלפון חכם מעניק הגישה לאמצעי ניווט מתקדמים (בדגמים היוקרתיים יותר). יתר על כן, מערכת Radar Brake Support ( אופציונאלי בדגמים מסוימים) מציעה בטיחות משוכללת ונעזרת במכ"ם גלים מילימטריים כדי למנוע או לרכך התנגשויות.

5. חיסכון מעולה בדלק- ה-Vitara החדשה עונה על דרישת הנהג המודרני ליותר חיסכון בדלק. הקטנת המשקל, כולל שימוש נרחב בפלדה בעלת כושר מתיחה גבוה, הופכת את המרכב לקל אך קשיח להפליא. טכנולוגיות העברת הכוח כוללות תיבת הילוכים אוטומטית שש מהירויות, פרי פיתוח חדש, המסייעת אף היא לחסוך בדלק. ב-Vitara החדשה עם הנעה רגילה ותיבת הילוכים ידנית חמש מהירויות, רמת הפליטה של CO2 עומדת על 123 ג'/ק"מ בלבד.

עיצוב הויטארה החדשה הינו ביטוי מודרני ועדכני למורשת העיצובית של רכבי הפנאי-שטח של Suzuki, בעל תצורת רכב שטח קשוח משולבת בהתאמת צבעים מתוחכמתושילובים של צבעי מרכב ופרטים עיצוביים לבחירה אישית

עיצוב חיצוני:

מכסה המנוע בצורת צדפה (סימן ההיכר של סדרת Vitara) מעניק לחזית הרכב מראה מוצק, והפגוש הקדמי המעוצב במוטיב בעל צורת טרפז מרמז על אחיזת שטח יציבה. קווי אופי מוגבהים בצד הרכב ופתחי אוורור בצד מכסה המנוע הם מוטיבים המגיעים בירושה מדגמי Vitara של הדור הראשון. פסים בגובה הכתף עוברים לאורך כל המרכב ותורמים למראה הקשוח של רכב פנאי-שטח. ובנוסף, החתירה של Suzuki לעיצוב אווירודינמי משובח מתבטא בפתחי הפגוש המתוכננים באופן מיטבי, בקו הגג המשתפל בשיפוע חלק לאחור, במשטחים התחתיים החלקים ובמראות הצד ושולי הפגושים שצורתם מבוססת על ניתוח של תצורות זרימת אוויר. פנסי ה-LED עם מכסי זרקור בכחול מתקשרים לחיסכון באנרגיה ובדרך גם יוצרים רושם מדליק.

עיצוב פנימי:

קישוט בעיצוב נועז על לוח מחוונים ועיצוב דמוי-פרסה סביב ידית ההילוכים משדרים קשיחות של רכב פנאי-שטח. שעון וכונסי אוויר עגולים, שניהם מוטיבים מה-Grand Vitara, מעניקים לתא הנוסעים מראה צעיר וספורטיבי.

התאמה אישית:

כבר בשלבי הפיתוח הראשוניים, דגם זה תוכנן במטרה לאפשר התאמה אישית. צבעי החוץ המגוונים ושפע של פרטים סגנוניים ועיצוביים מאפשרים לבעל הרכב לבטא את אישיותו הייחודית. כל לקוח מוזמן לבחור מקשת רחבה של צבעי מרכב, כולל שלושה גוונים חדשים לגמרי ומספר שילובים של שני גוונים. Suzuki יצרה את הגוונים החדשים ואת השילובים כפולי הגוון בהתאם לביטוי 'ראש של צייד', כדי לבטא את הריגוש שבנהיגת ה-Vitara החדשה.

 

רשימת הצבעים החדשים:

  • טורקיז פנינה מטאלי 'אטלנטיס'
  • כתום מטאלי 'הורייזן'
  • שנהב מטאלי 'סוואנה'                                                                                             .

ביצועים:

  • חוויית נהיגה המספקת את כל הידע של Suzuki בביצועים.
  • ביצועי כביש מעולים משולבים ביכולות שטח – סימן ההיכר של סדרת Vitara.
  • מערכת העברת כוח המציעה רמות ביצוע מעולות וחיסכון בדלק.
  • רמת פליטה של CO2 מהנמוכות בכל דגמי רכבי הפנאי-שטח הקומפקטיים

 

מנוע

ה-Vitara החדשה מונעת ע"י מנוע בנזין M16 בנפח 1.6 ליטר. במנוע הבנזין, השילוב בין הפחתת החיכוך לבין החיסכון במשקל במנוע וברכיבים קשורים מציע חיסכון גדול במיוחד בדלק עם תפוקה גבוהה ומומנט גבוה. להלן נתוני הביצוע של המנוע:

M16A
תפוקה מרבית   119.6 כ"ס ב-6,000 סל"ד
מומנט מרבי 15.9    קג"מ ב-4,400 סל"ד

 

תיבות הילוכים:

כל אחת מתיבות ההילוכים החדשות של ה-Vitara החדשה משקפת אמצעים שננקטו כדי להגיע למצוינות במונחים של חיסכון בדלק, תחושת העברת הילוכים ושיכוך רעשים ורטט.

תיבת ההילוכים הידנית:

למנוע הבנזין 1.6 ליטר צוותה תיבת הילוכים ידנית חמש מהירויות בעלת  יחסי ההעברה מיטביים ומסייעים לרכב להגיע לשילוב מעולה של ביצועים וחיסכון בדלק. אמצעים כמו משקולת נגדית לידית ההילוכים יוצרים תחושה חלקה וחיובית בהעברת הילוכים ותורמים להנאה בנהיגה.

 

תיבת הילוכים אוטומטית:

למנוע הבנזין 1.6 ליטר ניתן לשדך גם תיבת הילוכים אוטומטית שש מהירויות. טווח יחסי ההעברה הרחב מאפשר שליטה מדויקת ביחסי ההעברה, דבר המסייע ביצירת תגובה מעולה של הרכב גם במהירות נמוכה (לדוגמה, ביציאה מחניה או בנסיעה איטית בשיפוע עולה) ומאפשר למנוע לפעול בסל"ד נמוך. טווח נעילה מורחב תורם לשיפור התאוצה, חיסכון בדלק ונסיעה שקטה. ובנוסף, מצב ידני מאפשר לנהג להחליף הילוך בעזרת ידיות המותקנות בהגה.

פליטות CO2

ב-Vitara החדשה, רמות הפליטה של CO2 נמוכות, הודות לשימוש בפלדה בעלת כושר מתיחה גבוה ואמצעים אחרים לחיסכון במשקל שיושמו במרכב, לצד מערכת Engine Auto Stop המכבה את המנוע בכל עצירה של הרכב (למשל, ברמזור). Suzuki חותרת ליעד פליטת CO2 של 123 גרם/ק"מ במנועי הבנזין ברכבי הנעה רגילה עם תיבות הילוכים ידנית חמש מהירויות, ושל 127 גרם/ק"מ במנועי בנזין ברכבי הנעה רגילה עם תיבת הילוכים אוטומטית שש מהירויות.

מקובל לחשוב שנהיגת שטח עם הנעה 4×4 מנוגדת לחיסכון בדלק וביצועי פליטה, אך מערכת ALLGRIP של Suzuki מייצרת רמת פליטת CO2 נמוכה באופן בולט בהשוואה לרכבי פני-שטח עם הנעת 4×4. היעד של Suzuki לדגמי Vitara המצוידים במערכת ALLGRIP הם 130 גרם/ק"מ עם תיבת הילוכים ידנית חמש מהירויות ו-131 גרם/ק"מ עם תיבת הילוכים אוטומטית שש מהירויות.

מערכת ALLGRIP עם ארבעה מצבים

Suzuki פיתחה את טכנולוגיית ה-4×4 הידועות שלה וגיבשה דור חדש המציע הנאת נהיגה ושלוות נפש בתנאי שטח שונים, ובמקביל מקדם חיסכון ומגביל את העומס הסביבתי הקשור לרכבים מסוג זה. הדור החדש של טכנולוגיית Suzuki קרוי ALLGRIP.

מערכת ALLGRIP מציעה ארבעה מצבים לבחירת הנהג ומאפשרת נהיגה בטוחה ומהנה על מגוון של פני שטח; המערכת הושקה בדגם SX4 S-CROSS/ CROSSOVER ומאז ביססה לעצמה מעמד מצוין. מערכת זו, עם שיפור בדמות התוספת של פונקציית feed-forward, זמינה גם ב-Vitara החדשה.

מערכת ALLGRIP ב-Vitara החדשה נעזרת בפונקציית משוב כדי להגדיל את המומנט לגלגלים האחוריים כאשר היא מזהה סחרור של גלגל קדמי. פונקציית feed-forward החדשה מעניקה למערכת יכולת נוספת לנבא סיכוני סחרור בגלגלים קדמיים לפי מצב פני השטח, מצב דוושת ההאצה וזווית ההיגוי ולהעביר יותר מומנט לגלגלים האחוריים עוד לפני שמתרחש סחרור הגלגל. להלן ארבעת מצבי המערכת, לבחירת הנהג:

אוטו'

מצב אוטו' מתעדף חיסכון בדלק ומיועד לתנאי נהיגה רגילים. מערכת זו משתמשת בהנעה קדמית כברירת מחדל. כאשר מזוהה סחרור גלגל, המערכת עוברת להנעה בכל הגלגלים.

ספורט

מצב ספורט אידיאלי לכבישים מפותלים. המערכת מאפשרת ניצול מרבי של הנעת 4×4 בהתאם לקלט מדוושת ההאצה. במהירות מנוע נמוכה ובינונית, המערכת משנה את מאפייני ההאצה/מומנט באופן הממטב את תגובת המנוע ואת הביצועים בפניות.

שלג

מצב שלב מיטבי לנהיגה על שלג, דרכים לא סלולות ומשטחים חלקלקים אחרים. מערכת זו משתמשת בהנעת 4×4 כברירת מחדל. היא ממטבת את בקרת ה-4×4 בהתאם לקלט מההגה ומדוושת ההאצה ומשפרת אחיזת כביש ויציבות בנסיעה על משטחים דלי חיכוך.

נעילה

מצב נעילה מיועד לחילוץ הרכב משלג, בוץ או חול. היא מגבילה סחרור של כל גלגל בנפרד ומעבירה את המומנט לגלגלים שיש להם אחיזה.

 

מתלים ובלמים

בכל הדגמים שלה, Suzuki חותרת לחוויית נהיגה מובילה מסוגה. כתוצאה מכך, ה-Vitara מציעה יציבות וחוסן בנהיגה, על אף המרכב הקל שלה.

מתלים

הגלגלים הקדמיים מצוידים במתלים עם תמוכות מקפרסון. הצורה החדשה של הזרועות התחתונות, פריסה משודרגת של מסגרת המלה ושיפור התמוכות מפיקים דרגת קשיחות גבוהה יותר, דבר המשפר בתורו את יציבות הנסיעה. הגלגלים האחוריים מצוידים במתלי קורת פיתול, עם קורה בעיצוב שאומץ על ידי Suzuki לראשונה ב-SX4 S-CROSS (מקטע סגור המורכב מצינור שעוקם לצורת U). קורה מסוג זה מעניקה קשיחות מעולה ונוחות נסיעה.

בלמים

ה-Vitara החדשה מצוידת בבלמי דיסק מאווררים בגלגלים הקדמיים ובבלמי דיסק מלאים בגלגלים האחוריים. החיסכון במשקל והפחתת הגרר בתושבת הרפידה מסייעים ליצירת ביצועי בלימה מעולים וחיסכון בדלק.

בטיחות

  • יציבות מעולה בתוספת אבזור מקיף בציוד בטיחות אקטיבית ופאסיבית.
  • מערכת Radar Brake Support מסייעת לבטיחות הנהיגה ( אופ').
  • מרכב קל ובנוי לספיגת חבטות; מגביל מהירות, בקרת יציבות אלקטרונית ESP®‎* ומערכת לבקרת לחץ אוויר בצמיגים
  • בקרת שיוט סתגלנית לנהיגה רגועה יותר (אופ')
  • הערה: מערכת ESP* מסייעת לשלוט ברכב. עם זאת, מידת ההפחתה במומנט המנוע, הגלגלים שמופעלת בהם הבלימה ועוצמת הבלימה – כל אלה תלויים בתנאי הנהיגה.  מערכת ESP® תוכננה במיוחד לסייע לנסיעה יציבה. בתנאי החלקה או העולים על גבולות האחיזה של הצמיגים במשטח הכביש, מערכת ESP® אמנם תפעל אך ייתכן שלא תהיה אפקטיבית.

*ESP הוא סימן מסחר רשום של Daimler AG.

 

אביזרי בטיחות

אביזרי הבטיחות האקטיבית ב-Vitara החדשה כוללים את מערכת Radar Brake Support ‏(RBS) – אופציונאלי. ‏בנסיעה איטית כתוצאה מעומס תנועה בכביש ותנאים דומים, מערכת זו מזהה את הרכב שלפנים וכאשר קיימים תנאים להתנגשות, היא מזהירה את הנהג בצליל זמזום ובהתראה המופיעה בצג המידע.

כאשר הסבירות להתנגשות עולה, המערכת מפעילה מנגנון סיוע בלימה המגביר את עוצמת הבלימה במקרה של בלימת חירום. אם על פי חישובי המערכת התנגשות היא בלתי נמנעת, המערכת מפעילה בלימה אוטומטית. בדרך זו המערכת מסייעת במניעת התנגשויות בנסיעה במהירות נמוכה ובמקרה של התנגשות, היא מסייעת בצמצום הנזק.

אביזרי הבטיחות הפאסיבית כוללים שבע כריות אוויר המגינות על הנושאים במקרה של התנגשות חזיתית או צדית; מותחנים ומגבילי עוצמה בחגורות הבטיחות; ומנגנון המגביל את תנועת דוושת הבלם לאחור. בנוסף, צורת מכסה המנוע והמבנה החדש של מכסה המנוע, המגבים והפגושים מספקים יכולת ספיגת זעזועים כדי לצמצם את היקף הנזק במקרה של פגיעת הרכב בהולך רגל.

מערכת  RBS ( אופציונאלי ) 

מערכת ה-RBS מנטרת את הדרך באמצעות מכ"ם גלים מילימטריים. טכנולוגיית המכ"ם מאפשרת למערכת לפעול גם במהירויות גבוהות, בחשכה, בגשם ובתנאי מזג אוויר קיצוניים אחרים. המערכת מונעת או מרככת התנגשויות באמצעות שלוש פונקציות:

(1) אזהרה

במהירות של מעל כ-5 קמ"ש, המערכת מזהה את הרכב שלפנים ובמקרה של סכנת התנגשות, היא מזהירה את הנהג כדי שיבלום.

(2) סיוע בלימה

כאשר המערכת מזהה רכב לפנים ומחשבת סיכוי גבוה להתנגשות, היא מגבירה את עוצמת הבלימה במהלך בלימת החירום ובכך מסייעת למנוע את ההתנגשות או לצמצם את הנזק.

(3) בלימה אוטומטית

כאשר המערכת מזהה רכב לפנים וקובעת כי ההתנגשות בלתי נמנעת, היא מפעילה בלימה אוטומטית כדי למנוע את ההתנגשות או לצמצם את הנזק.

 

מערכת בקרת שיוט סתגלנית (ACC)( אופציונאלי ) 

מערכת ה-ACC ב-Vitara החדשה משלבת טכנולוגיות של בקרת שיוט עם המכ"ם של מערכת ה-RBS כדי להפוך את הנהיגה לקלה ורגועה יותר. המערכת נעזרת במכ"ם כדי למדוד את המרחק אל הרכב שלפנים ומתאימה אוטומטית את מהירות הנסיעה של ה-Vitara החדשה באופן השומר על אחד מערכי המרחק האפשריים מהרכב שלפנים, לפי בחירת הנהג.

