Quantcast
Channel: ג'יפ –שטח
Viewing all 1632 articles
Browse latest View live

תוצאות ריסוק לקרוסאוברים החדשים

$
0
0

המון טעמים יש כיום לרכבי הפנאי – אבל בסטנדרטים של בטיחות הם די אחידים, כך נראה, ולטובה. סדרה חדשה של מבדקי בטיחות מטעם איגוד הבטיחות האירופי הרשמי, יורו NCAP, מוכיחה את הנקודה. ארבעה כלי רכב, מהם שלושה רכבי פנאי, השתתפו בסדרת המבדקים המפרכים של האיגוד, וכולם דורגו בדירוג הגבוה של חמישה כוכבי בטיחות.

ג'יפ צ'ירוקי החדש במבחן ריסוק. המותג אמריקאי, הפלטפורמה איטלקיה. צילום:NCAP

ג'יפ צ'ירוקי החדש במבחן ריסוק. המותג אמריקאי, הפלטפורמה איטלקיה. צילום:NCAP

שלושת רכבי הפנאי שדורגו בחמישה כוכבים במבחני הריסוק הם ג'יפ צ'רוקי, סוזוקי SX4 החדש, שנקרא בישראל "קרוסאובר" וגם פיז'ו 2008. מעניין לציין ששלושת רכבי הפנאי הללו ממחישים את הגיוון בתחום הזה. השלושה מתפלגים בארץ המוצא של המותג שלהם: ג'יפ מאמריקה, סוזוקי מיפן ופיז'ו מצרפת/אירופה. השלושה גם מראים שארץ המוצא לא ממש משנה – ג'יפ צ'רוקי מבוסס על פלטפורמה של אלפא רומיאו ושל פיאט האירופים, סוזוקי קרוסאובר פותח במחשבה על אירופה וגם מיוצר בהונגריה שבאירופה, ופיז'ו 2008 הוא אירופי מאירופה.

התפלגות נוספת בין שלושת רכבי הפנאי היא בגישה בסיסית שונה שמובילה אותם לאותו מקום: הצ'רוקי הוא ג'יפון קומפקטי, שאמור להתחרות במידה מסוימת גם בכלי רכב כמו טויוטה ראב4 או יונדאי iX35. סוזוקי קרוסאובר הוא גרסה "קשוחה" למכונית משפחתית סטנדרטית קומפקטית ופיז'ו 2008 מבוסס בכלל על מכונית סופר מיני – פיז'ו 208. בשורה התחתונה – בשלושת המקרים מדובר בקרוסאוברים רכרוכיים, במונחים של שטח, והם אמורים להוות חלופה קולית למכונית המשפחתית.

המבחנים הכלולים בסדרה, שכל אחד מהם כולל ציון נפרד: בדיקת הגנה על נהג ונוסע בוגרים, בדיקת ההגנה על ילד חגור ברכב, מבחן הפחתת הפגיעה בהולך רגל במקרה של דריסה וספירת מערכות הבטיחות ברכב.

סוזוקי קרסואובר מבחן ריסוק. קיבל את הציון הגבוה ביותר מבין רכבי הפנאי שנבחנו בסבב הזה. צילום: NCAP

סוזוקי קרסואובר מבחן ריסוק. קיבל את הציון הגבוה ביותר מבין רכבי הפנאי שנבחנו בסבב הזה. צילום: NCAP

כל אחד משלושת רכבי הפנאי ביצע היטב במבדקי הריסוק העדכניים, והוכיח כי הוא צפוי לספק הגנה מצוינת לנהגים ונוסעים חגורים ברכב. סוזוקי קרוסאובר קיבל את הציונים הגבוהים ביותר בתוך דירוג חמשת הכוכבים המרבי, עם ציון של 92 מתוך 100 בהגנה על מבוגרים, ציון 80 בהגנה על ילדים, 72 בהגנה על הולך רגל ו-81 מתוך 100 על מערכות הבטיחות המצורפות. ג'יפ צ'רוקי זכה לציונים קרובים, אולם ההגנה על הולך רגל מעט טובה פחות – 67, וספירת המערכות הביאה לציון 74. פיז'ו 2008 זכתה לציונים מעט טובים פחות בדרך כלל: 88 בהגנה על מבוגר, 77 בהגנה על ילד, 72 בהגנה על הולך רגל (כמו הסוזוקי) ו-70 בדירוג מערכות הבטיחות.

יצוין כי כלי רכב גבוהים מהמקובל, דוגמת שלושת רכבי הפנאי הללו, הם לעתים בטיחותיים יותר בזכות העובדה הזו. השינוי בגובה אינו משוקלל למעשה בציון וזה סוג של בונוס.


וידאו: יוצאים למדבר בסוף השבוע? הנה טיפים מרמי גלבוע

טיול שטח – הר חורשן למתחילים

$
0
0

מדור הטיולים בחסות יונדאי

הר חורשן והאיזור שסביבו הוא פחות-או-יותר ברירת המחדל של חובבי העבירות בצפון. אבל האיזור שסביבו מקסים בהמון צורות אחרות מלבד ניגוח סלעים בפגושי פלסטיק. מסלול הטיול יקח אותנו בשבילים קלים לנסיעה – אנחנו עברנו את כולו עם יונדאי iX35 עם הנעה קדמי בלבד ללא אתגרים כלל. חשוב לציין כי נצמדנו רק לשבילים הקיימים בשטח ואלו המסומנים בסימון שבילים מסודר.

טיול שטח לפסח עם יונדאי IX35. המסלול רק על שבילים מסודרים ומסומנים. אין בעיית עבירות גם לרכב עם הנעה קדמית בלבד. צילום: רוני נאק

נקודת ההתחלה היא פארק אלונה ו"מי קדם". נקבת מים רומית אשר לכדה את מי מעיינות האיזור והוליכה אותם ברצף של נקבות חצובות ואקווה-דוקטים לעיר קיסריה. היום אפשר לטייל בנקבה – לקבל הדרכה ורקע היסטורי מרתק ובעיקר לצנן את הרגליים לפני המסע. מחיר הכניסה זול למדי והביקור יתן לילדים הרבה מצב רוח לקראת המסע הרכוב.

טיול שטח עם יונדאי IX35. תחילת המסלול בפארק אלונה ו-מי קדם. הזדמנות להכניס את הילדים מתחת לאדמה. צילום: רוני נאק

סעו כ-200 מטרים לכיוון המושב עמיקם ותמצאו סימון שבילים שחור אשר מצביע על שביל רחב המטפס בתוך גיא מוריק. פנו בו שמאלה למעלה מתון אשר יעלה אתם מערוצו הזורם של נחל תנינים למצפור סינדיאנה. השביל מהודק וקל למעבר – חריצי מים ושיחי רותם מאתגרים את דיוק ההיגוי של נהג היונדאי אבל לא הרבה יותר מזה.


הצג את alonataninim במפה גדולה יותר

זה הזמן לפתוח את החלונות ולשאוף מלא הריאות אוויר עשיר בריחות פריחה ובריח הנוכח של שיחי האזוב (זעתר). מצפור סינדיאנה – מסמן את המקום של שני כפרים שעמדו בעבר במקום: סינדיאנה וסברין.