מרכב TECT קל וסופג זעזועים

המרכב הוא התגלמות של תפיסת ה-TECT (טכנולוגיית בקרה אפקטיבית טוטאלית) של Suzuki להגנה על הנוסעים באמצעות ספיגת זעזועים ומשקל נמוך. השימוש הנרחב בפלדה בעלת כושר מתיחה גבוה במיוחד מסייע להעניק ל-Vitara החדשה כושר עמידה יוצא דופן בתאונות ולהפוך אותה לחסכונית בצריכת הדלק.

נוחות

  • ממדי מרכב מיטביים ליכולות פנאי-שטח בתנאים מאתגרים.
  • גג שמש פנורמי עם פתח מן הגדולים ביותר ברכבים מסוג זה
  • זווית גישה וזווית נטישה גדולה לנסיעה קלה בדרכים משובשות או מושלגות

 

ממדי מרכב

חבילת הפנאי-שטח של ה-Vitara החדשה היא שילוב של מרווח גחון נדיב (185 מ"מ) וצמיגי 215/55R17 גדולים. בנוסף, זווית גישה של 18.2 מעלות וזווית נטישה של 28.2 מעלות מאפשרת לנהג לנווט בקלות גם בדרכים משובשות או מושלגות.

תא המטען הוא בעל קיבולת של 375 ל' (VDA) כאשר המושב האחורי במצב זקוף. ניתן להזיז את המושב האחורי ומדף המטען בתצורות המתאימות למגוון של מטרות.

גג שמש פנורמי  ( אופציונאלי ) 

Suzuki הגיעה להישג ראשון מסוגו בעולם* כאשר ציידה את ה-SX4 S-CROSS/ CROSSOVER   בגג שמש המורכב משתי שמשות נגררות נפרדות. ה-Vitara החדשה מציעה כיום את אותו מאפיין מפורסם. גג השמש משתרע מעל למושבים הקדמיים והאחוריים גם יחד ויוצר אווירת פנאי מרגיעה יותר לכל הנוסעים. כאשר גג השמש סגור, לשמשות אורך כולל של 1,000 מ"מ. כאשר גג השמש פתוח, רוחב הפתח הוא 560 מ"מ (מהגדולים שיש ברכב מסוג זה), דבר המעניק לנוסעים חוויית גג פתוח ממריצה.

* מבוסס על מחקרי Suzuki, נכון לספטמבר 2014.

 

ממדים

אורך כולל: 4,175 מ"מ

רוחב כולל: 1,755 מ"מ

גובה כולל: 1,610 מ"מ

בסיס גלגלים: 2,500 מ"מ

מרווח בין גלגלים: קדמי 1,535 מ"מ

אחורי 1,505 מ"מ

מרווח גחון מינימלי: 185 מ"מ

תא מטען: 375 ל' (VDA)

גודל צמיגים: 215/60R16 או 215/55R17


ג'יפ עושה כבוד לווגוניר

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

הווגוניר של ג'יפ הביא היה רכב הפנאי-שטח הראשון, SUV בלעז (ר"ת Sport Utility Vehicle), הרבה לפני שהמונח היה קיים. יותר משני עשורים לאחר לידת ג'יפ, והפיכת השם לכינוי גנרי לכל רכב שטח הציגה החברה את הווגוניר. הוא התבסס על מכלולי מדף חסונים (שלדת סולם וסרנים חיים) אבל הציע קבינה סגורה ומפנקת כמעט כמו מכוניות הנוסעים של התקופה. להיטי מכירות כמו קיה ספורטאז' מיצ'ובישי אאוטלנדר וסוזוקי קרוסאובר של המאה ה-21, שאבו הרבה השראה וחייבים את עצם קיומם לווגוניר שנותר בייצור 29 שנים עד שהאקזמפלר האחרון שיצא משערי המפעל באוהיו בקיץ 1991.

ג'יפ גראנד וואגוניר המקורי - כמעט 30 שנים ביצור והסבא של הגרנד צ'ירוקי הנוכחי. צילום: ג'יפ

ג'יפ גראנד וואגוניר המקורי – כמעט 30 שנים ביצור והסבא של הגרנד צ'ירוקי הנוכחי. צילום: ג'יפ

איסטר ג'יפ ספארי מכנסת בכל שנה אלפים מחובבי המותג בעיירה מואב, סמוך לנהר הקולרדו ביוטה, לפסטיבל בן שבוע שכולו סביב רכב השטח המפורסם בעולם. האירוע יערך השנה במתכונתו ה-49 ובתקופה האחרונה היצרנית השכילה להבין את הפוטנציאל של מה שהפך למכה של מעריצי המותג ומציגה בכל שנה במה שהפך למסורת קונספטים ייחודיים.

ג'יפ צ'יף. האם יסמן את חזרתו של הוואגוניר? כל-כך נכון! צילום: ג'יפ

ג'יפ צ'יף. האם יסמן את חזרתו של הוואגוניר? כל-כך נכון! צילום: ג'יפ

מבחן רכב ג'יפ צ'ירוקי

הטכנולוגיה מאחרי מערכת ההנעה של ג'יפ צ'ירוקי

מבין שבעת הדגמים שתציג ג'יפ, בולט במיוחד הווגוניר שנראה כי יגנוב את ההצגה למרות שספק רב אם יגיע לייצור סדרטי בעתיד.. הוא מתבסס על שלדת הרנגלר אנלימיטד (הגרסה הארוכה)  אבל בעל גוף רבוע בבניית קאסטום, חלל ארוך המשמש במקום השמשה האחורית וכמובן חזית עם גריל פסים מניקל וצמד פנסים עגולים בצדדים המבהירים מיד את סוג הג'יפ ממנו קיבלו המעצבים השראה. צבע תכלת עם גג לבן, תא מטען וגג מצופים בלוחות עץ ריפודים מושבים עם עיטורי פרחים וראש ידית הילוכים בצורת בובת עץ יכניסו אתכם מיד לאווירת הסיסטיז. את עקב איכלס של הווגוניר, המראה המגושם, פתרו על ידי התקנת צמיגי שטח ענקיים מסוג BFgoodrich MT במידה 37X12.5R17, מהשדרוגים הפופולאריים ביותר בקרב בעלי הדגם המקורי.

ג'יפ צ'יף. האם יסמן את חזרתו של הוואגוניר? כל-כך נכון! צילום: ג'יפ

ג'יפ צ'יף. האם יסמן את חזרתו של הוואגוניר? כל-כך נכון! צילום: ג'יפ

פסטיבל איסט ג'יפ ספארי יתקיים בין ה-28 למרץ ל-5 באפריל, אם במקרה אתם בסביבת מואב.

מנשאי אופניים –טיפים וסודות

$
0
0

מאת: רוני נאק צילומים: נאק/rhino rack/JEEP

מאות אלפי ישראלים רוכבים על אופניים. זו כבר מזמן עובדה. עדיין מתווכים אם מדובר ב-300 או 400 אלפים, בכל מקרה מספר הרוכבים עצום. וזה לא יעצור כאן מכיוון שיבואני האופניים הגדולים מדווחים על עליה של כ-15% במכירות של אופניים חדשים מזה כשלוש שנים ועוד לא ספרנו את האופניים החשמליים אשר פשטו על רחובות ערינו (עוד כ-40 אלף זוגות אופניים מדי שנה) והפכו (לצד הבעיות שנוצרו) לתחליף לגיטימי לתחבורה אורבאנית.

לרוכבים רבים, לצד האופניים יש עולם תוכן מלא של אביזרים, טיולים, אתרי אינטרנט, המון אירועים ותחרויות – על בסיס שבועי כמעט. גם הלך המחשבה השתנה, עבר אבולוציה מסוג מאד ספציפי. רוצים דוגמה? האשה: "הזמנתי לנו צימר רומנטי באמירים". אתה: (בקול) "איזה כיף" (בלב) "אימון עליות!!!"). ברור שרוב אותו סופ"ש אשתך תבלה לבד מול הנוף בזמן שאתה מדווש בעליזות בשבילי המירון לסיום מופלא בג'קוזי של הצימר פלוס חרופ עמוק לפני החזרה הביתה. ואם במקרה לא לקחתם את האופניים, כדי בכל זאת לבלות זמן איכות זוגי, אתם תאכלו בסתר את הלב שאינכם מדוושים ובמקום זה מבלים שלוש שעות בארוחת בוקר נצחית. ואל תספרו לי סיפורים – כולכם/כן עברתם את זה.

בתוך עולם התוכן של האופניים, יש מקום של כבוד למנשאי האופניים לרכב. מכל האיבזור ההיקפי שיש, למנשא האופניים יש משקל-יתר של חשיבות בזכות היכולת שלו להביא את הכיף, החוויה והספורט (והתחבורה הסביבתית) של האופניים לכל מקום אליו תגיעו עם המכונית. וזו יכולה להיות גיחה מהירה לסינגל הרצל בבן שמן, או סופשבוע מדברי על צוקי עובדה. מגוון האפשרויות רחב מאד, כך גם משרעת המחירים וכמו בכל דבר יש מותגים נחשבים יותר ופחות עם מחירים בהתאם.

 

איך מובילים אופניים?

בעיקרון יש ארבע דרכים, נגע בכולן, נספק עצות וסדר גודל של מחירים.

להכניס לתוך האוטו? לא תמיד הפתרון האידיאלי בוודאי ברכב מלא ילדים וציוד קמפינג...צילום: רוני נאק

להכניס לתוך האוטו? לא תמיד הפתרון האידיאלי בוודאי ברכב מלא ילדים וציוד קמפינג…צילום: רוני נאק

להכניס לתוך האוטו – לשיטה הזו יש יתרונות רבים. האופניים מוגנים בתוך חלל הרכב, אין סכנה כי ייגנבו בחניית ביניים והם לא ישפיעו על הדינאמיות של המכונית או על צריכת הדלק. החסרונות גם רבים למדי. נותר פחות מקום בתוך המכונית לנוסעים וציוד, מספר האופניים שניתן להוביל מוגבל, להכניס אופניים מלוכלכים עם בוץ, אבק ושמן שרשרת לתוך הרכב על ריפודיו ודיפוניו לא תמיד אפשרי מנטאלית. אם יש לכם גישה לרכב מסחרי או טנדר, זו תהיה האופציה העדיפה, אבל אנו מתייחסים למכנה המשותף הרחב ביותר – משפחתומטית.

 

מנשא לתא המטען. פתרון קל ויחסית זול. מנעד המחירים בין 200 ל-2,000 שקלים. כאן על מאזדה 3 החדשה. צילום: רוני נאק

מנשא לתא המטען. פתרון קל ויחסית זול. מנעד המחירים בין 200 ל-2,000 שקלים. כאן על מאזדה 3 החדשה. צילום: רוני נאק

מנשא אחורי – הכוונה למנשא המתחבר עם רצועות לתא המטען של המכונית. מבנה המנשא מאפשר התאמה לרוב המכוניות: הצ'בק, סדאן, סטיישן ומיניוואן (לתוך זה אכניס גם מנשא לגלגל ספייר שמתאים לרכבי שטח גדולים בעלי גלגל על הדלת האחורית מבחוץ). אלו המנשאים הזולים יותר שניתן לרכוש ומחירם מתחיל מכ-200 שקלים ברשתות הגדולות למנשאים בסיסיים ועד לקרוב ל-2,000 שקלים למנשאים המעוצבים והממותגים. ההבדלים נעוצים באיכות החומרים, בהנדסת המוצר וגם בקלות ההתאמה והחיבור למכונית.

למנשא האחורי יתרונות רבים: הוא מפנה חלל ברכב, הוא מתאים כמעט לכל מכונית (יהיה עליכם להיפרד מספויילרים או לחשוב על פתרון אחר), מחירו סביר יחסית וכשאינו בשימוש הוא מתקפל לתוך עצמו לאחסנה חלה במחסן או בתא המטען. לצד זה יש גם חסרונות: יהיה עליכם לתלות לוחית רישוי נוספת מכיוון שהאופניים יסתירו כמעט תמיד את לוחית הרישוי של הרכב (קנס מיותר של כ-250 שקלים), אם אתם רגילים להשתמש במצלמת חניה וחיישני חניה – אלו לא יהיו יעילים והחיישנים יטריפו אתכם בכל נסיעה לאחור. האופניים והמנשא עצמו לא חסינים מגניבה, צבע הרכב עשוי להשתפשף בנקודות המגע של המנשא עם הפח וכן אם חלק של האופניים (שאינו צמיג) נוגע. גם האופניים עצמם עשויים להשתפשף בנקודות המגע – יש לך פתרונות אבל ובעיקר צריך לקחת את הזמן ולהקפיד על קשירה מוקפדת ויסודית.

 

מנשא לוו גרירה. פתרון נאה אך יקר. מחייב גם הסטה של לוחית הרישוי. צילום: רוני נאק

מנשא לוו גרירה. פתרון נאה אך יקר. מחייב גם הסטה של לוחית הרישוי. צילום: רוני נאק

מנשא לוו הגרירה – זו פתרון נהדר – בן-דוד של המנשא האחורי – אשר מנצל את וו הגרירה של הרכב או את הקולטן של וו-גרירה נשלף. כאן תמצאו מנשאים לשניים עד חמשה זוגות אופניים על מנשאים המכונים "מגשים". טווח המחירים נע מכ-1,000 שקלים למנשאים הבסיסיים ועד כ-6,000 שקלים למגשים הגדולים ביותר.

למנשא הוו יתרונות רבים: הוא מסוגל לשאת מספר רב של אופניים, לא צריך להניף את האופניים גבוה כדי להעמיס, מצויד כבר עם פנסים אחוריים, מקום ללוחית רישוי ועיגון יציב ובטוח ובר נעילה לאופניים. אין בעיה להעמיס אופני הרים מטונפים.

לצד זאת גם חסרונות: הסרח העודף באחוריים של הרכב ארוך מאד ומקשה בחנייה. חיישני החניה "מתעוורים", המנשא עצמו גדול, כבד וקשה לאחסנה כשאינו מותקן על הרכב. אם אין וו-גרירה צריך להוסיף לעלויות עוד כ-1,000 שקלים להתקנה, ושינוי רשיון הרכב וגם תוספת של כ-25 ק"ג לכל מערך העגינה של הוו לשלדת הרכב – משקל אותו תסחבו כל העת. המנשא עשוי להגביל את הגישה לתא המטען אם אינו רוכן.

 

מנשא הגג הוא פתרון נהדר עם חסרונות של הנפה קשה של האופניים לגובה והתקנה ופירוק מורכבים. צילום: rhino rack

מנשא הגג הוא פתרון נהדר עם חסרונות של הנפה קשה של האופניים לגובה והתקנה ופירוק מורכבים. צילום: rhino rack

מנשא גג – זהו אחד הפתרונות הנפוצים ביותר ויש לו מקדם "מגניבות" שהוא מעבר לפרקטיות של נשיאת האופניים. בעיניי, מנשא גג משפר את המראה של כל מכונית ויוצר מייד חיבור קוגניטיבי לגבי האדם שבתוך המכונית. עובדה שמנשאים כאלו מופיעים תדיר בפרסומות למכוניות.

מנשא האופניים לא מגיע לבדו. יהיה עליכם לרכוש קורות רוחב אשר מצד אחת מתחברות לגג הרכב ומצידן האחר משמשות כבסיס למנשא האופניים. יש בעיקרון שלוש שיטות לחבר את קורות הרוחב לגג: האחת חיבור אוניברסאלי על בסיס תעלות שלאורך הגג, השניה חיבור "פיקספוינט" בנקודות שבהן יש נקודות עיגון מוכנות ממפעל הרכב. והחיבור השלישי הוא למכוניות בעלות קורות אורך (סטיישנים, רכבי פנאי ושטח) עם רגל החובקת בעוצמה את הקורה. גם לקורות אורך יש סוגים שונים: מלבניות, עגולות, אירודינאמיות. יש כאלו "הווי דיוטי" המסוגלות לשאת משקל רב יותר ויש מכוניות שמגיעות עם קורות כאלו כבר מהבית (קרייזלר גרנד וויאג'ר למשל).

קורות אורך שהופכות לקורות רוחב. פריט מקורי בקרייזלק גראנד וויאג'ר. צילום: רוני נאק

קורות אורך שהופכות לקורות רוחב. פריט מקורי בקרייזלק גראנד וויאג'ר. צילום: רוני נאק

מנשאי האופניים מתחברים לקורות הרוחב או בעצמאות חבקים חזקים או על-ידי בורג המשתלב בקורת הרוחב. כמעט כל המנשאים האלו עשויים אלומיניום ומחירם עשוי לנוע מכ-500 שקלים ועד לכ-1,000 שקלים. לזה יש להוסיף את העלות של קורות הרוחב: עוד כ-1,800 שקלים. בקיצור, מנשא אופניים מוכן הכולל שתי קורות רוחב ושני מנשאי אופניים עשוי להגיע לכ-4,000 שקלים.

יתרונות: מרחיק את האופניים מהכביש ומפגעים. אינו משפיע על היקף הרכב או דורש מודעות יוצאת דופן (למעט כניסה לחניה מקורה כמובן). המתקנים ברי נעילה. הן קורות הרוחב לגג הרכב והן האופניים למנשא. השפעה קטנה על הדינאמיות של המכונית. האוטו יחד עם האופניים נראים נפלא. קורות הרוחב יכולות לשמש למגוון רב של גגונים ומנשאים אחרים.

חסרונות: להרים אופני הרים לגג זה לא תמיד קל (כ-15 ק"ג). ההשפעה על צריכת הדלק משמעותית, יש הגבלה של מהירות מירבית, יש מגבלת משקל לגג (לרוב עד 100 ק"ג), לא כל צמיגי השטח הרחבים נכנסים לתעלות של המנשא. חלק ממנגנוני העגינה עשויים לפצוע שלדות קרבון או אלומיניום דקות דופן. פירוק והרכבה הדורשים לרוב כלי עבודה. השפעה על צריכת הדלק ורעשי רוח כשאין אופניים.

 

אפשר גם וגם. אם יש לכם אוטו כמו וולוו XC70 תוכלו להעמיס אופניים בחוץ וגם בפנים. צילום: רוני נאק

אפשר גם וגם. אם יש לכם אוטו כמו וולוו XC70 תוכלו להעמיס אופניים בחוץ וגם בפנים. צילום: רוני נאק

טיפים

אם אתם משתמשים במנשא אחורי שימוש לב לנקודות המגע בין המנשא לרכב ובין האופניים למנשא. רפדו אותם היטב כדי למנוע נזקי צבע ופחחות למכונית או לאופניים. פעמים רבות עוצמת הרוח כה חזקה עד כי היא מסיטה את האופניים לאחור – ממש לקצה למנשא וגורמת להארכת המנוף והגברת העומס על המנשא. לכן יש להקפיד לא רק על הקשירה של האופניים בתושבת אלא גם להצמיד את השלדה לגוף המנשא עם רצועה קצרה. עוד בהקשר המנשא האחורי, הצטיידו בגומיות מטען ארוכות (הצבעוניות עם הוו בקצותן), השחילו אותן מתחתית פגוש הרכב, דרך הגלגלים של האופניים וחזרה לפגוש. זה ימנע מהגלגלים לסוב ברוח ויצמיד טוב יותר את האופניים למכונית.

jeep trailseeker. קונספט סביב נושא הובלת האופניים לשטח. צילום: JEEP

jeep trailseeker. קונספט סביב נושא הובלת האופניים לשטח. צילום: JEEP

אם אתם בעלי מכונית ספורטיבית או מכונית קטנה ושוקלים התקנת וו גרירה רק כדי לשאת אופניים. תוותרו על זה. וו הגרירה עצמו שוקל כ-25 ק"ג. אופן חיבורו המוצק לקצה השלדה האחורי משפיע באופן מואד קיצוני על התנהגות הרכב דרך פיתול השלדה ואפילו יצירת אפקט מטוטלת.

בעלי מנשא גג. עליכם להגביל את האחיזה אם לאופניים שלדת קרבון יקרה אך פריכה. אובססיבי מזה שאתה לא רואה את האופניים בעת הנהיגה. אפשר להדביק מראה קטנה (מאלו החצי-עגולות שמוסיפים למראת הצד) בצד הקרוב של מכסה המנוע. זה יספק זווית פאנורמית לאופניים.

אם אתם מעמיסים שלושה זוגות אופניים על הגג, תכננו כך שהאמצעי יהיה עם הכידון לאחור. שני הקיצוניים יפנו לחזית. הדבק פתק גדול ובולט על גלגל ההגה "אופניים!" כדי שלא תשכח כשאתה נכנס לחניון בבניין.

בנסיעה ארוכה רצוי לעצור מדי פעם לבחון את איתנות הקשירה, והידוק החיבורים.

 

הסוד הכמוס של מנשאי האופניים

הגענו לחלק ש"הם" לא רוצים שתדעו. למנשאי האופניים השפעה דרמטית למדי על צריכת הדלק. גם כשאינם עמוסים כלל. עם אופניים צריכת הדלק משתנה הרבה יותר ועשויה לעלות בעשרות אחוזים ביחס לצריכת הדלק הרגילה כשצללית הרכב "נקיה" מהפרעות אירודינאמיות.

לפני שנכנס לפרטים הנה כמה הנחות יסוד: ככל שהמכונית קטנה יותר כך להעמס האופניים תהיה השפעה גדולה יותר על צריכת הדלק. אנו עוסקים בגרר אירודינאמית ולפי נוסחאת הגרר זו תעלה בריבוע ביחס למהירות. ובמילים אחרות עם תסעו קצת יותר מהר, תשרפו הרבה יותר דלק.

הניסוי כלל שתי מכוניות: קיה ריו הצ'בק ידנית עם מנוע 1.25ל' (אותו מנוע בדיוק כמו בקיה פיקנטו), וטויוטה קורולה 1.6ל' שמובילה את מצעד המשפחתיות. שתי המכוניות חסכוניות מטבען והציבו נתוני צריכת דלק בסיסיים של 17.4 ק"מ/ל' לקיה ו-12 ק"מ/ל' לקורולה. המבחן אגב התקיים על כביש פתוח במצב שיוט. הילוך חמישי ו-110 קמ"ש בקיה ו-100 קמ"ש עם בקרת שיוט בקורולה.

תוספת צריכת הדלק של הטויוטה הייתה מהותית רק עם המנשא ויותר קיצונית יחד עם אופניים. צילום: רוני נאק

תוספת צריכת הדלק של הטויוטה הייתה מהותית רק עם המנשא ויותר קיצונית יחד עם אופניים. צילום: רוני נאק

הקורולה צרכה 12.5% יותר דלק רק עם מנשא אחורי על תא המטען (ללא אופניים) ו- 16% יותר דלק עם אופניים לרוחב תא המטען.

רק עם מנשא גג (קורות רוחב ומנשא לאורך) עלתה צריכת הדלק של הקורולה ב-12.5% ועם זוג אופניים יחיד על הגג קפצה צריכת הדלק ב-25% מדהימים.

מנשא אופניים בסיסי לתא המטען. צילום: רוני נאק

מנשא אופניים בסיסי לתא המטען. רק המנשא – ללא אופניים – הוסיף 13% לצריכת הדלק של קיה ריו. צילום: רוני נאק

בקיה ריו קיבלנו נתונים דומים. מנשא תא המטען לבדו הוסיף 12.6% לצריכת הדלק. וכשהעמסנו אופני הרים לתוך זרם הרוח, עלתה צריכת הדלק ב-24%. במקרה של קיה ריו נסענו כמעט 4.0 ק"מ פחות על כל ליטר דלק. ועם הקורולה נסענו 3 ק"מ פחות על כל ליטר.

 

סיכום

לצד ההשפעה הדרמטית של המנשאים על צריכת הדלק, לא יכולנו שלא להתרשם מהיעילות האירודינאמית של המכוניות בהן השתמשנו. התצורה כה יעילה כדי לשלכל הפרעה לזרם האוויר – ולו המזערית – תהיה השפעה מיידית על צריכת הדלק (ומכאן גם על פליטת המזהמים).

והמסקנה החד משמעית היא שכדאי להוריד את המנשאים מהמכונית כל אימת שאינכם באמת צריכים אותם. כדי למנוע מעצמכם תשלום מיותר על דלק ועלינו ליהנות מזיהום אוויר נוסף. אפילו אם מדובר במנשא אחורי שנדמה לכם כי אינו משפיע כלל – אתם עשויים להרע את הצריכה בכ-12% בכל נסיעה. זו דלתא דרמטית.

וכשאתם יוצאים לדרך ארוכה עמוסים באופניים לקראת הרפתקה, קחו בחשבון את טווח הנסיעה המקוצר, האטו את הקצב, כדי להקטין גרר אירודיאנמי ולחסוך דלק, ולזהם פחות את האוויר.

rhino rack מיוצגים בישראל על ידי אאוטבק טכנולוגיות

הכתבה התפרסמה ב"ממון" של ידיעות אחרונות

חדשות: פיאט משיקה בישראל קרוסאובר

$
0
0

מערכת שטח

אתמול השיקה סמל"ת יבואנית פיאט את ה-500X גרסת הקרסואובר של משפחת ה-500. זהו דגם חשוב בקו המוצרים המתחדש של פיאט אשר מציב אותם בסגמנט בעל שיעור הצמיחה הגבוה ביותר בשוק הרכב. על פי המצגת שראינו מבכירי החברה סגמנט הקרוסאובר צמח בכ-18% אחוזים בעוד שהשוק כולו צמח רק בכ-5%.

הפיאט 500X מיוצרת באיטליה על אותו קו היצור עם הג'יפ רנגייד והם חולקים רכיבים משותפים רבים – לרבות השלדה ומערכות ההנעה. בהיצע מנוע 1.6ל' אטמוספרי עם תפוקה של 100 כ"ס או 1.4ל' טורבו בנזין עם 140 כ"ס כאשר תיבות ההילוכים הן ידניות 5 הילוכים בגרסת ה-1.6ל' או ידנית עם 6 הילוכים בגרסת הטורבו ויש גם תיבה רובוטית כפולת מצמדים עם 6 יחסי העברה.

פיאט 500X מושקת בישראל. החל מ-119 אלפי שקלים. הפנים עליז ויש אפשרויות להתאמה אישית. מסך מולטימדיה קטן ומחסור בבלוטות' בגרסאות הבסיס תמוהה. צילום: פיאט

פיאט 500X מושקת בישראל. החל מ-119 אלפי שקלים. הפנים עליז ויש אפשרויות להתאמה אישית. מסך מולטימדיה קטן ומחסור בבלוטות' בגרסאות הבסיס תמוהה. צילום: פיאט

מחיר ההשקה עומד על כ-120 אלף שקלים לגרסת הבסיס. זה פער גדול מאד של כ-20 אלף שקלים ביחס לגרסות הבסיס של פיז'ו 2008 ו-רנו קפצ'ור אשר גרסאות הבסיס שלהן מתומחרות בכ-100 אלף שקלים. לדברי הנהלת פיאט הפער במחיר הוא בשל האיבזור הרב יותר וכן בשל מקדם הנחשקות העדיף של דגם חדש בשוק.

פיאט 500X מושקת בישראל. החל מ-119 אלפי שקלים. צילום: אלירן אביטל

פיאט 500X מושקת בישראל. החל מ-119 אלפי שקלים. צילום: אלירן אביטל

בפיאט מצפים למכור כ-500 יחידות של 500X עד לסוף השנה הקלנדרית ולהגיע לנפח שנתי של 1,500 יחידות. זה שיעור ניכר מהסך-הכל הקבוצתי שעמד על כ-10 אלפים כלי רכב בשנת 2014.

פיאט 500X מושקת בישראל. החל מ-119 אלפי שקלים. פיצ'ר נחמד ושימושי אשר משנה את מאפייני ההנעה והניהוג לפי הצורך. משהו הלקוח מעולמות הפרימיום. צילום: פיאט

פיאט 500X מושקת בישראל. החל מ-119 אלפי שקלים. פיצ'ר נחמד ושימושי אשר משנה את מאפייני ההנעה והניהוג לפי הצורך. משהו הלקוח מעולמות הפרימיום. צילום: פיאט

למחירים הטובים ביותר לרכב חדש. צור קשר

מסלול טיול עם טבילה מרעננת

גרסת הנעה כפולה צפויה להגיע רק כדגמי 2016 וזו – כמו הגרסאות הבכירות אשר שיווקן מתחיל בימים אלה – מצויידת במערכת פיקוד (ברוח טריין ריספונס של לנד רובר) אשר משנה את מאפייני ההנעה והניהוג בהתאם לדרישות הנהג.

פיאט 500X מושקת בישראל. החל מ-119 אלפי שקלים. אופציה חדשה נוספת בסגמנט הקרוסאוברים הלוהט. צילום: פיאט

פיאט 500X מושקת בישראל. החל מ-119 אלפי שקלים. אופציה חדשה נוספת בסגמנט הקרוסאוברים הלוהט. צילום: פיאט

לפרטים נוספים ראו את ההודעה לעיתונות

כחלק מהשקה עולמית קבוצת סמל"ת גאה להשיק לראשונה בישראל את רכב הפנאי החדש של פיאט, פיאט 500X במחיר אטרקטיבי במיוחד של 119,900 ₪

משפחת ה-500 גאה להציג את ה 500X רכב הפנאי שטח המוביל בישראל. שילוב מנצח של יופי ועוצמה, נוחות מפנקת, טכנולוגיה חדישה, סטייל מהפנט לצד מערכות הבטיחות המתקדמות בעולם.

פיאט 500X מביאה לידי ביטוי את הערכים שהפכו את ה-500 לאייקון מוביל ואהוב ברחבי העולם. הסטייל האיטלקי המזוהה למרחק, קווי העיצוב האלגנטיים והסגנון הבלתי מתפשר של משפחת ה-500 מופיע בשיא תפארתו, ברכב מנצח המשתלב בטבעיות במותג פיאט הצומח.

 

פיאט 500X מושקת בישראל. החל מ-119 אלפי שקלים. אורי להב מנכ"ל רבוצת סמל" מימין, ניר בן שלמה סמנכ"ל חטיבת הרכב הפרטי. צילום: אלירן אביטל

פיאט 500X מושקת בישראל. החל מ-119 אלפי שקלים. אורי להב מנכ"ל רבוצת סמל" (מימין). עם העניבה הורודה ניר בן שלמה סמנכ"ל חטיבת הרכב הפרטי. צילום: אלירן אביטל

אורי להב, מנכ"ל קבוצת סמל"ת, מסר:

 

"בהמשך להצלחה ולמובילות של פיאט 500 הקטנה שגרמה לעם לישראל לחייך  מצטרפת עכשיו למרכז הבמה ולסגמנט הצומח ביותר בישראל פיאט 500X גדולה ומרווחת , רכב הפנאי שטח החדש מאפשר ליהנות משילוב ייחודי של חווית  נהיגה, טכנולוגיה מתקדמת בטיחות גבוהה ביותר, יכולות שטח וכל זאת מבלי לוותר על העיצוב האיטלקי המיוחד והטמפרמנטי שגורם לך לחייך וליהנות רק ממבט.