נמשיך ישר עם השביל השחור עד שנחצה מנע בקר, ונסובב עץ אלון גדול לצומת שבילים. נפנה ימינה לכיוון בת שלמה על שביל מסומן באדום. הדרך מובילה אותנו בין הגבעות ומטעי זיתים קטנים עד לנקודה שבה הסימון האדום פונה ימינה לדרך מכוסה צמחיה (זהירות משריטות בצבע!) והישר ממשיך בצבע שחור. נמשיך עם הסימון השחור אשר יעזור לנו לחצות את הרכס ויפתח בפנינו את הנוף מערבה. בתחילה לארובות של תחנת הכוח רבין ובהמשך לזכרון יעקב ולצומת של מאיר שפיה וזכרון יעקב.

טיולי שטח עם יונדאי IX35. עץ האלון הענקי - אחת מנקודות הציון היפות של מסלול הטיול הזה. צל נעים, רחבת משחקים נוחה ומקום חניה ליונדאי. צילום: רוני נאק

נמשיך עם הסימון השחור למנוחה תחת עץ המזבח. אלון ענקי ויפיפה שתחתיו סלע שטוח גדול. זה המיקום המושלם לפיקניק, קפה, בישול קטן ומשחקי כדור. לא צריך להיות גשש מיומן כדי לראות את סינגל האופניים אשר עובר במקום – אבל זה כבר נושא לכתבה נוספת.

מהעץ האדיב נמשיך על השביל עד שנפגוש שוב בסימון האדום. נמשיך עימו ישר ונסובב את ההרים מערבה. נרד למוצא הפארק ומיד אחרי מנע בקר נפנה ימינה על שביל ללא סימון שבילים. נמשיך עם הדרך הזו – לרגלי הגבעות – ימינה/מזרחה כשמולנו עולה בשמשה הקדמית צלליתו הגדולה של הר חורשן. אחרי כשלושה ק"מ נפגוש שוב את הסימון האדום ומולנו בתי הישוב בת שלמה.

טיולי שטח לפסח עם יונדאי IX35. בת שלמה. ישוב לשימור עם גבינות משובחות לזלילה אצל שוורצמן. המחיר...לא עממי. צילום: רוני נאק

אחרי שנסענו בין גבעה למטע נגיע שוב לפיצול שבילים חשוב. נפנה שמאלה עם הסימון הכחול אשר מסובב את שבילי העבירות הקשים ומתחבר לאפיק הנפלא של נחל דליה. חלקים מהדרך הזו מסולעים ויש לעבור אותם בזהירות ויש קטעים של שלוליות ארוכות אותן יש לחצות בזהירות.

נגיע למזרח ההר ונרד לעמק קטן בו זורם הנחל ועצי ברוש תמירים ניצבים בו בבדידות מזהרת. נמשיך על השביל עד למפגש שבילים ממש מול כביש 6 ונפנה ימינה/דרומה במקביל לכביש 6 ועל ציר המוביל המים הארצי. נסע דרומה עד למפגש עם נחל תנינים. לא נחצה אותו אלא נפנה תחת הגשר של כביש 6 ומייד ימינה במעבר הגבוה. נסע עוד כ-500 מטרים עד לכניסה לפארק ביוספרי רמת מנשה. כאן נעבור לתא שטח אחר, רחב ידיים ומוריק. נטפס בשביל הרחב לעבר גלעד וכשנגיע לבריכת מים עגולה נרד שמאלה-חזק לערוץ של נחל תנינים. בנחל נתחבר לשביל שמקביל לערוץ הזורם ונלווה אותו. הסיום מגיע מול מה שמכונה מפלי מאגר נחל רז. בימי הטיול הם כבר יבשו אבל מעליהם מאגר מים מקסים וסביבו אלונים נהדרים.

טיול שטח לפסח עם יונדאי IX35. נחל תנינים, מאגר נחל רז ורמות מנשה. צאו עכשיו לפני שיצהיב...צילום: רוני נאק

נסיים את פרק השטח עם הכביש הקטן שתחת הישוב גלעד (אבן יצחק). במוצא הכביש תמצאו פיתה דרוזית להשיב בה את נפשכם. ומולנו הגבעות המבשרות את מסלול הטיול הבא. נצא חזרה לכביש הראשי עם פניה שמאלה ונסע ישר כל הזמן עד שנגיע למחלף אליקים.

ג'יפ צ'ירוקי החדש – בישראל במאי

$
0
0

פעם השם "ג'יפ" הצהיר על נושאו כעל מי שמסוגל להתמודד עם הקשים שבאתגרי השטח. כיום, כדי לשרוד בעולם הרכב התחרותי, הפנו אנשי השיווק של היצרן האמריקאי ג'יפ את דגמיו לכלי רכב שבינם לבין מדרגות סלע אין הרבה מהמשותף. כעת חשף ג'יפ את הגרסה האירופית של ג'יפ צ'ירוקי  בפני קהל מבקרי תערוכת ז'נבה 2014 בתחילת מרץ.

ג'יפ צ'ירוקי החדש אצלנו בישראל במאי הקרוב. ניצן ראשון של בעלת הבית החדשה - פיאט - קומפקטי וחסכוני מתמיד. צילום: ג'יפ

ג'יפ צ'ירוקי החדש אצלנו בישראל במאי הקרוב. ניצן ראשון של בעלת הבית החדשה – פיאט – קומפקטי וחסכוני מתמיד. צילום: ג'יפ

מבחן רכב גי'פ גרנד צ'ירוקי 2014

גלו עוד על הסודות של JEEP

שיתוף הפעולה בין קבוצת פיאט האיטלקית (בעלי פיאט, אלפא רומיאו, לנצ'יה, מזראטי ופרארי) הביא למצב ובו ג'יפ צ'ירוקי מבוסס על פלטפורמת המכוניות של הקבוצה המורחבת. בין כלי הרכב שמבוססים על פלטפורמת ג'יפ צ'ירוקי – אלפא ג'ולייטה ודודג' דארט. הקרוסאובר האמריקנו-אירופי יוצע עם הנעה קדמית או כפולה.

ג'יפ צ'ירוקי החדש אצלנו בישראל במאי הקרוב. אדריכולת הפנים מזכירה מאד את הגרנד צ'ירוקי המעודכן - גם האיכות הכללית דומה וטובה מאד. צילום: ג'יפ

ג'יפ צ'ירוקי החדש אצלנו בישראל במאי הקרוב. אדריכולת הפנים מזכירה מאד את הגרנד צ'ירוקי המעודכן – גם האיכות הכללית דומה וטובה מאד. צילום: ג'יפ

בין החידושים של הגרסה האירופית – הצמדת ג'יפ צ'ירוקי למנועי טורבו דיזל חזקים וחסכוניים. המנועים החדשים הם בנפח של 2.0 ל' ומפיקים הספקים של 140 ו-170 כ"ס. צריכת הדלק אמורה להיות נמוכה גם בזכות הצמדת המנועים לתיבת הילוכים אוטומטית חדשה עם 9 הילוכים, וגם בזכות התקנת מערכת סטארט-סטופ, שמכבה את המנוע בעצירה ממושכת.

לצד מנועי הטורבו דיזל יוצעו גם מנועי בנזין בנפח של 2.4 ו-3.2 ל'. המנוע הגדול יפיק 272 כ"ס ויוצמד גם הוא לתיבת ההילוכים האוטומטית בת תשע המהירויות. מחברת מכשירי תנועה, יבואנית ג'יפ וקרייזלר לישראל, נמסר ל-"שטח"  כי ג'יפ צ'ירוקי החדש יגיע לישראל בחודש מאי השנה. הצ'ירוקי ישווק בארבע גרסאות ורמות גימור ובהן גם ה"טריילהוק" הקשוח בעל מערכת ההנעה החדשה של JEEP וגם גרסאות בסיסיות יותר. המחיר הסופי טרם נקבע אך מקור בכיר מוסר כי מדובר במחיר תחרותי לסגמנט.

וידאו: איך להתמודד עם נהיגה בטרשים

$
0
0

הילוך כוח, נהיגה מבוקרת, הכרה של כלי הרכב שלך והכי חש ב קריאת שטח נכונה. רמי גלבוע מסביר מתי צריך LOW, מה החשיבות של זוויות המרכב, ואיך להתרגל לעבודה עם בקרת משיכה אלקטרונית.

870,000 ג'יפים בקריאת תיקון

$
0
0

כך פרסמה ה-NHTSA ב-1 באפריל. קריאת התיקון מיועדת ל-655 אלף מכוניות בכל רחבי העולם מהם כ-160,000 בשווקים בינלאומיים. מדובר בדגמים של ג'יפ גרנד צ'ירוקי ודודג' דורנגו אשר יוצרו בין ה-5 לינואר 2010 ועד ה-8 לספטמבר 2013.

ג'יפ גרנד צ'ירוק ודודג' דוראנגו נקראים לתיקון בעקבות קורוזיה במגבר הבלם וחדירת מים למערכת. צילום: פז בר

ג'יפ גרנד צ'ירוק ודודג' דוראנגו נקראים לתיקון בעקבות קורוזיה במגבר הבלם וחדירת מים למערכת. צילום: פז בר

לפי ה-NHTSA המעטפת של מגבר הבלם מתאכל בקלות ומאפשר ללחות ומים לחדור למערכת. הסכנה היא שהמים יפריעו לפעולה התקינה של המערכת אם על-ידי קיפאון או מניעת פעולה חלקה של רכיביה.

1.1tent

קרייזלר מצידה הבינה שלא מדובר במתיחה וזימנה למוסכים ב-2 לאפריל 870 אלף כלי רכב כדי להתקין מגן מיוחד על מגבר הבלם. מגם אשר אמור לבודד את המערכת מחדירת מים. הבדיקה של קרייזלר העלתה כי היו תלונות של לקוחות על נוקשות של דוושת הבלם – במכוניות שנבדקו התגלתה קורוזיה אשר אפשרה ללחות לחדור למערכת ולפגוע בפעולתה.

גם הדודג' דוראנגו נכלל בקריאת התיקון - וגם אם אינו מיובא באופן סדיר יש נציגים של הדגם הזה שהגיעו ביבוא אישי. צילום: קרייזלר

גם הדודג' דוראנגו נכלל בקריאת התיקון – וגם אם אינו מיובא באופן סדיר יש נציגים של הדגם הזה שהגיעו ביבוא אישי. צילום: קרייזלר

למבחן רכב ג'יפ גרנד צ'רוקי 2014

טיול שטח לעומק המדבר

כאמור כ-160 אלף ג'יפים שצריכים קריאת תיקון נמצאים בשווקים בינלאומיים וכלל הנראה גם אצלנו. בעליהם צפויים בקרוב מאד לקבל זימון לתיקון מהיבואן הרשמי. במידה וזה לא קורה, אנא פנו מיוזמתכם למחלקת השירות של היבואן.

ג'יפ חושפת שישה רכבי תצוגה

$
0
0

Easter Jeep Safari הוא מפגש ג'יפאים עצום המתקיים מדי שנה, סביב פסח מן הסתם, בעיירה מואב שבמדינת יוטה ארה"ב. העיירה, שבעבר הייתה עיירת כורים (בעיקר כסף ואורניום) ננטשה והפכה עם השנים למוקד המשיכה לאנשי שטח רבים אשר מנצלים את מיקומם בין שלושה פארקים לאומיים עצומים ובמרכז של רשת שבילי, ומסלולי ג'יפים ענפה – יש אומרים מהטובים בתבל.

כך זה נראה בשנה שעברה

מבחן רכב ג'יפ גרנד צ'ירוקי

יצרנית הרכב JEEP ניכסה לעצמה את האירוע הזה כבר לפני שנים רבות וגם השנה (החל ב-12 לאפריל ועד ה-20 לאפריל) היא מנצלת את הבמה ואת הקהל האוהד להציג שישה רכבי תצוגה אשר מהווים מפגן יכולת של חטיבת השיפורים של קרייזלר – MOPAR – וגם מספקת רמזים דקים על המוצרים הבאים של היצרן.

Jeep Wrangler Level Red – מחווה לשבילים המאתגרים ביותר במואב.

Jeep Wrangler MOJO – נהנה מהמפרט המלא ובתוספת של צמיגי 37 אינץ', פגושים קצוצים, כננת וכנפיים.

Jeep Wrangler Maximum Performance – מיועד למי שתקציב אף פעם לא עמד בדרכו ורוצה את הרנגלר האולטימטיבי.

Jeep Cherokee Adventurer – חבילת האיבזור המלאה של הטריילהוק הקשוח ועוד יכולת לשאת מטען וציוד.

Jeep Cherokee Dakar – הצ'ירוקי הפרוע ביותר עם שיפורים במתלים, חיזוקי מנוע וחלל פנים עם ריפודי עור בתפירה ידנית, מערך מיגונים מולטימדיה ועוד.

Jeep Grand Cherokee EcoDiesel Trail Warrior – מתלי אוויר מוגבהים, כוח וחסכון בדלק של מנוע דיזל מתקדם, חישוקי 20 אינץ' עליהם צמיגי BF מיוחדים ויחס LOW קצר.

ליגת העבירות MDC יוצאת לדרך – מרוץ ראשון לעונת 2014

$
0
0

 טקסט ותמונות: כפרה (עדי שפרן)

בשבוע האחרון אמפי משמר דוד עבר הסבה לאירוע מוטורי, אירוע בו רכבים מטפסים על אבנים, סלעים וצמיגים והכל בזמן מדוד.

שלושה מסלולים ברמות קושי שונות, נבנו כדי שלקהל ולצוותים בשלושת הקטגוריות יהיה אקשן.

הקהל שהגיע, ישב (בשמש, אולי צליות בפעם הבאה?) בטריבונות ויכול היה לראות את הצוותים, בכל רגע נתון בכל מסלול עבירות, היה צוות בפעולה.

את המרוץ פתחו במופע ראווה של קפיצות שלושה רכבי שטח קלים, מור מגידיש, דני פרל ותום בריל (חבל שלא נבנה מסלול מכשולים לקטגורייה של רכבי שטח קלים במרוץ עצמו כפי שהובטח באירוע ההשקה).