אני בטוח שעם מחיר אטרקטיבי של  119,900 ₪ (גרסה ידנית לאחר הנחת השקה של 3,000 ₪) פיאט X500 תהווה אלטרנטיבה לרכב פנאי שטח ראויה אל מול כל המתחרים ובמיוחד מול אלה המשתייכים לאותה קטגוריה.

צפי המכירות עד סוף שנה זו עומד על 500 כלי רכב בלבד.

 610x141

 

מאפייני הרכב:

בטיחות:

  • 6 כריות אוויר
  • אפשרות לניתוק כרית אוויר
  • התראת אי חגירה לכלל הנוסעים
  • HILL HOLDER
  • Electronic brake prefill מערכת קדם בלימה
  • ERM – מערכת למניעת התהפכות
  • PBA – מערכת סייען בלימה
  • DST – מערכת לשינוי משקל ההיגוי במצבי קיצון
  • ISOFIX צמד התקנים למושבי ילדים מאחור 
  • חיישני לחץ אוויר
  • הפשרת אדים למראות הצד
  • פנסי ערפל קדמיים עקבי פניה (בדגמי POP STAR, LOUNGE)
  • Safety Pack (אופציונאלית)  – חבילת בטיחות מתקדמת הכוללת :
  1. Brake Control – מערכת בלימה אוטומטית במהירויות גבוהות ונמוכות
  2. Lane Assist – בקרת סטייה מנתיב
  3. Blind Spot– מערכת ניטור" שטחים מתים" כולל ביציאה מחנייה
  4. חיישני חנייה מקוריים
  5. מצלמת נסיעה לאחור     

 

טכנולוגיה מתקדמת:

  • בלם חנייה חשמלי
  • בקרת שיוט
  • מגביל מהירות
  • פנסי BI XENON (בדגם LOUNGE)
  • Keyless Entry & Go" (בדגם LOUNGE)
  • "צג מחשב דרך ראשי TFT 3.5"
  • Drive mode selector מערכת בורר מצבי נהיגה (בדגמי POP STAR, LOUNGE)

מערכת עצור וסע

מערכות בידור ושמע:

  • Uconnect – מערכת שמע, AUX / USB, פיקוד מההגה, 4 רמקולים (בדגם POP)
  • Uconnect Multimedia 5" – מערכת שמע מתקדמת, מסך מגע צבעוניAUX/BT AUDIO / USB, פיקוד מההגה,פיקוד קולי , 6 רמקולים, אופציה לחיבור אינטרנטי ומערכת הפעלה Android (בדגמי POP STAR, LOUNGE)

שימושיות:

  • קיפול מושבים מפוצל (40/60)
  • נפח תא מטען מקסימאלי בקיפול מושבים : 910 ליטר)
  • תא כפפות עילי מקורר
  • מושב נוסע קדמי מתקפל קדימה
  • רשת אחסון בגב מושבים קדמיים
  • תאי אחסון בדלתות

 

ביצועים עוצמתיים:

מנועים

  • 1.6 בנזין, 110 כ"ס / 15.5 קג"מ, 16 שסתומים, Euro6
  • 1.4 טורבו בנזין, מערכת MultiAir  – תזמון שסתומים משתנה, 140 כ"ס / 23.4 קג"מ, 16 שסתומים, Euro6

 

תיבות הילוכים:

 

  • ידני – 5 הילוכים קדמיים (1.6)
  • ידני-  6 הילוכים קדמיים (1.4 טורבו)
  • TCT אוטומט כפול מצמד – 6 הילוכים קדמיים (1.4 טורבו)

מתלים:

 

  • קדמיים : נפרדים, מק'פרסון
  • אחוריים : נפרדים, מק'פרסון

 

נתונים טכניים:

 

  1.6 E-torQ 1.4T MultiAir 1.4T MultiAirTCT
תאוצה 0-100 קמ"ש (שניות) 11.5 9.8 9.9
מהירות מרבית (קמ"ש) 180 190 190
תצרוכת דלק משולבת (ק"מ/ליטר) 16.6 16.6 17.5

 

מחירון:

 

רמת גימור 1.6 E-torQ 1.4T MultiAirTCT
POP 122,900 ₪ 132,900  ₪
POP STAR 128,900 139,900 ₪
LOUNGE   154,900 ₪

 

 

מאפייני פיאט X500:

עיצוב פנימי וחיצוני יוקרתי, לפיאט 500X אישיות בפני עצמה, מלאת קסם, וסטייל איטלקי, קווי מתאר משודרגים המתבלטים גם בסביבה האורבנית וגם בטבע. השילוב המושלם בין פרקטיות לעיצוב בלתי מתפשר

   חישוקי אלומיניום (בדגמי POP STAR, LOUNGE)

  • חלונות אחוריים כהים (בדגם LOUNGE)
  • ידיות בצבע כרום
  • אתתי צד במראות
  • ספוילר גג אחורי
  • גלגל הגה קטום מצופה עור (בדגמי POP STAR, LOUNGE)
  • גימור דמוי קרבון (בדגמי POP STAR, POP)
  • גימור דמוי אלומיניום מוברש (בדגם LOUNGE)
  • קונסולה מרכזית בצבע הרכב
  • תאורה בסוככי השמש
  • תאורת מפות קדמית

שלוש רמות גימור:

POP : 6 כריות אוויר, בקרת שיוט, מגביל מהירות, מערכת Uconnect נשלטת מגלגל ההגה, AUX / USB , בלם חנייה חשמלי, תא כפפות מקורר, מסך מידע ראשי 3.5" נשלט מההגה, מושב אחורי מתקפל (40/60), מראות צד : כוונון חשמלי, הפשרת אדים, אתתי צד, מראות צד בצבע שחור מבריק, ספוילר גג אחורי, מערכת עצור וסע

POP STAR (בנוסף לאבזור POP):פנסי ערפל קדמיים עוקבי פניה חישוקי אלומיניום 17" DRIVE MODE SELECTOR, גלגל הגה קטום מצופה עור, Uconnect multimedia 5", דיבורית BT, מראות צד בצבע הרכב, צד כוחות G

LOUNGE (בנוסף לאבזור POP / POP STAR):פנסי BI XENON, חישוקי אלומיניום 18", חלונות אחוריים כהים, Keyless Entry & Go , בקרת אקלים מפוצלת, משענת יד קדמית, חיישני חנייה

מידות ומשקלים:

אורך X  רוחב X  גובה (מ"מ): 4,248  1,600 X 1,796 X  

בסיס גלגלים (מ"מ) : 2,570

משקל : 1,350 (מנוע 1.6 ידני), 1,395 (מנוע 1.4 טורבו ידני ואוטומט)

 

12 גווני צבע חיצוני:

פיאט 500X ממשיכה את המסורת האיטלקית הידועה, צבעים בולטים, נועזים, ומלאי שמחת חיים

  • אדום רוסו
  • קפוצ'ינו בהיר
  • שחור
  • לבן
  • ירוק בריטי
  • ברונזה
  • כחול אוואטר
  • אפור גרפיט
  • כסוף
  • ברונזה מט
  • אדום פנינה
  • צהוב ספציאלה

 

4 שילובי מושבים

  • שחור / אפור
  • שחור אדום
  • בד מהודר משולב ויניל בגוון בג'
  • בד מהודר משולב ויניל בגוון חום 

מנוע חדש לטויוטה לנד קרוזר

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

בבסיסו, טויוטה לנד קרוזר המכונה פראדו (שהחל כסדרה 90) לא עבר מהפכות רבות מאז הוצג לפני כמעט שני עשורים וגם מחליפיו ה-120 וה-150 ממשיכים לשמור על אותו מתכון מוכח של שלדת סולם מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור. גם מנוע הפופולארי בהיצע ה-3.0 ליטר טורבו דיזל (2,982 סמ"ק לדייקנים) המכונה 1KD-FTV הוא אותו מנוע שמשרת גם היום בלנד קרוזר, כמובן עם אבולוציה מחויבת להתאמה לתקני זיהום אוויר ושיפור תפוקת הכוח (מ-125 כ"ס בפראדו של 1999 ל-190 כ"ס בלנד קרוזר ב-150).

אחרי 13 שנים נפרדים ממנוע 3.0ל' הישן לטובת מנוע חדש עם נפח קטן יותר קצת פחות סוסים, קצת יותר מומנט וצריכת דלק משופרת גם בזכות שידוך לתיבת הילוכים חדשה עם שישה יחסי העברה. צילום: טויוטה

אחרי 13 שנים נפרדים ממנוע 3.0ל' הישן לטובת מנוע חדש עם נפח קטן יותר קצת פחות סוסים, קצת יותר מומנט וצריכת דלק משופרת גם בזכות שידוך לתיבת הילוכים חדשה עם שישה יחסי העברה. צילום: טויוטה

גם טויטה חדשה תמצאו ב"שטח" במחירים הטובים ביותר!

אז איך ייראה טויוטה היילקס החדש?

כעת טויוטה מתכוונת להחליף את יחידת הכוח הוותיקה במנוע חדש לחלוטין, בנפח 2.8 ליטר שהוצג בטנדר היילקס החדש ויעמוד בתקני זיהום האוויר המחמירים יורו 6. זאת באמצעות מערכת EGR (ר"ת Exhaust Gas Recirculation) הממחזרת את גזי הפליטה ומקוררת מים ושסתום בקרת סחרור אוויר בסעפת היניקה. שיפור בעידון ובבידוד הרעשים הושג תודות כיסוי למנוע מרזין (שרף), ראש מנוע דק יותר, שרשרת תזמון חדשה, סעפת יניקה משופרת וכיסוי מבודד לאגן השמן.

שינויים אלה מביאים לשיפור של כ-10 אחוזים בצריכת הדלק ובפליטת מזהמים עם 13.8 ק"מ לליטר בממוצע ו-194 גרם CO2 לק"מ. עם 177 כ"ס ב-3,400 סל"ד מדובר ב-13 סוסים פחות מהמנוע הנוכחי, אבל זמינות הכוח שופרה עם 45.9 קג"מ (3.1 קג"מ יותר) בתווך שבין 1,600 ל-2,400 סל"ד וגם תיבת הילוכים אוטומטית חדשה מציעה 6 יחסי העברה לעומת 5 בקודמת.

זו הפעם הראשונה אצלנו שנמצא את אותו המנוע בטנדר היילקס וגם לנדקרוזר. צילום: טויוטה

זו הפעם הראשונה אצלנו שנמצא את אותו המנוע בטנדר היילקס וגם לנדקרוזר. צילום: טויוטה

באירופה יוצע הלנד קרוזר עם אבזור בטיחות מתקדם כמו בקרת שיוט אדפטיבית, התראה על סטייה מנתיב, התראה על עצמים בשטחים מתים ומערכת מצלמות היקפית אך אלה ככל הנראה לא יוצע בדגמים שימכרו בארץ בסוף הרבעון השלישי.

מקומות ואנשים –בוסתן אברהם

$
0
0

עדי שפרן – כפרה

היעד שאליו ייקח אותנו הפעם סוזוקי ג'ימני נמצא בפינה של הגליל המערבי. מקום אשר נמצא בתהליכי הקמה בלתי פוסקים כבר עשור, והתהליך עדיין לא הסתיים. מקום אשר מהווה את המפלט של בעליו. בעברו פרסומאי מצליח והיום נמלט לסדר אבנים וסלעים סביב חלקת אלוהים הקטנה שלו. בואו איתנו לבוסתן אברהם.

 

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

כדי להגיע הציבו ב-WAZE את "אבירים". ישוב קהילתי קטן בגליל אשר הדרך היחידה אליו עוברת בסמוך לישובים שככל הנראה לא שמעתם עליהם מעולם: פסוטה, אלקוש וחורפיש. כחלק מתכנית לייהד את הגליל בשנות ה-80' הוקם מצפה אדר – אשר זמן קצר אחר כך שינה את שמו ל"אבירים" לציון המיקום של המבצר הצלבני הסמוך אליו. כמעט שלושים שנים אחרי הסתיים ניסוח התקנון אשר מגדיר את אבירים כ" קהילה חילונית פלורליסטית הפועלת ברוח חזון מגילת העצמאות של מדינת ישראל, השומרת על ערכי התנועה הציונית, על יישוב ארץ ישראל ועל מורשת ישראל".

suzuki-logo

הבניה בישוב היא אקולוגית וגם סביבתית (יחדיו!) בתי היישוב מתמזגים עם הנוף הטבעי, הם משתלבים בחורש והנוף הכפרי, ורבים מהם נסתרים מהצועדים ברחוב.

 

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

בדרך לישוב אבירים תמצאו את מצד אבירים.  ממשיכים ב"ברך" בכביש אשר עושה פניית 90 מעלות לפני הכניסה לישוב. מדובר בשמורת טבע ובו שרידי חווה חקלאית מהתקופה הצלבנית. נחל כזיב ממזרח, ומסביב הכול ירוק ואין עמוד חשמל אחד באופק. במקום תמצאו אבני בניין עצומות שלושה מטרים ויותר אורכן אשר שימשו בבניית המצד. ללא טיט או מלט – מדובר בשיטת בניה קדומה אשר הייתה מאות שנים לפני הגעת הצלבנים לאזור – מרתק ומסתורי.

 

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

אחרי המסע הרב ממדי הזה הגענו לבוסתן אברהם. מקור השם הוא באופן לא מפתיע אברהם אבינו. אבל גם הבוסתנים שמסביב למקום ובאזור כולו, אייל התרסי – מייסד המקום – ידע כי זהו השם המתאים למקום הקסום הזה.

 

מה יש בבוסתן אברהם?

המקום משתרע על שטח מאוד גדול, מרוחק מאנשים ומגורים, בין שבילים, עצים ייחודיים לנוף המקומי וטרסות מקומיות. הבוסתן ממוקם על ארבע טרסות מדהימות בגובה של 570 מטרים מעל לפני הים. על התרסות צומחים כרמי זיתים וגפנים, עצי פרי רבים, וביניהם פינות ישיבה שקטות הצופות על הנוף הגלילי.

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

המקום מתנהל בסגנון אקולוגי. וזה אומר שעל הטרסה העליונה הוקם אוהל מונגולי גדול בגודל של 42 מ"ר, מאוורר מאוד, עם חלונות גדולים המשקיפים אל הבוסתן. האוהל מסוגל להכיל עד 15 איש, מצויד במיטות יחיד, מזרנים, זולת ישיבה, ארון גדול ובחורף קמין עצים יפצפץ לו ברחש מחמם.

אורחים מתבקשים להביא מצעים ומגבות מהבית.

 

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

בחוץ ממוקם לו אגף האוכל, מטבח עם כלים, כיריים גז, מנגל, טאבון ופוייקה, פינות ישיבה ושולחנות גדולים.

 

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

את הבריכה הקטנה לא מפספסים, מים נקיים מוזרמים כל הזמן ועם הנוף מסביב אין כמו להשתכשך במים הקרירים.

מקלחת ושירותים ממוקמים בטרסה נפרדת, תחומים בבמבוק וצופים על הנוף.

 

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

גם בית על העץ נבנה ומשמש כנקודות תצפית, בימים יפים ניתן אף לראות את הים התיכון.