המסלולים נבנו עבור הקטגוריות: עממי, אדוונצ'ר ואקסטרים, רק שהסתבר שהמסלולים לעממי והאדוונצ'ר היו קצת יותר אתגריים ומתאימים לקטגוריית האקסטרים, אבל זה לא מנע מהצוותים להלחם על כל סלע וצמיג ולהפגין יכולות עבירות טובות.

בקטגורייה עממי: שלושה צוותים בקטגורייה, מיכאל חן ושחר שווילי צוות "ניר" שזכו במקום הראשון אחרי שהחסירו לצופים לא מעט פעימות עם זוויות מטורפות של הרכב, המקום הראשון בקטגורייה קיבל פרס של 4 צמיגים מתנת חברת אליאנס, יריב קלר ברוך ואריה סעיד במקום השני, יוסי אלחדיף ורן קדרון במקום השלישי.

קטגורייה אדוונצ'ר: שבעה צוותים בקטגורייה, הרבה עניין ואקשן, דודי בר מואב שלא פגש הרבה זמן שלולית מים, היה חייב לספק עניין במרוץ ובסיום המסלול עם טיפת גז וזווית מוצא עצמו בהתהפכות אופיינית והפעם על הצד, חילוץ מהיר של שי חודרה ושניהם מניפים ידיים וממשיכים להתחרות, שמעון ראובן ורן סיטון מצליחים לנפץ את שימשת החלון, אורן אברהמי מפוצץ את הרדיאטור ולכן מסיים את המרוץ, אור גולן לא מסיים בשל תקלת מנוע, ביקשנו "קצת" אקשן ועניין במהלך המרוץ? וקיבלנו בדיוק במידה.

שי שמעוני ויואב גבע מצוות "גתוס – כל גדר" במקום הראשון – בשקט ובמקצועיות האופיינית להם, מדלגים את המכשולים כאילו טיילו בטיילת של יוון, בעצם שי חזר בשבוע שעבר מיוון ו"טייל" במרוץ, שמעון ראובן ורן סיטון צוות "ינוביץ" במקום השני – צוות מחובר היטב, רן בזריזות ובהכוונה המיוחדת שלו ושמעון שנותן בגז, לו הרכב היה יכול לספר את שעובר עליו, עובד ארזי וטוטו בט'צון במקום השלישי, מסיימים על הפודיום לאחר שבילו בפיט'צ בתיקון ושיבצור של הרכב, כי אין מה שיעצור אותם.

קטגורייה אקסטרים: שלושה צוותים נלחמים על המקום הראשון, כאשר המסלול מספק הרבה מאוד אתגר ואקשן הן לצוותים והן לקהל שצופה, המפלצות שנבנו תורמות הרבה להתרגשות בסביבה.

גם כאן ההתהפכות לא נחסכת וצוות "גבע" עירא אבני יורמי ידין מבצעים הדגמה של מפלצת על הצד, כאשר עירא נשאר יושב במקומו ויורמי דואג להחזירו על "הרגלים" ולהמשיך למיקצים הבאים, תחרות (שעוברת את גבולות הסלעים) בין צוות ברלי לצוות הטיגריסים ובנגיעות ססל קלות, יציאה מהמסלול והפודיום מעוצב בצורה אחרת.

צוות "הטיגריסים עם שי, מסגריית ברוך" צחי אשכנזי ורונאל קדרון במקום הראשון, צוות "גבע" עירא אבני ויורמי ידין במקום השני וצוות "ברלי" אמיר אביב ועומר פרל במקום השלישי.

המרוץ הראשון הסתיים לו, המרוץ השני יתקיים בבית ינאי, (מרוץ בחול כמו בחו"ל ולא ביום חול?)

 


30% מבעלי סובארו יורדים לשטח

$
0
0

לפי סקר J.D. Power מהשנה שעברה למכונית של סובארו יש נוכחות מאד משמעותית על השבילים בארה"ב – משמעותית יותר ממותגים אמריקאים וקשוחים כמו GMC, פורד ואפילו שברולט. כמובן שלהגדרה "שטח" יש במקרה של סובארו גבולות ברורים למדי, והסקר מתייחס לכל נסיעה שאינה על דרך סלולה. לאמור, דרכי עפר, שבילים מפולסים בעיקר. אבל כמו שאנו מכירים היטב ממבחני הדרכים אצלנו בשטח, ומהניסיון הרב של בעלי סובארו כאן בישראל, מעטפת היכולת של הכלים הללו רחבה הרבה יותר.

כמעט 35% של סובארו אאוטבק חדשים רואים שטח. צילום: תומר פדר

כמעט 35% של סובארו אאוטבק חדשים רואים שטח. צילום: תומר פדר

על פי הסקר 29.5% מצי מכוניות סובארו שבארצות הברית הניחו גלגלים על דרכי עפר ושבילים. כאמור רק שני מותגי רכב יבלו יותר בשטח: RAM ו-JEEP אשר להם סטטיסטיקה של 30.2 ו-31% בהתאמה. פער קטן מהצפוי לכל הדעות. הסקר מציין גם מספרים מוחלטים כך שאם נמכרו ב-2013 כמעט 425 אלף מכוניות סובארו, כ-125 אלפים מתוכם "ירדו לשטח". מרשים מאד.

כ-30 אחוזים מבעלי סובארו בארצות הברית יורדים לשטח. מעטפת היכולת של ההנעה הכפולה עשויה להפתיע. צילום: רוני נאק

כ-30 אחוזים מבעלי סובארו בארצות הברית יורדים לשטח. מעטפת היכולת של ההנעה הכפולה עשויה להפתיע. צילום: רוני נאק

באשר למותגי הרכב העממים יותר אלו עשרות אחוזים מתחת לנתון הנ"ל ואפילו לנד רובר, אשר נהנה ממיתוג מעט שונה מאשר אצלנו, הגיע בסקר הזה קצת מתח ל-20% של שטח. ברזולוציה של דגמים, כמעט 35% של סובארו אאוטבק בילו בשטח כאשר המתחרה הקרוב ביותר אליו, ג'יפ גרנד צ'ירוקי, מגיע ל-21%.

אם אתה בעלים של סובארו יש כמעט סיכוי כפול כי אתה גם רוכב על אופניים, שט בקייאק או מעורב בפעילות שטח אחרת. כך לפי סובארו ארה"ב. צילום: רונן טופלברג

אם אתה בעלים של סובארו יש כמעט סיכוי כפול כי אתה גם רוכב על אופניים, שט בקייאק או מעורב בפעילות שטח אחרת. כך לפי סובארו ארה"ב. צילום: רונן טופלברג

מבחן רכב סובארו אאוטבק

מבחן רכב ג'יפ גרנד צ'ירוקי

על פי מנהל התקשורת השיווקית של סובארו ארה"ב: "לבעלי סובארו סבירות של 190 אחוזים להיות פעילים בשטח ביחס לכל מותג אחר".

נתונים אלו נחשפו בעת ההשקה של סובארו אאוטבק החדש בשוק האמריקאי.

ריקול גורף לג'יפ גרנד צ'ירוקי

$
0
0

ואם זה נשמע לכם מצחיק, קרייזלר דיווחה אמש על שלושה מקרים שבהם נפצעו נוסעים כתוצאה מדליקה שפרצה ברכב. עוד דיווחה קרייזלר כי מדובר בתאורה של המראות אשר נמצאת בסך השמש – "מראת איפור" וכי לא מדובר בכשל בייצור אלא בתיקון או נכון יותר החלפת נורה בעייתית אשר עשויה לגרום לקצר חשמלי ולדליקה.