במקום אין תאורה ו/או חשמל, התאורה בשעות הערב באמצעות נרות, עששיות ומדורה במקום מיועד ואם רציתם תאורה חזקה יותר, תורשו להגיע עם גנרטור. תאורה תהיה אבל זה כבר יפר לכם את השקט מסביב.  כדי לשמור על המזון שלא יתקלקל יש במקום צידניות. הקרח – עליכם! שכחתם להצטייד? תמיד ניתן לקפוץ לפסוטה הקרובה לרכוש מצרכים וקרח לקירור.

 

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

בוסתן אברהם הוקם לפני כעשור. השטח נרכש לאחר חיפוש ארוך של שנה וחצי, מאחד מתושבי פסוטה. מאז ועד היום עובד אייל בשתי ידיו ועזרה קלה מחברים ומטפח את המקום.

המקום במקור היה פראי, קוצים, עשבים, סלעים ולאט לאט במהלך השנים הקים פינה לתפארת, העבודה במקום אינה מסתיימת אף פעם, כל יום הוא דואג לנקות ולטפח את פינות הצל והישיבה, להזיז סלעים, לבנות עוד דברים.

 

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

על אייל התרסי

אייל בן 52 ועד לפני כ 10 שנים עבד בעיר הגדולה במרכז הארץ כפרסומאי וכיועץ שיווקי.

הרצון והאהבה שלו לטבע ניקרו בו זמן רב ובכל ביקור בגליל, חיפש לעצמו חלקה קטנה בה יוכל להקים את הבוסתן החלומי.

וכשהגיע הרגע המיוחל, הנחלה נמצאה, עזב הכל ועבר לגור בגליל, בתחילה גר במקום עצמו באוהל וכשהמקום התחיל לפרוח ולהגיע לשלב הגשמת החלום, החל לשווק אותו לקהל הרחב.

כשאייל מספר על המקום מרגישים את ההתרגשות והאהבה שלו, אפילו שלא היה לו קל.

הוא עובר ליד כל עץ, בודק, מנקה, מסדר, לא משאיר שום דבר שלא במקום. וכשמגיע הרגע לנוח, הוא קופץ לבריכה או משתרע באוהל למנוחה ספוגת נוף.

 

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

מה יש עוד באיזור?

נחל כזיב  - ערוץ הנחל עובר בסמוך ליישובים חורפיש, אלקוש, אבירים, מעיליא, מצפה הילה, נווה זיו, גורן, גורנות הגליל, מנות והעיר מעלות תרשיחא. סביבת הנחל היא שמורת טבע בה נמצאים מבצר המונפורט ומִבנים צלבניים אחרים. לאורך הערוץ מספר מעינות ביניהם עין זיו, עין טמיר, ועין חרדלית.

 

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

עין זיו  - נחשב למעיין העיקרי שמזרים מים לנחל כזיב, הנחל זורם ברוב ימות השנה ומהווה את אחד ממסלולי המים האטרקטיביים והיפים ביותר באזור בגליל המערבי.

פסוטה  - מועצה מקומית משנת 1965, האוכלוסייה בפסוטה היא של ערבים נוצרים המשתייכים לכנסייה היוונית-קתולית.

 

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

מגלים את בוסתן אברהם עם סוזוקי ג'ימני. צילום: עדי שפרן כפרה

ציידי השיטפונות

$
0
0

רמי גלבוע

העננים נשאו הבטחה אפלה אבל לא מצאנו גשם, ובוודאי לא שיטפון. חלקנו התעקש להמשיך במצוד, אחרים כבר התחילו לפנטז על שמיכות הפוך שנשארו מיותמות בבית, ולפתע נשמעה זעקה היסטרית – שיטפוווווווווווון! אוויר המדבר התמלא בניחוח חריף של מים ובוץ, רעם עמום הרטיט את הקרקע וגל המים לו חיכינו כל היום, הגיח ממערב. לא היה זה צונאמי אלים אלא גל מים עקשן, השוטף וממלא את הערוצים היבשים, מדרדר אבנים וגורף ענפים יבשים. עוצמת הזרימה הלכה וגברה, הערוץ המבריק התרחב וגאה, וכביש הערבה הפך למעבר מים אתגרי. האדרנלין הציף אותנו בדיוק כמו השיטפון המדברי; החלטנו להיכנס מזרחה אל ערוצו הרחב של נחל אביה, כי ידענו שהערוץ מספיק רחב כדי שנוכל למצוא בו נתיב בטוח. תוך שנייה התפוצצה הרשת הסלולארית, כולם מודיעים לכולם להיכן הגיע השיטפון.

מפל נחל צין המזרחי, במיטבו. צילום: רמי גלבוע

מפל נחל צין המזרחי, במיטבו. צילום: רמי גלבוע

היה זה רגע בעבורו היה שווה לנסוע שעות ארוכות, לבטל יום עבודה ולתלוש ילדים מבית הספר. נסענו בנחל אביה אל ערוצו הענקי של נחל אמציהו; בימים כתיקונם זהו נתיב נרחב ומאובק, משובץ בעצי שיטה מקסימים. היום הוא געש במים חומים ואנו הפלגנו דרומה, מגששים את דרכנו בין נחשולי המים שהיו מרשימים להפליא, אם כי לא עמוקים מדי. עבור מי שרגיל לראות את המדבר לוהט ומאובק, ריחות המים ושאון הזרימה היו חוויה אדירה ובלתי נגמרת.

 

צל"ש או טר"ש?

צייד שיטפונות הוא עיסוק בוגדני המתחיל בשלוש או ארבע שעות משעממות על הכביש. תמיד קיים הסיכון שלא נתפוס שיטפון אבל השבוע גדולים סיכויי ההצלחה; אם לא שטפון מתגלגל אז לפחות נחל מדברי זורם, מחזה רב הוד הכולל מים עכורים הגועשים בנקיקים צרים, מפלים מתרסקים בעוצמה, שעות של הנאה והתפעמות מעוצמתו האדירה של הטבע.

חניית לילה, בהמתנה למים הגואים. לנד רובר דיסקברי, טויוטה לנד קרוזר מחכים לשטפון בערבה. צילום: רמי גלבוע

חניית לילה, בהמתנה למים הגואים. לנד רובר דיסקברי, טויוטה לנד קרוזר מחכים לשטפון בערבה. צילום: רמי גלבוע

גם אם אתם נהגי שטח ונווטים מיומנים, אל תצאו לדרך עם רכב בודד. צרפו אליכם עוד רכב שטח עם נהג מיומן, קחו מפות סימון שבילים, ציוד חילוץ והרבה שכל ישר. הודיעו לחברים בעורף מה המסלול המתוכנן, אפילו בקווים כלליים. נסו את מזלכם במקומות הבאים:

 1. ים המלח מעניק נקודות תצפית מצוינות ונגישות; מפל נחל צין המזרחי  (נ.צ. 172927E, 1038130N) אליו אפשר להגיע אפילו במכונית כביש, ובוודאי עם ג'יפון. מדרימים 9.7 קילומטרים מצומת הערבה, כ-200 מטרים אחרי אבן קילומטרים 173. פונים ימינה (מערבה) לשביל מסומן כחול. מגיעים לגדה הדרומית של נחל צין, מושכים עם השביל שמאלה, לאורך הערוץ. הנוף מימין מרהיב עין, משמאל מתרומם המצוק. לאחר 2.2 קילומטרים מגיעים אל המפל. מחנים את האוטו בצד, וממתינים. הנוף המצוקי מרהיב עין, ונעים להעביר שם את שעות ההמתנה. במידה ויש שיטפון, אל תנסו לעבור את המים – הזרימה חזקה מאוד, והמפל גבוה ומסוכן!

אפשר לפגוש את אותם המים גם בנחלי אביה ואמציהו המזרחיים יותר, בחציית כביש הערבה או הכביש לנאות הכיכר. אם הכביש חסום, לא נורא; החנו את המכונית במרחק בטוח מהערוץ הזורם, וצעדו ברגל לאורך הערוץ השוטף. מספיק להתרחק מהכביש כמה מאות מטרים, כדי ליהנות מבדידות ומצליל המים המשכר. קחו סלסלת פיקניק, ותזכו בחוויה בלתי נשכחת!

2. נחל פרס – צפונית לצומת הערבה. יש שתי כניסות; דרומית לאבן קילומטרים 112 נכנסים לפי שילוט "גבי פרס". בדרך חוצים את ערוץ נחל תחמס – אם הוא מוצף, לא עוברים! כניסה אחרת הוא שביל היוצא צפונה מקילומטר מס' 108 (אחרי כקילומטר וחצי, לפנות ימינה). דורש הליכה קצרה, אבל שווה את האנרגיה.

3. נחל חמר – בחלקו המזרחי היורד לים המלח, או ב'נחל חמר עליון' (מפלים מרשימים ביותר).

5. אחד הנחלים השוצפים ביותר הוא נחל אוג, אליו קל להגיע מכיוון צומת אלמוג. נקודת תצפית מצוינת ונגישה נמצאת כ-2.5 ק"מ דרומית לצומת אלמוג, על כביש 90; את אותם המים ניתן לראות גם מהכביש המשובש המוביל אל בקעת הורקניה. הכביש יוצא דרומה מכביש 1, כ-2.5 ק"מ מערבית לצומת אלמוג.

6. נחל פארן – תצפית מרהיבה מעל הגשר על כביש הערבה, צפונית למושב פארן. תצפית נוספת בקילומטר ה-49, צפונית לצומת ציחור.

7. מפל נחל צין המערבי – גובה 60 מטרים! – נמצא ליד עין מעריף, דרומית לעין עבדת. ניתן להגיע קרוב מאוד גם עם מכונית רגילה. מדרימים משדה-בוקר, צפונית לקילומטר 123 יש פניה שמאלה, לעין עבדת ומערות נזירים. מחנים את הרכב במגרש החניה, צועדים לכיוון המצוק. אם יש שטפון, המפל עוצר נשימה!

8. קרוב לבית, נחל הבשור. דרך יפה לאורך נחל הבשור, קשת-עבירות כאשר יורד גשם. מדרימים מאשקלון לכיוון צומת רעים, ממשיכים דרומה ופונים מזרחה בצומת מעון, לכיוון אופקים. לאחר 4-5 ק"מ פונים דרומה (ימינה, מול חוות היענים), לשביל כחול המתפתל מעל הערוץ. הרבה מים, בוץ דביק גם על השביל הכחול. זה טיול שעלול להפוך למסע עבירות וחילוצים…

המים השקטים עלולים להסתיר בורות עמוקים וסלעים מסוכנים. קיה סורנטו מחכה לחילוץ בשטפון בנחל צין. צילום: רמי גלבוע

המים השקטים עלולים להסתיר בורות עמוקים וסלעים מסוכנים. קיה סורנטו מחכה לחילוץ בשטפון בנחל צין. צילום: רמי גלבוע

הישרדות

אל תהיו גיבורים! אם אין לכם ניסיון בנהיגת חורף מדברית, צאו לדרך עם חבר מנוסה או בהובלת מדריך מקצועי. יותר מדי אנשים נסחפו במים, כי היו במקום ובזמן הלא נכונים. במקרה הטוב זה מרטש את חשבון הבנק (הביטוח לא תמיד תופס!), לפעמים זה נגמר גם בנזקי בשר ונפש.

1. אל תיכנסו לערוץ מוצף. כאשר נדחקים המים מערוץ רחב לתוך נקיק צר, הם הופכים לסמבטיון גועש. לעתים מגיע גל שני על פני המים הרדודים, מסוכן ומהיר מהראשון. גם כאשר ירדו המים, הנסיעה בערוץ מסוכנת – השיטפון משנה את פני הערוץ, ולעולם לא תדע אם עומק השלולית הוא 30 סנטימטרים, או מטר וחצי.

2. אם נקלעתם לערוץ כאשר מגיע שטפון, יש להיחלץ מיד כלפי מעלה – עם הג'יפ או בלעדיו. אל תתחכמו בריתום רכב אחד לשני, אל תנסו לצלוח את המים החומים, או לחבר כננת לסלע מוצק; המים עלולים לגרוף את הג'יפים כקליפת אגוז. שמרו את הסלולארי בכיס, בעיקר כאשר יוצאים מהרכב.

3. אם נתקעתם על מצוק מבודד, אל דאגה. התאזרו בסבלנות, המים ירדו תוך מספר שעות, השמש תזרח בבוקר. קצת קפה, קצת נמנום ואתם חוזרים הביתה כמו גדולים. הסבלנות נדרשת גם על הכביש; כשיורדים גשמים נחסמים כבישים, הנסיעה עלולה להיות איטית ומעצבנת.

4. קחו בגדים להחלפה, פנסים ומזון, מים, ציוד חילוץ. הניחו כיסוי על המושבים, קבלו בשלווה כתמי בוץ על הרצפה והריפודים.

5. והכי חשוב – לא להירדם בדרך חזרה! הפקידו את ההגה בידי נהג הערני ביותר, זה שישן כל הדרך לכאן… עשו הפסקות התרעננות, החליפו נהגים.

פורסם לראשונה בדצמבר 2013

צפו: גל ראשון של שטפון בנחל אוג

 

הג'יפים הכי משופרים בעולם

$
0
0

רוני נאק

תערוכת SEMA מרכזת מדי שנה את עולם שיפורי הרכב. באופן ראוי למדי היא מתקיימת בלאס ווגס וסביבה, כמו שאתם יכולים לדמיין, יש המולה רבה. בעוד שהתערוכה נוגעת בשיפורים והתאמה אישית של כל סוגי המכוניות, מקלאסיות, רכבי מירוץ ועד ביגפוט הזויים לגמרי, תפס לעצמו הרנגלר של ג'יפ את הסטאטוס של אחת הפלטפורמות הכי מועדות לשיפור. בשנה שעברה הוצגו מעל 200 רנגלרים ברמות שונות וממציגים שונים. כולם בחרו בג'יפ הקלאסי כדי להבליט את המוצרים שלהם. בין אלו תוכלו למצא ציפויים של צבעי הסוואה, יחידות תאורה, ערכות מתלים, צמיגים חדשים, פגושים, כננות, גגונים, דלתות רשת, ערכות קוסטמיטקה ועוד.

מתוך ההיצע האדיר בחרנו עבורכם גלריה של הג'יפ רנגלרים הבולטים ביותר – כקדימון לתערוכת SEMA 2015 אשר תיפתח בחודש הבא.

כל הצילומים באדיבות אאוטבק טכנולוגיות


תערוכת SEMA נפתחת!

$
0
0

רוני נאק

כמדי שנה תערוכת שיפורי הרכב SEMA מביאה בכנפיה את היצירות הכי מדהימות ומוזרות פרי עמלן של עשרות אם לא מאד סדנאות שיפורים וספקי אביזרים מכל רחבי העולם ובעיקר ארה"ב. הנה טיזר קצר לג'ננה שצפויה בימים הקרובים

הצילומים באדיבות אאוטבק טכנולוגיות

תערוכת SEMA פתוחה לקהל מה-3 בנומבר ועד ה-6 בנומבר ומתקיימת במרכז הכנסים בלאס ווגס. תערוכת SEMA הפכה ברבות השנים לתערוכה המרכזית והחשובה ביותר בתחום האביזרים והשיפורים לרכב – ברמה העולמית. היא מושכת אליה כתה מהמוחות היצירתיים והחדשניים ביותר  ומרכזת את כל הכשרון הזה במקום אחד. לצד התערוכה עצמה מתקיימות גם סדנאות והרצאות בתחומי הידע השונים, הדגמות של מוצרים רבים ועולם נרחב של אירועי-משנה סביב התערוכה.

גלריה מהיום הראשון של SEMA 2015

$
0
0

רוני נאק,

יש כל-כך הרבה מה לראות ולהראות בתערוכה הזו שבאמת קשה לבחור אילו צילומים להעלות ממאות התמונות אשר נשלחו אלינו באדיבות אאוטבק טכנולוגיות. לפיכך בחרנו הפעם דווקא לצמצם את המבחר למכוניות ולפרוייקטים שנראו לנו הכי בולטים. בהמשך נארגן אותן לפי תחומים ודגמים – ויש המון!

 

ג'יפ צירוקי ב-218 אלף שקלים

$
0
0

ניר בן זקן
יותר משנה לאחר שנחת בישראל הדור הרביעי של ג'יפ צ'ירוקי, מתווספת להיצע גרסת בסיס מוזלת. מדובר בתגובה של היבואנית "מכשירי תנועה" לפופולאריות שצובר הצ'ירוקי בערוצי היבוא המקביל, מהלך הוזלה דומה אותו ביצעה עם הגרנד צירוקי V6 3.7 ליטר ב-2010. הצ'ירוקי הבסיסי גם ימלא את החלל שנותר לאחר הפסקת שיווק הקומפאס, שהיה הזול בהיצע המותג, לפני כחודשיים.

לצ'ירוקי הבסיסי מנוע 4 צילינדרים בנפח 2.4 ליטר המספק 177 כ"ס ב-6,400 סל"ד ו-22.9 קג"מ ב-3,900 סל"ד, 94 כ"ס ו-9.1 קג"מ פחות ממנוע "פנטסטאר" V6 שהיה היחיד בהיצע עד כה. בהמשך שרשרת ההנעה נמצאת אותה תיבת 9 הילוכים אוטומטית של ZF, אך ההנעה היא לגלגלים הקדמיים בלבד. התאוצה ל-100 קמ"ש תיקח לכם 10.5 שניות, 2.9 שניות יותר מהגרסה הבכירה אבל צריכת הדלק עדיפה לפי נתוני היצרן; 11.4 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת לעומת 10 ק"מ לליטר ב-V6.

גרסת בסיס חדשה של ג'יפ צ'ירוקי - המחיר: 218,000 שקלים. צילום: ג'יפ

גרסת בסיס חדשה של ג'יפ צ'ירוקי – המחיר: 218,000 שקלים. צילום: ג'יפ

האבזור צנוע למדי ונעדר שליטה מההגה (עשוי פלסטיק!) במערכת השמע, חיישני חניה, אורות וגשם, מפתח חכם, שמשות אחוריות כהות, כיוון חשמלי לכיסא הנהג ואפילו חישוקי הגלגלים עשויים פלדה. הרשימה כוללת מסך מגע מוקטן בגודל 5" (8.4" בגרסאות ה-V6) עם בלוטות', צמד שקעי USB, בקרת אקלים מפוצלת, בקרת שיוט, חלון שמש פנוראמי ו-7 כריות אוויר. ריפודי עור בהתקנה מקומית יוצעו כאופציה בתוספת תשלום של כ-6,000 שקלים.

מבחן רכב ג'יפ צ'ירוקי טריילהוק

מבחן רכב מיצובישי טריטון
גרסת הבסיס תעלה 218 אלף שקלים, 52 אלף שקלים פחות מגרסת הלונגטיוד, הבסיסית בהיצע עם מנוע V6. מ"מכשירי תנועה" נמסר כי התווספות גרסת הבסיס תאפשר להם למכור כ-200 יחידות מהצ'ירוקי ב-2016 בהשוואה ל-160 בשנה החולפת.

ג'יפ רנגלר עם 707 כ"ס

$
0
0

ניר בן זקן
ג'יפ רנגלר הוא כנראה הרכב הכי פחות מתאים להשבחת ביצועי כביש. הוא מתבסס על מכלולים טובים-לשטח כמו שלדת סולם וסרנים חיים שיוצרים מרכב כובד גבוה משל נושאת מטוסים, וצורתו הרבועה מקנה לו מקדם גרר של מקרר. בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות שיפורים לרכב השטח האייקוני נפוצים למדי, אבל סדנת האק דיזיינס (Hauk Designs) מצ'ימבסבורג פנסילווניה, המתמחה בבנייה ייחודית ושיפורים לג'יפ רנגלר בעיקר, לקחה את הרנגלר והעבירה אותו מסכת שיפורים קיצונית ומטורפת גם אפילו ביחס לאמות המידה האמריקאיות.

לא סתם עוד ג'יפ רנגלר משופר! 707 כוחות סוס ממנוע דודג' הלקאט עם מגדש-על. צילום: HUAK

לא סתם עוד ג'יפ רנגלר משופר! 707 כוחות סוס ממנוע דודג' הלקאט עם מגדש-על. צילום: HUAK

עיקר השדרוג נוגע ליחידת הכוח, או יותר נכון תחנת כוח. את מנוע ה"פנטסטאר"; V6 בנפח 3.6 ליטר עם 284 כ"ס, מחליף V8 סופרצ'ארג'ד (מגדש על) בנפח 6.2 ליטר באדיבות דודג' צאלנג'ר הלקאט. הוא מפיק 707 כ"ס ו-89.7 קג"מ, מחוזות השמורים למכוניות על, בעוד תיבת הילוכים אוטומטית עם 5 יחסים של מרצדס. נתוני ביצועים רשמיים טרם נמסרו.

לא סתם עוד ג'יפ רנגלר משופר! 707 כוחות סוס ממנוע דודג' הלקאט עם מגדש-על. צילום: HUAK

לא סתם עוד ג'יפ רנגלר משופר! 707 כוחות סוס ממנוע דודג' הלקאט עם מגדש-על. צילום: HUAK

כדי לתמוך בתוספת הכוח הותקנו גלי הינע מחוזקים, מיתלים של בילשטין, ודיסקיות בלימה מחורצות עם קאליפרים בעלי שישה בוכנות מלפנים. כמתבסס במקור על גרסת הרוביקון נשמרו הילוך כוח קצר ונעילות לדיפרנציאל הקדמי והאחורי ואם לא די בכך כדי לצלוח כל אתגר עבירות מזדמן אז גם המרכב הוגבה על ידי ערכת המיתלים המאפשרת התקנת צמיגי שטח קרביים של "ניטרו" במידה 35X12.5R17 על חישוקים יחודיים עם טבעת "בידלוק" המונעת את פריקת הצמיג מהחישוק בנסיעה בלחץ אוויר נמוך.

לא סתם עוד ג'יפ רנגלר משופר! 707 כוחות סוס ממנוע דודג' הלקאט עם מגדש-על. צילום: HUAK

לא סתם עוד ג'יפ רנגלר משופר! 707 כוחות סוס ממנוע דודג' הלקאט עם מגדש-על. צילום: HUAK

בשונה מגרסאות דומות הנבנות כיחידה בודדת, הסדנה הצהירה כי היא תייצר כ-50 יחידות מהרנגלר הפסיכי. מחירים טרם נמסרו. למידע נוסף הכנסו לאתר של הסדנה:haukdesigns

 

ג'יפ רנגייד נחת בישראל – החל מ-170 אלף שקלים

$
0
0

ניר בן זקן
כמעט שנתיים לאחר שהושק בתערוכת ג'נבה 2014, ג'יפ רנגייד נוחת בישראל. הקרוסאובר הקומפקטי היחיד שראוי לכינוי "ג'יפון" הוא הדגם הקטן ביותר של יצרנית רכבי השטח המפורסמת בעולם והראשון שמיוצר מהצד השני של האוקיינוס האטלנטי; במפעל פיאט שבמלפי בדרום איטליה, לצד אחיו התאום ה-500X. בדומה לקרוסאובר של פיאט (ובשונה מהצ'ירוקי הנוכחי) הרנגייד שומר על ה-DNA העיצובי של ג'יפ, בזכות מראה רבוע, גריל 7 פסים בולט וצמד פנסים עגולים.

ג'יפ רנגייד נחת בישראל. המחיר החל מ-170 אלף שקלים. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגייד נחת בישראל. המחיר החל מ-170 אלף שקלים. צילום: ג'יפ

לארץ יגיע הרנגייד עם מנוע טורבו בנזין בנפח 1.4 ליטר עם 140 כ"ס בשידוך לתיבת הילוכים כפולת מצמד עם 6 יחסים והנעה קדמית או עם 170 כ"ס בשידוך לתיבת הילוכים אוטומטית רגילה (פלנטרית) של ZF עם 9 יחסים והנעה כפולה קבועה. לגרסה זו אפשרות לנעילת הדיפרנציאל המרכזי, יחס העברה קצר בהילוך ראשון (1:4.7) האמור לשמש כתחליף להילוך כוח ובורר עם ארבע מצבי נהיגה (אוטומטי, שלג, חול ובוץ) המתאים את מערכות הרכב לתנאי הדרך הנבחרים. גרסת "טרייל הוק" הקרבית בהיצע עם מרווח גחון מוגבה (21 ס"מ, 3.5 ס"מ יותר מהגרסה הרגילה) והילוך כוח אמיתי לא תוצע בשלב ראשון.
גרסת "לונגטיוד" הבסיסית תצויד במסך מגע בגודל 5" עם שליטה מההגה, בלוטות', USB, בקרת שיוט, מפתח חכם, חישוקים קלים בקוטר 16" ו-6 כריות אוויר. גרסת ההנעה הכפולה תוצע ברמת האבזור "לימיטיד" שמוסיפה לוח שעונים עם מסך תצוגה דיגיטאלי TFT בגודל 7", חלון שמש פנוראמי, בקרת אקלים מפוצלת, חישוקים קלים בקוטר 17" וחיישני חניה עם בלימה אוטומטית המפחיתה פגיעה בעצמים בנסיעה לאחור. המחיר החל מ-170 אלף שקלים לגרסת הבסיס, כמעט 40 אלף שקלים יותר מהאח התאום הפיאט 500X עם אותה יחידת הנעה ועד 215 אלף שקלים לגרסת "לימיטיד" המפוארת.

ג'יפ רנגייד נחת בישראל. המחיר החל מ-170 אלף שקלים. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגייד נחת בישראל. המחיר החל מ-170 אלף שקלים. צילום: ג'יפ

ב-2015 ג'יפ הציגה גידול של 10 אחוזים במסירות עם מכירה של כ-750 יחידות וזאת למרות הפסקת שיווק הקומפאס ובעיות אספקה ברנגלר. לדברי היבואנית "מכשירי תנועה" הצטרפות הרנגייד להיצע הדגמים תסייע לחברה לחצות לראשונה את רף האלף מכירות בשנה הקרובה.

מבחן רכב ג'יפ צ'ירוקי ספורט

$
0
0

רוני נאק

גרסת ה"ספורט" של ג'יפ צ'ירוקי נולדה מתוך מהלך של מכשירי תנועה, יבואנית ג'יפ ה"רשמית", כדי לספק לה כלי תחרותי להתמודד עימו מול היבוא המקביל והאישי. מהלך דומה, עם הגראנד צ'ירוקי בגרסת "לארדו", היה מוצלח מאד והעלה לכביש מאות ג'יפים – יותר משמכשירי ציפו. עתה הם חוזרים על אותו ה"קונץ" השיווקי אבל מסביב תנאי השוק השתנו.

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'ים צ'ירוקי ספורט. צילום: רוני נאק

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. צילום: רוני נאק

ג'יפ צ'ירוקי ספורט

כאשר דגם מסויים מקבל את המיתוג "ספורט" לפחות בשפה של ג'יפ מדובר בגרסת כניסה. ובמקרה דנן הפער באיבזור ובמחיר מול הגרסה הקרובה ביותר עומד על 40 אלף שקלים ועד 102 אלף שקלים מול הגרסה המאובזרת ביותר. בחזית תמצאו מנוע 4 ציל' בנפח 2.4ל' עם תפוקה של 177 כ"ס וקרוב ל-23 קג"מ. אין הנעה כפולה והכוח יורד לגלגלים הקדמיים דרך תיבת הילוכים אוטומטית פלאנטרית עם 9 הילוכים אשר קיימת גם בכל יתר גרסאות הדגם.

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'ים צ'ירוקי ספורט. צילום: רוני נאק

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. צילום: רוני נאק

מידות המרכב זהות גם כן למעט הבדלים זניחים באורך הכולל וזניחים פחות בבסיס הגלגלים שקצר יותר ב-20 מ"מ מאשר בלימיטד המאובזר. מרווח הגחון ירד ל-15 ס"מ בלבד מה-22.1 ס"מ של טרייל הוק הקשוח. נפח תא המטען זהה בכל הגרסאות עם 824ל' נדיבים מאד ויש שם מאחור גם גלגל רזרבי בגודל מלא, שקע כוח וטבעות עגינה למטען.

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. צילום: JEEP

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. צילום: JEEP

הצ'ירוקי הוא היסטורית רכב השטח הראשון אשר נטש את שלדת הסולם לטובת מרכב אחוד – שנים רבות לפני מיצובישי פאג'רו – וגם כאן המבנה ממשיך את אותו העיקרון כאשר הבסיס הטכנולוגי מפותח יחד עם קונצרן פיאט. מדובר בפלטפורמה מחוזקת עם פלדה בחוזק מתיכה גבוה באיזורים שסביב הנוסעים. המתלים מזכירים תמהיל של מכונית כביש עם תמוכות מקפרסון בחזית ומערכת רב-חיבורית מאחור על קפיצי סליל.

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'ים צ'ירוקי ספורט. צילום: JEEP

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. צילום אילוסטרציה: JEEP

מבחן רכב ג'יפ צ'ירוקי

מבחן רכב ג'יפ גרנד צ'ירוקי לימיטד

פער המחיר הוא גם תולדה של חבילות האיבזור. חישוקי פלדה 17 אינץ', ריפודי בד, הגה סינטטית, מסך מולטימדיה מוקטן במידה של 5.0 אינץ' מול 8.4 אינץ', אין חימום למושבים, מצלמת חניה, מושבים מחושמלים שמשות כהות ועוד. מצד שני תמצאו גג שמש עצום עם ווילון חשמלי אשר מכסה כמעט את כל שטח התקרה, יש בקרת אקלים מפוצלת, בקרת שיוט, תאורת LED ועוד.

בתחום הבטיחות נציין כי הצ'ירוקי קיבל 5 כוכבי בטיחות במבחן NCAP, הוא מצויד ב-7 כריות אוויר, עיגוני ISOFIX למשובי בטיחות, מערכת המזהה כניסה למצב חירום ומכינה את הנוסעים כנגד פגיעה על ידי מתיחת חגורות הבטיחות וכמובן מערך מלא של בקרת משיכה/יציבות/אחיזה והתהפכות שכה נפוצה ב-SUV הגדולים.

כל הטוב הזה יעלה לכם 218,000 שקלים – כאשר רכב המבחן צויד גם בריפודי עור מצוינים בעלות נוספת של כ-9,000 שקלים.

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. שנוסע לא רע בכביש צילום: JEEP

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. שנוסע לא רע בכביש צילום: רוני נאק

נהיגה

אני זוכר את מנועי ה-2.4ל' של קרייזלר מפעם. ואני לא זוכר אותם ממש לטובה. אם זה ב-PT קרוזר, ניאון ואחרות זה תמיד היה מפגש עם יחידת כוח מחוספסת וצמאה שכל ניסיון לדחוק בה היה יוצר קקפוניה מכאנית שהנה עוד שנייה ימריא שסתום דרך מכסה המנוע. ואין שום קשר בין המנועים הללו. המנוע הנוכחי הוא חלק מקו המנועים העולמיים אשר פיתוח החל כמעט מיד עם ההשתלטות של פיאט על קונצרן קרייזלר. במנוע נשתלו טכנולוגיות תזמון והרמת השסתומים המשתנה של פיאט – טכנולוגיה יקרה למדי עבור סדרת מנועי בסיס כמו זה – והוא משמש, וישמש, דגמים רבים ממותגי ג'יפ, פיאט, קרייזלר ודודג'. ושמחתי לעבור חווית נהיגה הרבה יותר טובה עם המנוע החדש. הוא מספיק חזק כדי להתנהל בעיר באופן נמרץ, מספיק גמיש כדי לשייט במהירות גבוהה וסל"ד נמוך מחוץ לעיר, הוא נשמע נהדר בסל"ד גבוה ותפוקת הכוח שלו תספק את רוב האנשים רוב הזמן.