ריקול גורף לכל השנתונים של ג'יפ גרנד צ'ירוקי. הסיבה: תאורת מראות האיפור עשויה לגרום לקצר ולדליקה! צילום: פז בר

ריקול גורף לכל השנתונים של ג'יפ גרנד צ'ירוקי. הסיבה: תאורת מראות האיפור עשויה לגרום לקצר ולדליקה! צילום: פז בר

בכל מקרה קרייזלר לא מסתכנת ומחזירה לתיקון 651,000 ג'יפ גרנד צ'ירוקי – מאלו כ-175,000 שווקו מחוץ לשוק הצפון אמריקאי ועוד כ-240 אלף דודג' דוראנגו (החולק רכיבים רבים עם הגרנד צ'ירוקי).

לצפייה במבחן הדרכים לג'יפ גרנד צ'ירוקי

בעלי הג'יפים יקבלו קריאה מסודרת לתיקון מהיבואן.

סוזוקי ויטארה הדור הבא

$
0
0

סוזוקי חשפה היום את הקדימון לדור הבא של ויטארה רכב הפנאי/שטח הוותיק והמוערך שלה. מההודעה הקצרה של סוזוקי אפשר להבין כי מדובר בכלי רכב חדש לגמרי אשר יאפשר רמה גבוהה של התאמה אישית לרוכשים. בניגוד ליצרנים רבים אחרים סוזוקי אינה מוותרת כליל על יכולת השטח ונשארת עם מערכת הנעה כפולה ALLGRIP ובמקביל מבטיחה רמות חדשות של הספקים וצריכת דלק (תחום בו הויטארה הנוכחית לא מצטיינת בו…). פרטים נוספים על סוזוקי גרנד ויטארה נחשוף בפניכם ברגע שיופצו לעיתונות העולמית.

לצאת למדבר עם סוזוקי ויטארה

לנהוג בטרשים עם סוזוקי ויטארה

אלינו עתיד להגיע במהלך שנת 2015. המחיר עוד לא נקבע אבל יהיה זה ניחוש די מדוייק להניח כי ינוע באיזור ה-200 אלף שקלים. בינתיים הנה הווידאו:

ג'יפ צ'ירוקי חדש –החל מ-270,000 שקלים

$
0
0

מכשירי תנועה, יבואנית JEEP, הודיעה לאחרונה על תחילת השיווק של הג'יפ צ'ירוקי החדש. מדובר בדגם כל-חדש אשר, שנהנה משם בעל מורשת, אשר בא להחליף את הצ'ירוקי/ליברטי בסגמנט ה-SUV הקומפקטי.
המראה המותגי החדש של ג'יפ נוכח כאן והוא בין המוצרים החדשים הראשונים להופיע אחרי ההשתלטות של פיאט על קבוצת קרייזר. למרות זאת בג'יפ מקפידים לשמור על מורשת השטח עם יכול אמיתית – לדבריהם – מחוץ לאספלט. הפעם, בדור הזה, מבלי לוותר על איכות חומרים, נוחות נסיעה ושימור וחווית משתמש "רכה" ונעימה יותר משל ג'יפי העבר.

ג'יפ צ'ירוקי חוזר להיצע בישראל בשלוש גרסאות איבזור ומחיר שבין 270 ל-320 אלפי שקלים. מולטימדיה, מערכות ניהול בקרת משיכה ומנוע 6V של גרנד צ'ירוקי ו-9 הילוכים. צילום: JEEP

ג'יפ צ'ירוקי חוזר להיצע בישראל בשלוש גרסאות איבזור ומחיר שבין 270 ל-320 אלפי שקלים. מולטימדיה, מערכות ניהול בקרת משיכה ומנוע 6V של גרנד צ'ירוקי ו-9 הילוכים. צילום: JEEP

הצ'רוקי יגיע לארץ בשלוש גרסאות איבזור: LONGITUDE ,LIMITED ,TRAIL HAWK
האיבזור התקני כולל: פתיחה והנעת הרכב ללא מפתח ,מערכת מולטימדיה UCONNECT בעלת מסך 8.4 אינץ' (הכוללת גם ,תקשורת BT מלאה) ,מסך תצוגה של 7" אינץ' בלוח השעונים, מושב נהג חשמלי, דלת תא מטען חשמלית, בקרת חניה מקורית הכוללת מערכת עזר לבלימה בנסיעה לאחור, חלון שמש פנוראמי , מושבים מחוממים וריפודי עור.
ג'יפ צ'רוקי יהיה הרכב הראשון בישראל המצויד במשטח הטענה אל חוטי (בטכנולוגית Qi ) לטלפון סלולארי –פריט תקני בכל גרסאות האיבזור.
לטענת ג'יפ, מערכת ההנעה הכפולה בצ'רוקי החדש היא מהמתקדמות ביותר בעולם והטובה בסגמנט. המערכת יודעת לשלב בין הנעה קדמית של 2×4 להנעה של 4X4 בצורה אוטומטית בהתאם לסגנון הנהיגה של הנהג ותוואי הדרך. המטרה היא להקנות לרכב תחושת נהיגה נוחה ונעימה בכביש, לצמצם את צריכת הדלק ולמנוע בלאי מיותר. בנוסף המערכת מאפשרת לנהג לבחור בצורה אלקטרונית את סוג בקרת ה 4X4 בהתאם לסגנון הנסיעה שהוא מעוניין בו ובהתאם לסוגי ואופי השטח.

ג'יפ צ'ירוקי חוזר להיצע בישראל בשלוש גרסאות איבזור ומחיר שבין 270 ל-320 אלפי שקלים. הצללית והמראה מאד לא ג'יפ מסורתי - יכולת להשטח אמורה להיות עדיין שם. צילום: JEEP

ג'יפ צ'ירוקי חוזר להיצע בישראל בשלוש גרסאות איבזור ומחיר שבין 270 ל-320 אלפי שקלים. הצללית והמראה מאד לא ג'יפ מסורתי – יכולת להשטח אמורה להיות עדיין שם. צילום: JEEP

מבחן רכב ג'יפ גרנד צ'ירוקי

מבחן רכב סובארו פורסטר טורבו

בגרסת LIMITED מערכת ה ACTIVE DRIVE II כוללת גם הילוך כוח (4 LOW),ובקרת ירידה במדרון.
בגרסת TRAIL HAWK מערכת ה ACTIVE DRIVE LOCK כוללת בנוסף כפתור ROCK (לנסיעה בתוואי קשה), נעילת דיפרנציאל אחורי ומערכת SELECT SPEED המאפשרת לטפס במדרון או לרדת בו בנסיעה לאחור ללא שימוש בדוושות ההאצה והבלימה.
בנוף ,דגם זה מצויד במתלים מוגבהים ובפגושים המיועדים לנהיגה בשטח קשה.

בתחום הבטיחות ראוי לציין כי הג'יפ צ'רוקי קיבל 5 כוכבי בטיחות במבחנים החדשים של EURO NCAP. וכל דגמי הצ'רוקי מצוידים ב-7 כריות אוויר.
טווח המחיר נע בין 270,000 ל-320,000 שקלים תלוי בגרסה וחבילת האיבזור.