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. שנוסע לא רע בכביש צילום: רוני נאק

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. שנוסע לא רע בכביש צילום: רוני נאק

החיבור של המנוע הזה לתיבת ההילוכים על תשעת יחסי ההעברה שבה הוא כמעט ומושלם ובינינו כל מכונית על כמעט כל מנוע שתקבל את תיבת ההילוכים הזו תשודרג באופן מיידי. אישית, אני הייתי שם את התיבה הזו בסלון ביתי. העברות הילוכים חלקות ומהירות, יחסי העברה שמחולקים נכון ותואמים את רצועת הכוח של המנוע – תרומה משמעותי לצריכת דלק ממוצעת של 9.5 ק"מ/ל'.

הנמכת המרכב משפרת באופן טבעי את התנהגות הכביש. אבל עוד לפני הפיתולים מספק צ'ירוקי ספורט חווית נסיעה נעימה מאד. בידוד רעשים נהדר (NVH) על כל ספקטרום המהירות ועל פני מגוון שברי אספלט וכביש. משקל ההגה טוב מאד להיגוי חשמלי – לא קל מדי – ועם משוב סביר והרבה דיוק וגם – לא פחות חשוב – איכות כוללת של תא הנוסעים אשר שם את הגרסה הזו כתף אל כתף (במימד האיכות) עם גרסאות הבסיסי של הקרוסאוברים מה"שילוש הקדוש" של גרמניה והרבה יותר זול מהם (234  אלף של אודי Q3 1.4ל', 252 אלף למרצדס GLA, 242 אלף ל-במוו X1).

 

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. שנוסע לא רע בכביש צילום: רוני נאק

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. שנוסע לא רע בכביש צילום: רוני נאק

וגם בנהיגה נמרצת הצ'ירוקי ספורט מתפקד נהדר. וזה מתחיל בצליל המנוע הנכון, תמיכה מצוינת של המרכב על ידי המתלים, תגובות שלדה נכונות תחת עומס ובלמים חזקים ועקביים. אפשר לגמרי ליהנות איתו על הכביש ואתם תופתעו כמה בקלות תוכלו לנסוע הרבה יותר מהר משחשבתם.

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. חישוקי פלדה...צילום: רוני נאק

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. חישוקי פלדה…צילום: רוני נאק

לא השתגענו על חישוקי הפלדה. בחייאת! 218 אלף שקלים. הם מאד דומיננטים במראה של הצ'ירוקי ומקלקלים את אפקט ההגעה. ללא חבילת עור – אפילו מינימאלית על גלגל ההגה (תוספת של 800 שקלים) הרכב מרגיש דל ומחייב את הבחירה בריפודי העור המקומיים (והמצוינים של אוטואלגנס). מסך המולטימדיה באמת שקטן מדי – קטן יותר מזה שבסמארטפון LG שלי – וחלקים מהתפריט שלו מסורבלים מדי. הצטיידות, ברמת היבואן, במסך מולטימדיה גדול יותר הוא חובה.

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. מוותר על השטח אבל שומר על אופי דינאמי ואיכות כללית טובה. צילום: רוני נאק

218 אלפי שקלים וגם לכם יכול להיות ג'יפ צ'ירוקי ספורט. מוותר על השטח אבל שומר על אופי דינאמי ואיכות כללית טובה. צילום: רוני נאק

סיכום

בשוק שבו הקרוסאוברים הולכים ומתרככים יש הגיון אפילו בג'יפ ללא הנעה כפולה. עד כמה שקשה לג'יפ ללכת נגד ה-ד.נ.א של המותג (אפילו שבארה"ב תמיד היו גרסאות 2X4 של דגמים רבים), דרישות השוק – וכנראה גם מקבלי ההחלטות של פיאט – מכתיבות גרסאות כאלו אשר מאפשרות כניסה לפלחים חדשים וללקוחות חדשים. גרסת ה"ספורט" של ג'יפ צ'ירוקי תיגע בשלושה עמודי תווך: תביא למותג לקוחות חדשים, תהווה תחליף תחרותי למכוניות מיבוא מקביל/אישי וגם תנגוס בגרסאות הבסיס מסגמנט הפרימיום אשר צמח מאד בשנת 2015. ואם שטח אינו בתפריט שלכם, ובכל זאת הקרייבינג מושך אתכם לעבר JEEP תמצאו בגרסה הזו FIX ראוי (בתוספת חישוקי גלגלים וריפודי עור…).

פיג'ו 2008 מתרענן עם טורבו

$
0
0

ניר בן זקן
שלוש שנים לאחר שהושק הקרוסאובר הקומפקטי של פיג'ו ונמכר ביותר מחצי מיליון עותקים, ה-2008 עובר ריענון של אמצע החיים. השינוי הויזואלי הוא בחזית עם יחידות תאורה שונות וסבכה קדמית גדולה מבעבר בעוד תא הנוסעים זוכה למערכת מולטימדיה מקורית תומכת Apple CarPlay ו-MirrorLink.

פיג'ו 2008 עובר מתיחת פנים של אמצע החיים וגם מקבל מנוע טורבו ותיבת הילוכים אוטומטית. צילום: פיג'ו

פיג'ו 2008 עובר מתיחת פנים של אמצע החיים וגם מקבל מנוע טורבו ותיבת הילוכים אוטומטית. צילום: פיג'ו

מבחן רכב סוזוקי ויטארה מול פיאט 500X מול ניסאן ג'וק מול אופל מוקה

מבחן רכב סאנגיונג טיבולי

החדשה העיקרית נוגעת ליחידת ההנעה; מנוע טורבו בנזין 3 צילינדרים בנפח 1.2 ליטר המפיק 110 כ"ס ומשודך לתיבת הילוכים אוטומטית (של איסין) עם 6 יחסים. זו מחליפה את מנוע 1.6 ליטר עם 120 כ"ס ותיבת 4 הילוכים AL4E המיושנת שבדגם היוצא. יחידת ההנעה החדשה תורמת לשיפור הביצועים שהיו עקב אכילס של הדגם עם 10.3 שניות במיאוץ ל-100 קמ"ש (קיצוץ של 0.9 שניות) וצריכת דלק רשמית של 20.8 ק"מ לליטר בממוצע (15.4 ק"מ לליטר בדגם היוצא).

פיג'ו 2008 עובר מתיחת פנים של אמצע החיים וגם מקבל מנוע טורבו ותיבת הילוכים אוטומטית. צילום: פיג'ו

פיג'ו 2008 עובר מתיחת פנים של אמצע החיים וגם מקבל מנוע טורבו ותיבת הילוכים אוטומטית. צילום: פיג'ו

ה-2008 המחודשת תגיע לישראל במאי הקרוב ונוכח מדיניות התמחור האגרסיבית של היבואנית "לובינסקי" נראה כי צפויים חיים קשים למתחרים.


ג'יפ עושה טיזינג לקראת EASTER SAFARI

$
0
0

תומר הדר

ב-19במרץ זה הולך לקרות: אלפי בעלי ג'יפים – והכוונה, במידה וחשבתם אחרת, היא לרכבים שעל חרטומם מתנוסס סמל JEEP– ושל ג'יפ בלבד, עומדים להתאסף במגרש המשחקים המקומי של בעלי ג'יפים בארה"ב – מדבר מואב שבמדינת יוטה – ולחגוג את EASTER JEEP SAFARI. האירוע, שהחל לפני 50 שנים בדיוק כהתכנסות של בעלי ג'יפים מדגמים שונים, שניסו לנצח את המדבר, הפך עם השנים להתכנסות שחברת ג'יפ, כמו גם מאות יצרנים של שיפורים שונים, לוקחת עליה חסות.

ג'יפ משחררת טיזרים לשבעה רכבי תצוגה אשר יהיו מרכז ההתעניינות של EASTER JEEP SAFARI. צילום: ג'יפ

ג'יפ משחררת טיזרים לשבעה רכבי תצוגה אשר יהיו מרכז ההתעניינות של EASTER JEEP SAFARI. צילום: ג'יפ

טנדר דאצ'יה אורוק – דאסטר פיקאפ

ורכב הפנאי שטח הנמכר ביותר בישראל הוא…

משום שכך, ג'יפ מנצלת את האירוע לחשיפת רכבי תצוגה שמבוססים על דגמי החברה, כדי לבחון את תגובת הציבור למהדורות היצור המוגבלות ולשיפורים, שברובם זולגים בסופו של דבר אל השוק האמריקאי. לעת עתה, אנשי ג'יפ מסתפקים בשורה של טיזרים קצרים לשניים מתוך שבעה דגמי תצוגה שהחברה תציג באירוע הקרוב. בהודעתה הקצרה של ג'יפ, אין עדיין פירוט לשיפורים שיותקנו בדגמי התצוגה, אך יש אזכור למילה אחת חשובה: "MOPAR", חטיבת השיפורים של קונצרן קרייזלר. שני רכבי התצוגה, הטריילקאט, שמבוסס על מכלולים של רנגלר ו-CREW CHIEF, שמזכיר בעיקר את הווגוניר הוותיק נחשפו בינתיים רק בתמונה חלקית ואיור- שמבהירים היטב: ג'יפ מתכוננת להמשיך ולהרחיב את היצע הדגמים כאשר גם בקנה כך השמועות אומרות, צפוי להיות גם טנדר ו-וואגוניר סדרתי.

משרד התחבורה: מותר להגביה רכב שטח

$
0
0

תומר הדר

האם לאחר חודשים רבים של חוסר ודאות תגיע מנוחה לג'יפאים? במהלך השנה האחרונה ניהלו משרד התחבורה ומשטרת ישראל מלחמת חורמה בג'יפאים ששדרגו את רכבם. רוב השדרוגים, יש להדגיש, הם שדרוגים נפוצים בחו"ל, קרי התקנה של ערכות הגבהה מבית יצרנים מוכרים, מורשים ובעלי תקנים. אך עם זאת, במשרד התחבורה הוחלט להוריד מן הכביש רכבי שטח משודרגים, גם אם השדרוג בוצע באמצעות התקנה של ערכות המאושרות לשימוש בחו"ל.

לפתיחה של הוראת הנוהל החדשה

כעת, לאחר מגעים בין נציגי הג'יפאים ואנשי משרד התחבורה מתפרסם לראשונה נוהל מסודר ראשון הנוגע להגבהות של רכבי שטח. הנוהל מגדיר כי הגבהה מתבצעת או באמצעות הגבהה של מתלי הרכב-או באמצעות התקנה של צמיגים גדולים יותר. הדרישות הטכניות להגבהות יהיו מעוגנות בנוהל עבודה גרמני שיהיה מעוגן בחוק. על פי הנוהל, לכל קיט הגבהה שייובא לישראל יידרש אישור בדיקה ממעבדות מוסמכות בגרמניה. כל קיט הגבהה יידרש להתקנה על רכב שישמש כרכב אב טיפוס- ויעבור שורה של בדיקות בישראל, שיכללו בדיקת יכולת בלימה ובדיקת יציבות. לאחר מכן יוענק לרכב אישור ממתקין מורשה כי הוא אכן התקין את הקיט המאושר לשימוש. ברישיון הרכב תתווסף הערה מיוחדת בה יצוין כי ברכב מותקן קיט הגבהה, כולל סוג קיט ההגבהה וגם פרטי המתקין המורשה.

לפי הוראות הנוהל החדשה של משרד התחבורה מותר להגביה על ידי ערכה מאושרת או באמצעות צמיגים גדולים או שניהם - בכפוף לבדיקה כמובן. צילום: אאוטבק טכנולוגיות

לפי הוראות הנוהל החדשה של משרד התחבורה מותר להגביה על ידי ערכה מאושרת או באמצעות צמיגים גדולים או שניהם – בכפוף לבדיקה כמובן. צילום: אאוטבק טכנולוגיות

עם זאת, כפי שיודעים לא מעט בעלי רנגלר רוביקון, ישנן גם ערכות הגבהה שאינן משווקות בגרמניה. מדובר בערכות שהן "הדובדבן שבקצפת"- קיטים להגבהה של 4 אינטש ומעלה. במקרה כזה תיבחן כל בקשה באופן מסודר על ידי מחלקת התקינה של משרד התחבורה, היצרן של הקיט יהיה בעל רישיון מפעל לרכב מנועי ותיק מוצר ספציפי (כלומר אישור פרטני) יוגש למחלקת התקינה של משרד התחבורה.

ג'יפ חושפת: שבעה דגמים חדשים ל-EASTER SAFARI

$
0
0

תומר הדר      

EASTER SAFARI, "ה"-מפגש בהא הידיעה של חובבי ג'יפים הולך ומתקרב- וג'יפ שולפת לקראת המפגש את הנשקים הכבדים, בדמות שבעה דגמי ג'יפ משופרים. בשונה מישראל, כאן שיפור של רכבי שטח באופן קיצוני אינו חוקי, בארה"ב השמים הם הגבול ויצרניות הרכב שמחות להדגים את היכולות.

ג'יפ CREW CHIEF. אחד הקונספטים המסקרנים והמדליקים יותר מ-JEEP. צילום: ג'יפ

ג'יפ CREW CHIEF. אחד הקונספטים המסקרנים והמדליקים יותר מ-JEEP. צילום: ג'יפ

ג'יפ CREW CHIEF

הדגם הראשון שג'יפ חושפת הוא CREW CHIEF – רכב שמהווה סוג של הצדעה לקייזר M715 האגדי, שניתן למצוא, פה ושם, גם בישראל במצבים שונים של ריקבון. תחת המרכב הנוסטלגי ניתן למצוא שלדה של ג'יפ רנגלר מודרני וגם מנוע בנפח 3.6 ליטרים שמוכר היטב לכל בעלים של רנגלר רוביקון. גם תיבת ההילוכים האוטומטית לקוחה ישירות ממחסן החלפים של ג'יפ, למעט מערכת פליטה משופרת ושדרוג קל למערכת הבלימה. עם זאת, השיפורים והשדרוגים רחוקים מסטנדרט כמרחק הבור בתל ברוך ממדבריות מואב. CREW CHIEF מוגבה באמצעות קיט 4 אינטש, הבולמים מגיעים ישירות ממחסני FOX  והפגושים מגיעים הישר מ-JEEP PERFORMANCE.

ג'יפ SHORT CUT מחווה ל-CJ5 של פעם. צילום: ג'יפ

ג'יפ SHORT CUT מחווה ל-CJ5 של פעם. צילום: ג'יפ

ג'יפ SHORT CUT

הדגם השני שג'יפ חושפת הוא הSHORT CUT, או בעברית קיצור דרך. מדובר בקונספט שמהווה מחווה לCJ5 הקצר של שנות השישים. השלדה גם כאן היא של רנגלר, אך העיצוב החיצוני מזכיר את הCJ המיתולוגי באמצעות קיצור של גוף הרכב והשלדה ב12 אינטש והוספה של מכסה מנוע, דלת אחורית, כנפיים קדמיות ופגושי כרום שמזכירים כולם את אלה של הסבא-הCJ5 הקשיש. המנוע, למרבה המזל, אינו מנוע 6 בוכנות קשיש בטור אלא פנטאסטאר מודרני של קרייזלר בנפח 3.6 ליטרים. בחזית השיפורים, אנשי ג'יפ השתדלו לשמור את הרנגלר קרוב למקור והסתפקו בהגבהה של 2 אינטש וצמיגי BF GOODRICH על ג'אנטים בקוטר 35 אינטש.