וידאו: פורד אוורסט 7 מושבים

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

תעשיית הרכב משקיעה כיום משאבים רבים בשווקי מדינות מתפתחות שהפכו למנועי הצמיחה הגדולים ביותר. בעוד במדינות המודרניות רכבי השטח מכילים את מיטב הטכנולוגיה, באותן מדינות מוצעים רכבי שטח בעלי מכלולים מכאניים פשוטים וחסונים כמו טויוטה פורטיונר, שברולט טרייל בלייזר, מיצובישי פאג'רו ספורט ופורד אוורסט שמוצג כעת בדורו השלישי שעבר רענון מקיף.

כמו מתחריו גם האוורסט מתבסס על פלטפורמת הטנדר של החברה (ריינג'ר) וייוצר לצידו במפעל בתאילנד. מתחת לעיצוב המודרני נמצאת שלדת סולם קשיחה, סרן חי מאחור ומיתלים נפרדים מלפנים הנתמכים בכל ארבעת הפינות על ידי קפיצי סליל. בחזית ממוקמים שלוש יחידות כוח לבחירה מאלה המוכרים מהאליפסה הכחולה; EcoBoost 2.0 ליטר טורבו בנזין או Duratorq טורבו דיזל בנפח 2.2 ליטר או 5 צילינדרים 3.2 ליטר המשודכים לתיבת הילוכים אוטומטית או ידנית עם שישה יחסים בשני המקרים ולהנעה כפולה עם הילוך כוח.

בעוד שאר דגמי החברה הפכו ברבות השנים לקרוסאוברים רכים, לאוורסט יכולת שטח ראויה המגובה במרווח הגחון הגדול בקטגוריה (22.5 ס"מ) זוויות מרכב טובות (גישה/נטישה 25/29 מעלות), נעילת דיפרנציאל אחורית ובשונה ממתחריו הוא מציע בקרת שליטה (Terrain Management) שמאפשרת בחירה בין 4 מצבי נהיגה שונים (רגיל, שלג/כורכר, חול וסלעים) המתאימה את שלל מערכות הרכב (מנוע, גיר, בקרת אחיזה וכו') לתנאי תוואי הדרך הנבחר. בנוסף יש גם מערכת בקרת זחילה המאפשרת שמירה על קצב נסיעה קבוע בעליה או במורד ומאפשרת לנהג להתרכז רק בעבודת ההיגוי.

לעומת הדור הקודם שנראה גמלוני, העיצוב החיצוני (שמזכיר מעט את הגרנד צ'ירוקי) נראה מודרני ומרשים בזכות יציבה גבוהה של המרכב, סבכה קדמית גדולה, בתי גלגל מדגשים בעוד בחלק האחורי הועבר הגלגל הרזרבי מהדלת לתחתית המרכב כדי להקל על פתיחתה. לטענת פורד מלבד שיפור הנראות העיצוב החדש מציע את מקדם הגרר הנמוך בקטגוריה, 0.389. תא הנוסעים מכיל 7 מקומות ועומד בסטנדרט האיכות הגבוהה של האליפסה הכחולה ומציע דיפוני עור, שילוב צבעים נאה ואת מערכת השליטה Sync 2 עם מסך מגע בגודל 8" במרכז הקונסולה, צמד מסכים דיגיטאליים בלוח השעונים והפעלה קולית לשלל מערכות הרכב.
פורד מציגה אוורסט לשוקי אסיה. סידור של שבעה מושבים שידעים להשטח כדי לפנות מקום למשל לאופניים. צילום: פורד

פורד מציגה אוורסט לשוקי אסיה. סידור של שבעה מושבים שידעים להשטח כדי לפנות מקום למשל לאופניים. צילום: פורד

מבחן רכב פורד קוגה נגד סובארו פורסטר, פולקסווגן טיגואן, טויוטה ראב-4

לחצות את הר הנגב במסלול טיול קסום ומסתורי

בנוסף מוצעים מערכות בטיחות מודרניות כמו שמירה על נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית וחניה אוטומטית. לצערנו לא נזכה לראות את האוורסט באולמות התצוגה המקומיים של פורד שכן הוא מיועד לשווקי אסיה, אוסטרליה, אפריקה ואמריקה הלטינית, בהם לא חלים תקנות הרישוי הנוקשים של מדינות המערב.

צוות "עבירות גבע"יוצא ל -Croatia Trophy 2015

$
0
0

גם השנה יוצא צוות "עבירות גבע"  להתחרות בראלי העבירות הנחשב באירופה ה- קרואטיה טרופי Croatia Trophy. אירוע העבירות הגדול בקרואטיה יתקיים זאת השנה ה 15 בתאריכים 29.4.15 – 7.5.15.

זאת הפעם השנייה שהצוות ישתתף בקרואטיה טרופי, בשנת 2014 הצוות יצא בפעם הראשונה להתחרות בראלי, הם למול 98 צוותים נוספים שהגיעו להתחרות על המקום הראשון, צוות "עבירות גבע" סיימו את הראלי במקום ה 16, מקום מכובד בהחלט לפעם ראשונה.

הצוות יתחרה בקטגוריית ה – TROPHY.

תשעה ימים של יערות צפופים, חציית נחלים / נהרות אגמי מים, בוץ, טיפוס קירות, מקצי לילה, מהירות, ניווט ועוד מטעמים שאליהם חושקים המשתתפים.

בראלי שלוש קטגוריות : TROPHY, ADVENTURE , TROPHY+ATV ADVENTURE

מבזלת העמק ליערות אירופה. צוות עבירות גבע בדרך לקרואטיה. צילום: עדי כפרה שפרן

מבזלת העמק ליערות אירופה. צוות עבירות גבע בדרך לקרואטיה. צילום: עדי כפרה שפרן

צוות "עבירות גבע":

עירא אבני – נהג, מומחה ברכבי שטח, נהג מרוצי עבירות מקצועי משמש כנהג הקבוצה כשבע שנים, מכיר את הרכב שבנו בצורה מושלמת, ינהג ברכב לאורך כל תשעת הימים בקרואטיה.

נגב אנגל – נווט, מנווט לצידו של עירא בצוות כשבע שנים, מכיר היטב את תורת הניווט וישמש עבור עירא כהכוונה קרקעית בין היערות ובתוך אגמי המים הגדולים.

הצוות הטכני שיוצא ללוות את צוות "עבירות גבע" בקרואטיה טרופי:

יורמי ידין – משמש כמנהל על לקבוצה, יורמי איש וותיק ומוכר בתחום, מנהל מוסך קבוצת גבע בקיבוץ גבע, רועי אלוני – עובד כמכונאי ומנהל העבודה במוסך קבוצת גבע, משמש כאיש התפעול לצוות וידאג לכל מה שיצטרכו במהלך הראלי, שחר דורון – עובד כמכונאי במוסך קבוצת גבע, משמש כמכונאי לרכב הצוות, שחר לקח חלק פעיל בבניית רכב העבירות של הצוות, איתמר גלאס – מומחה במסגרות ובעל עסק עצמאי, משמש כמסגר מכונאי בצוות, אביתר – משמש כמכונאי תמיכה בכל מרוצי העבירות וידוע כפותר הבעיות בצורה מהירה ומקצועית.

הצוות יוצא מהארץ עם משאית איווקו שנבנתה על ידי הצוות לצורך תמיכה במרוצים, המשאית מזוודת בכל עבודה ייעודיים לרכב, חלקים נוספים.

 

מאזדה – CX3 נחשף

$
0
0

כתב: ניר בן זקן
סגמנט הקרוסאוברים הקומפקטיים, המבוססים על דגמי סופר מיני ומציעים עיצב מסוקס ותנוחת ישיבה גבוהה ושולטת, הפכו בשנים האחרונות לפרה החולבת של תעשיית הרכב. זכות הראשונים שמורה לניסאן ג'וק מ-2010, אבל כיום כל יצרן חייב קרוסאובר באולם התצוגה והבלעדיות של ניסאן בארבע השנים האחרונות נקטע עם הופעתם של שברולט טראקס/אופל מוקה, רנו קפצ'ור, פיג'ו 2008 וסוזוקי קרוסאובר.

כעת גם מאזדה רוצה חלק בעוגה ורק 4 חודשים לאחר שהושקה ה-2 החדשה, היצרן מירושימה מציג את גרסת הקרוסאובר, ה-CX3 בתערוכת לוס אנג'לס.
האח קטן ל-CX5 הפופולארי שומר במובהק על הקשר המשפחתי בכל הקשור לעיצוב החיצוני. סבכה קדמית בצורת פה, פנסים קדמיים משלובי לד משוכים אחורנית קו חלונות המשתפל מעלה ואחוריים תפוחים עם צמד מפלטים ואנטנת זנב כריש גדולה מדגישים יותר מתמיד את פילוסופיית העיצוב המותגית. ב-CX3 ניכרת גם ההשקעה להקנות לו מראה קשוח של רכב פנאי בזכות פסי הגנה שחורים ומודגשים בצדי המרכב, בפגושים ובעיקר בבתי הגלגלים המכילים חישוקים גדולים בקוטר 18".

מאזדה CX-3. אצלנו בקיץ 2015 ומתבססת על המאזדה 2 החדשה. צילום: מאזדה

מאזדה CX-3. אצלנו בקיץ 2015 ומתבססת על המאזדה 2 החדשה. צילום: מאזדה

ה-CX3 מתבסס על פלטפורמת ה-2 וחולק בסיס גלגלים זהה של 257 ס"מ בעוד עם אורך/רוחב/גובה של 155/176.5/427.5 ס"מ הוא מוסיף 21.5 ס"מ בין הפגושים, 7 ס"מ לרוחב ו-5.5 ס"מ לגובה. בחזית ניתן למצוא את סדרת מנועי SkyActiv המוכרים של מאזדה, הרלוונטי לשוק המקומי יהיה ה-2.0 ליטר עם 165 כ"ס בשידוך לתיבת הילוכים אוטומטית עם 6 יחסים והנעה קדמית (או כפולה שככל הנראה לא תשווק בישראל) בעוד מנוע 1.5 ליטר עם 120 כ"ס צפוי להיות מוצע בהמשך.
תא הנוסעים מוכר מה-3 ומכיל ניחוחות ספורטיביים כמו שילוב צבעים וגימורים מגוונים, הגה קטן ובשרני בעל שלוש צלעות, לוח שעונים עם מד סל"ד גדול מרכז ותצוגה עילית אלקטרונית למד המהירות, קונסולה מרכזית נקייה מכפתורים עם מסך 7" הנשלט מחוגה בין המושבים ופתחי אוורור עגולים בצורת צינור פליטה של מטוס קרב.

מאזדה CX-3. אצלנו בקיץ 2015 ומתבססת על המאזדה 2 החדשה. צילום: מאזדה

מאזדה CX-3. אצלנו בקיץ 2015 ומתבססת על המאזדה 2 החדשה. צילום: מאזדה

מערכות בטיחות מתקדמות כמו בקרת שיוט אדפטיבית, בקרת התנגשות עירונית, התראה על סטייה מנתיב ושטחים מתים יוצעו כאופציה.
ה-CX3 צפוי להגיע ארצה ב-2015 בשלב ראשון עם מנוע 2.0 ליטר והנעה קדמית. בנוסף הציגה מאזדה בלוס אנג'לס את מתיחת פנים מינורית ל-CX5 שעיקרה יחידות תאורה קדמיות ואחוריות חדשות ומשולבות לד, שדרוג בממשק השליטה שיבוצע מחוגה בדומה ל-3 ושיפור של כעשרה אחוזים בבידוד הרעשים לטענת החברה. ה-CX5 המחודש יחתים דרכון לקראת סוף קיץ 2015.


וידאו: הטכנולוגיה של ג'יפ צ'ירוקי

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

הצ'ירוקי נחשב לאחד מרכבי השטח-פנאי המוצלחים ביותר בהיסטוריה של יצרנית רכבי השטח הראשונה בעולם ויש שיטענו שהוא מהבולטים והמשפעים ביותר על הסגמנט. אומנם, השם צ'ירוקי (שבט אינדיאנים) הופיע בפרוטפוליו הדגמים של ג'יפ כבר ב-1975 כגרסת 3 דלתות ספורטיבית לווגוניר, אבל מי שייזכר בדפי ההיסטוריה כפורץ הדרך הוצג כמעט עשור לאחר מכן והיה למעשה ה"קומפקט SUV" הראשון.

הצירוקי שהושק ב-1984 ותוכנן בשיתוף רנו הציג מפרט ייחודי שכלל מרכב אחוד (קל בכחצי טון מקודמו) ובתוספת אופציה להנעה כפולה קבועה הוא הציג שיפור גדול בהתנהגות הכביש בעוד יכולת השטח נשמרה בזכות סרנים חיים מלפנים ומאחור ותיבת העברה עם הילוך כוח. הצ'ירוקי החדש, הדגם הראשון שמשיקה ג'יפ מאז רכישתה על ידי פיאט, מתיימר להיות חדשני לא פחות; הוא מבוסס על פלטפורמת אלפא ג'ולייטה כדי להציג נימוסי כביש ראויים למתחרים האירופאים (אודי Q5, וולוו XC60 וב.מ.וו X3) ומצד שני מתיימר להיות נאמן למסורת החברה במקום שבו האספלט נגמר. בעיקר נכון הדבר בגרסת "טרייל הוק" הנושאת צמד תגי "TRAIL RATED", החותמת של ג'יפ ליכולת עבירות אמיתית שתצלח גם את מסלול הרוביקון האתגרי. אחרי מבחן הבכורה קבלו הצצה לטכנולוגיה שמתחת לשמלה.