 

ג'יפ רנגייד קומאנדר. הדודן שלו כבר משווק בישראל. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגייד קומאנדר. הדודן שלו כבר משווק בישראל. צילום: ג'יפ

ג'יפ רנגייד קומאנדר

לא כל ג'יפ הוא רנגלר. חלקם הם גם רנגייד. רכב הכביש שטח הרך , הג'יפון של ג'יפ מנסה לכבוש לו מעריצים בארצות הברית והדרך היא באמצעות שיפורים, כמובן צנועים מאלה של הרנגלר. הרנגייד קומאנדר מצויד באביזרים מקוריים ברובם, של מופאר, שיהיה ניתן לרכוש בסוכנויות כדי להפוך את הג'יפון לקצת יותר ג'יפ. הרשימה מתחילה בקיט הגבהה של 2 אינטש וג'אנטים שלקוחים ישירות מרנגלר רוביקון ומסתיימת בחבילת תאורה. המנוע, בנפח 2.4 ליטרים ותיבת ההילוכים האוטומטית בעלת תשע המהירויות נותרו ללא שינוי.

 

ג'יפ קומאנצ'י. טנדר קומפקטי עם שלדה אחודה וארגז טקסני קצר. מעניין...צילום: ג'יפ

ג'יפ קומאנצ'י. טנדר קומפקטי עם שלדה אחודה וארגז טקסני קצר. מעניין…צילום: ג'יפ

ג'יפ קומאנצ'י

השם ג'יפ קומאנצ'י יכול בהחלט להעלות דמעות של נוסטלגיה בעיני חובבי המותג, שידמיינו ישר תמונות של רכב השטח הקשוח בעל שלדת הסולם ותא המטען הענקי. אלא שהפעם אין שלדת סולם וגם האמבטיה אינה ענקית. הקומאנצ'י מבוסס על הרנגייד בעל השלדה האחודה, שעבר שורה של שינויים כדי שיוכל להפוך לפיק אפ. למרות המראה הקרבי, יש גבול לשיפורים שניתן להכניס ברכב שאינו מצויד בסרנים חיים-ולכן הקומאנצ'י מצויד בהגבהה של 2 אינטש בלבד. הגלגלים, בקוטר 16 אינטש עונדים צמיגי BF GOODRICH. הפעם המנוע הוא דיזל: בנפח של 2.0 ליטרים. תיבת ההילוכים היא אוטומטית בעלת תשע מהירויות ויש אפילו נעילת דיפרנציאל אחורית.

ג'יפ FC 150. מחווה לפרדי העבודה של פעם. מקסים. צילום: ג'יפ

ג'יפ FC 150. מחווה לפרדי העבודה של פעם. מקסים. צילום: ג'יפ

ג'יפ FC150

את רכבי הכבודה של ג'יפ, מסדרת FC הכרנו בישראל בעיקר כרכבי כיבוי בעלי יכולת שטח וכעת בג'יפ עושים כבוד  ל-FC  באמצעות רכב קונספט שנראה ישן אך מרגיש למטה מודרני לחלוטין: תחת הגוף החבוט והמצולק של ה-FC שוכנת שלדה של רנגלר 2005 יחד עם סרן דנה 44 מקדימה ודנה 60 מאחור. בקצות הסרנים יושבים להם ארבעה חישוקי 17 אינטש צבועים בלבן, לטובת המראה הנוסטלגי וכמובן, צמיגי 33 אינטש. המנוע, בנפח 4.0 ליטרים מוכר היטב מהרנגלר TJ  ומשודך לתיבת הילוכים אוטומטית בעלת שלוש מהירויות.

זה היה מתבקש - וחיכינו לו - רנגלר עם מנוע הלקט עם 707 כוחות סוס. צילום: ג'יפ

זה היה מתבקש – וחיכינו לו – רנגלר עם מנוע הלקט עם 707 כוחות סוס. צילום: ג'יפ

ג'יפ טריילקאט

בישראל, רנגלר עם מנוע המי ימשוך את השוטרים כמו זבובים, בארצות הברית הוא ימשוך בעיקר מבטי התפעלות. אז כך בונים טריילקאט: שלב ראשון, לוקחים רנגלר. שלב שני, לוקחים מנוע המי בנפח 6.2 ליטרים של דודג' הלקאט, קומפלט עם סופרצ'ארג'ר. שלב שלישי: מכניסים את המנוע לרנגלר, עם תיבת הילוכים ידנית. שלב רביעי: מתרחקים בזהירות כש-707 כוחות סוס (הללויה!) יורדים לכביש. כדי שהרנגלר יתמודד היטב עם תוספת הכוח, השלדה הוארכה ב-12 אינטש והגלגלים הוגדלו קלות ל-17 אינטש והולבשו בצמיגי BF בקוטר 39.5 אינטש. כדי שהסרנים לא יתפזרו בשטח במכת הגז הראשונה, הם שודרגו וכעת נחים להם שני סרני דנה 60 בשני קצוות המרכב.

ג'יפ טריילסטורם. מעט הגבהה והרבה איבזור מהקטלוג של MOPAR. צילום: ג'יפ

ג'יפ טריילסטורם. מעט הגבהה והרבה איבזור מהקטלוג של MOPAR. צילום: ג'יפ

ג'יפ טריילסטורם

הטריילסטורם נראה יחסית סטנדרטי, אך בג'יפ מדגישים שמדובר ברכב השטח האולטימטיבי ש..לרידה לשטח. הוא מבוסס כמובן על הרנגלר אנלימיטד ומצויד בקיט הגבהה של 2 אינצ'ים צנועים וצמיגי 37 אינטש. רשימת השיפורים היא בעיקר קוסמטית וכוללת שפע של אביזרים הנושאים את סמל MOPAR, כגון פנסי LED, מכסה מנוע מאוורר וכיסוי נפתח לחלק האחורי.

ב.מ.וו X7?

$
0
0

תומר הדר

ב.מ.וו מתכננת להציג בשנים הקרובות רכב פנאי שטח על שיתבסס על מכלוליה של סדרה 7, כך הודיע אתמול יו"ר ב.מ.וו הראלד קרוגר באירוע שנערך במינכן. בנוסף לרכב הפנאי שטח שיתבסס על מכלולי סדרה 7, קונצרן ב.מ.וו , השולט ברולס רויס, יחל גם בפיתוח רכב פנאי שטח של רולס רויס. מועד ההשקה של רכב הכביש שטח החדש של ב.מ.וו, שיקרא (שלא במפתיע) X7, הוא שנת 2018.

כמו הסדרה 7 עליה יתבסס רק יותר גבוה...וגיבור...ועם 7 מושבים. צילום: ב.מ.וו

כמו הסדרה 7 עליה יתבסס רק יותר גבוה…וגיבור…ועם 7 מושבים. צילום: ב.מ.וו

לדברי קרוגר: "אנו נרחיב את היצע הדגמים עם ה-X7, בנוסף אנו בוחנים לעומק הצגת דגמים נוספים בפלח השוק הרווחי הזה". הצהרתו של קרוגר אינה מפתיעה: יותר ויותר יצרני רכבי יוקרה, שבעבר חששו להיכנס לפלח השוק של רכבי הכביש שטח מגלים שדגמים אלה הופכים במהרה לנמכרים ביותר בהיצע.

מבחן רכב ב.מ.וו X5M מול אודי RSQ3

יוצאים למדבר עם לנד רובר דיסקברי ספורט

כך, לאחרונה הציגה בנטלי את הבנטיאגה ואילו מזראטי הציגה את הלבאנטה. הקאיין של פורשה, שנחשב לוותיק בחברות רכבי הכביש שטח של יצרני היוקרה, הוא מזה זמן הדגם הנמכר ביותר של היצרנית הגרמנית.

5 סודות לטיול פסח מושלם עם הילדים

$
0
0

רוני נאק

טיול משפחתי יכול להיות כיף גדול או בעסה מהוללת ממנה ייקח חודשים להתאושש ואפילו עם נזקים למכונית. אז מה עושים כדי לשרוד את הימים שבהם אין WIFI, הסוללה של הטבלט התרוקנה ואת כוכבי הריאליטי מחליפים כוכבי הרקיע? את חזירי הפוליטיקה מחליפים חזירי בר, את צבי דואר ישראל (שמזמן כבר לא רץ) מחליפים עדרי צבאים שועטים במדבר ואת הילדים הפרועים של השכנים מחליפים פראים סקרנים המתקרבים בלילה למדורה.

לצאת לשטח עם הילדים. איך שורדים את זה? צילום: רוני נאק

לצאת לשטח עם הילדים. איך שורדים את זה? עוזרים להעמיס ובוחנים השתקפות – חשוב! צילום: רוני נאק

הכנה מוקדמת

הכנה משפחתית והכנה לוגיסטית. את הלוגיסטיקה אני משאיר לכם. הפעם נדבר על ההכנה המשפחתית – צרו ציפיה, בילדאפ, לקראת המסע – ערבו את הילדים בבחירת התפריט לארוחות בשטח – מהקבב המעולה של סאלים ועד לאחרון החטיפים והמרשמלו הדביקים ביותר. לכל אחד יש אמירה שווה במקרה הזה להחליט האם הוא יבחר באורז, תפוח אדמה במדורה, נקניקיה או סטייק או פסטה. עוד בשלב הזה – בחירת היעד – הגעה ליעד רצוי ומעניין ייצור המון התלהבות לקראת הנסיעה – אצלי זה עובד מאד פשוט (וממש לא צריך נקודות ציון ב-12 ספרות…) "לצהוב או לירוק?" – למדבר או לצפון? – ואני תמיד מופתע מחדש כמה פעמים הם בוחרים דווקא את המדבר. קמפינג בסלון – זה כיף זה ענק וזה נותן להם מיומנות להתמודד עם הציוד ואחכ מקום מוכר בשטח.

לצאת לשטח עם הילדים. איך שורדים את זה? צילום: רוני נאק

לצאת לשטח עם הילדים. איך שורדים את זה? ממוקמים בחניון נחל צבירה. צילום: רוני נאק

בטחון וגישה חיובית

לא תמיד הדברים מנהלים כפי שתכננתם. תמיד שתהיה לכם תכנית חלופית במקרה והמקום של חניון הלילה מאוכלס בצפיפות או שמגיע לשם פסטיבל שירי דיכאון שלא מתאים לאמביאנס שלכם. גם מבקרים מעולם החי עלולים ליצור זינוקים מהירים ברמת ההיסטריה – מעכביש, פרפר לילה ועד בעלי חיים שיכולים לעשות נזק של ממש. היו מוכנים לכל תרחיש והכי חשוב שדרו לילדודס (אשר כל הזמן בוחנים אותנו) שהכל בסדר ועם נעבור לחניון השני נמצא את השקט שרצינו ונצלו מפגש עם בעל חיים דווקא להרגיע את הרוחות. לצמצום המשיכה של הולכי על 4 – הקפידו לאסוף את כל האשפה אחרי ארוחת הערב ולהכניס למכונית – יש מקומות רבים ששקית אשפה שנותרה בחוץ תביא לביקור של חיות בר – זה לא בריא להן ועלול להיות מאד לא נעים למשפחה להתעורר באמצע הלילה כשחזיר בר במשקל 200 ק"ג הופך את המחנה.

לצאת לשטח עם הילדים. איך שורדים את זה? צילום: רוני נאק

לצאת לשטח עם הילדים. איך שורדים את זה? משימות משמעויות – חשוב מאד! צילום: רוני נאק

משימות משמעותיות

גרמו לילדים להרגיש חלק מהאירוע – וגם להפחית מהעומס שעליכם. עליהם לעזור להעמיס את הרכב, לסייע בהקמת המחנה ועוד משימות רבות הקשורות לחיים בשטח. אורח עירוני צעיר יהיה הרבה יותר רגוע אם הילד שלכם – הטייל הוותיק – יחנוך אותו. ילדים בוגרים יותר יוכלו להיות מופעלים באופן אקטיבי יותר בהכנת האוכל, שמירה על המדורה ועוד.

לצאת לשטח עם הילדים. איך שורדים את זה? צילום: רוני נאק

לצאת לשטח עם הילדים. איך שורדים את זה? פנס ראש מוסיף הרבה לשקט הנפשי בלילה. צילום: רוני נאק

בטיחות

כמובן מעל לכל. הקפידו שלכל ילד יש פנס משלו – עדיף פנס ראש שלא יורד ממנו כל עוד יש חושך. לחוצים מהשיטוט של הילדים בדיונה – תנו להם משרוקיות. אין קליטת סלולר בחלק מהמקומות וממש לא בתכנית לצאת למסע חיפושים אחרי אייפון שנפל לתכשיט בים החולות הגדול. גם המיקום של החניון חשוב מאד (בעיקר שיש ללון רק בחניוני לילה מאושרים). המנוע מלינה ליד מצוקים, קניונים, איזורים זרועי בורות ומערות וכל מכשול אחר אשר יכול לפגוע בבוגר או בילד שיוצא מהאוהל סהרורי באמצע הלילה.

לצאת לשטח עם הילדים. איך שורדים את זה? כאן ספארי גבישים! צילום: רוני נאק

לצאת לשטח עם הילדים. איך שורדים את זה? כאן ספארי גבישים! צילום: רוני נאק

ערך מוסף

המקרים שבהם אנו לנים בלב המדבר או ליד מעיין מפכה נדירים מאד – הוציאו את המקסימום מהמקום שבו אתם נמצאים – העשירו את הצאצאים עם סיפורים על העמים שגרו כאן בעבר, נסו לאתר צמחי טבלין (יש מדריכים מצויינים לכך), נסו לזהות עקבות או לעשות תחרות ספירת צבאים. חוויות משפחתיות משותפות – כהורים וילדים – כמעט וכבר לא קיימות "כמו פעם" כשהיום החרטום של כולנו קבור במסכי הניידים.

[See image gallery at www.automag.co.il]

לאן נסענו?

הצילומים לכתבה הזו נעשו ברובם בחניון הלילה הנפלא והמבודד של נחל צבירה (אחד הסעיפים של נחל נקרות) – כ-25 דקות של נהיגה איטית בשטח מהרגע שיורדים מכביש הערבה.

ג'יפ גרנד צ'ירוקי דיזל. כלי משמעותי עם יכולת רבה. מהיר וחסכוני בכביש - גיבור בשטח. צילום: רוני נאק

ג'יפ גרנד צ'ירוקי דיזל. כלי משמעותי עם יכולת רבה. מהיר וחסכוני בכביש – גיבור בשטח. צילום: רוני נאק

עם מה נסענו

עם ענק חביב ושרירי! ג'יפ גרנד צ'ירוקי דיזל. מהיר וחסכוני בכביש (כמעט 12 ק"מ לליטר!) ועם המון יכולת בשטח שהיינו בטוחים כי נוכל להגיע לחניון הלילה ולטייל בסביבה ללא חשש. 6V טורבו דיזל עם 250 כ"ס – 56 קג"מ (הללויה!) ותיבת הילוכים עם 8 יחסי העברה מדובר בכלי רכב עם המון יכולת. המחיר כ-440 אלפי שקלים

Viewing all 1632 articles
Browse latest View live