ג'יפ צ'ירוקי החדש. מפגן טכנולוגי אשר משרת את הנהג בכביש או בשטח. מערכת ההנעה מפנה את הגחון מהפרעות. זרימת אוויר עדיפה בכביש, אין על מה להיתלות בשטח. צילום: ג'יפ

ג'יפ צ'ירוקי החדש. מפגן טכנולוגי אשר משרת את הנהג בכביש או בשטח. מערכת ההנעה מפנה את הגחון מהפרעות. זרימת אוויר עדיפה בכביש, אין על מה להיתלות בשטח. צילום: ג'יפ

כדי להצטיין גם בכביש וגם בשטח הדגם החדש מצויד באחת ממערכות ההנעה הכפולה המתוחכמת ביותר שקיימות כיום בשוק. החיבור והניתוק של ההנעה הכפולה מתבצע הן ביציאה מתיבת ההילוכים והן בכניסה לדיפרנציאל האחורי תוך וויתור על תיבת העברה מסורתית החוסכת משקל והופכת את הגחון חלק יותר בעוד בנסיעה שיוט בכביש ניתוק גל ההינע (הן מהדיפרנציאל האחורי והן מתיבת ההילוכים) תורם להפחתת הרעשים וצריכת הדלק. מערכת ההנעה הכפולה פועלת בסנכרון עם בורר מצבי הנהיגה (Selec-Terrain המציעה חמישה מצבי פעולה: אוטומטי, שלג, ספורט, בוץ/חול וסלעים) ומצב הרכב עצמו (שיפוע, האצה חזקה וכו'). ברירת המחדל שלה במצב האוטומטי היא להניע את הגלגלים הקדמיים בלבד, אך היא יכולה להעביר עד 100 אחוז מכוח המנוע לציר האוחז.

מבחן רכב ג'יפ צ'ירוקי החדש

מבחן רכב ג'יפ גרנד צ'ירוקי

גרסת "טרייל הוק" מצוידת בהילוך כוח שבשונה מזה המוכר מרכבי שטח אחרים משנה את יחס העברה בתוך צמד הדיפרנציאלים הרוחביים להפחתה אפקטיבית של 1:2.92 ובנוסף מחלק את הכוח בצורה שווה בין הציר הקדמי לאחורי. העובדה כי הילוך הכוח משולב בתוך הדיפרנציאלים הרוחביים חסכה מג'יפ את הצורך בגל הינע מחוזק דבר המפחית בצורה ניכרת את הרעידות, הרעשים וצריכת הדלק בנהיגת כביש. נוסף על כך הדיפרנציאל האחורי מצויד בנעילה מלאה ויש מצב ניוטרל מלא המנתק את העברת הכוח מהדיפרנציאלים לתיבת ההילוכים (בדומה למצב ניוטרל בתיבות העברה מסורתיות) ומאפשר גרירה בשטח מבלי לגרום נזק לתיבת ההילוכים.
נוסף לכך הצ'ירוקי מצייד בבקרת ירידה במורד אלקטרונית המאפשרת בחירה בתווך מהירויות שבין קמ"ש אחד ל-9 קמ"ש באמצעות העברת בורר ההילוכים למצב ידני. בירידה ברוורס המערכת תבלום למהירות של קמ"ש אחד. הצד השני של המערכת האלקטרונית היא בקרת זחילה בעליה או בג'עג'ועי סלעים המאפשרת באופן אוטומטי תווך מהירות של בין קמ"ש אחד ל-9 קמ"ש והתגלתה כאפקטיבית ביותר גם עבור מי שניכן ברגל ימין רגישה.

וידאו: מיצובישי פאג'רו חוגג 3 מיליון

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

למרות שמיצובישי הייתה היצרנית היפנית הראשונה שפיתחה רכב בעל הנעה כפולה (ה-PX33 מ-1934 שפותח עבור צבא אימפריית השמש העולה), הפאג'רו מעולם לא זכה לתהילה של מתחרהו לבית טויוטה. זאת למרות שהמורשת של רכב השטח עם סמל היהלום היפני, מפוארת לא פחות כשיותר משלושה עשורים לאחר שהוצג בתערוכת טוקיו ב-1981 מציינים בחברה את ייצור של הפאג'רו השלושה מיליון שיורד מפס הייצור בסקאוג'י ממערב לטוקיו.

כבר מהדור הראשון, הפאג'רו היה מתקדם טכנולוגית ועוד בסוף שנות השמונים הציע מכלולים מודרניים לתקופה שלא נראו קודם ברכב שטח תוצרת יפן כמו מתלה קדמי נפרד, הגה כוח ואופציה למנועי טורבו דיזל. הדור הראשון הוצע בשתי תצורת מרכב; 3 דלתות עם גג ברזנט או קשיח וארוך 5 דלתות שבהמשך זכתה לגרסה מפוארת במיוחד עם צביעה דו גוונית, חישוקים קלים בקוטר 15" ומנוע בנזין V6 3.0 עם 141 כ"ס שפותח בשיתוף קרייזלר. הדור הראשון היה כל כך מוצלח שב-1991 עם הצגת הדור השני, הוא המשיך להיות משווק כיונדאי גלופר עוד 13 שנים.
הדור השני של הפאג'רו היה מודרני וחדשני עוד יותר ולמרות ששמר על קווי העיצוב הכלליים של הגרסה היוצאת הוספת כנפונים בבתי הגלגלים וחזית עגלגלה יותר הפכו אותו לאחד מרכבי השטח הנאים ביותר בתחילת העשור האחרון של המאה העשרים. יחידות ההנעה כללו מנועי בנזין V6 וטורבו דיזל (2.5 ולאחר מכן 2.8 ליטר) מודרניים אבל עיקר החידוש היה תיבת העברה Super Select המשלבת את הטוב מכל העולמות והיא היחידה שגם כיום מציעה בחירה בין 4 מצבי הנעה; אחורית לכביש יבש המטיבה עם צריכת הדלק, כפולה קבועה עם דיפרנציאל מרכזי לכביש רטוב או מושלג, נעילת דיפרנציאל מרכזי לשטח והילוך כוח לשטח קשה עם אופציה לנעילת דיפרנציאל אחורית. בפן הבטיחותי צויד הפאג'רו בצמד כריות אוויר ו-ABS. הדור השני נחשב לפופולארי ביותר כשבין 1991 ל-1995 נמכרו כ-160 אלף יחידות בממוצע, נתון שמיצובישי לא שחזרה מאז. עדות נוספת להצלחה של הדור השני היא העובדה שהוא מיוצר ברישיון חברת CAG הסינית עבור השוק המקומי עד עצם היום הזה.

האבולוציה הגדולה ביותר בחיי הדגם נעשתה בדור השלישי שהוצג בקיץ 1999 ומוכר בארץ כקינג. על העיצוב שנראה עתידני בזמנו היה אחראי פינין פארינה כשמתחת לשמלה הנאה היה הפאג'רו רכב השטח הראשון ששילב בין מרכב אחוד ומיתלים נפרדים מלפנים ומאחור כמו במכונית כביש שהקנו לו נימוסי כביש שלא היו מוכרים בעולם רכבי השטח. בחזית הושם מנוע טורבו דיזל מודרני (3.2 ליטר 165 כ"ס) בעוד מנוע הבנזין בנפח 3.5 ליטר זכה להזרקת דלק ישירה (203 כ"ס) כחלק מהחלוציות של מיצובישי בתחום, אך רמת האמינות הייתה מפוקפקת בשל איכות הדלק באותה תקופה. בשוק המקומי שנות השיווק הראשונות הקינג היה רכב השטח הנמכר ביותר, הפעם היחידה שעקף את טויוטה לנד-קרוזר.
בסוף 2006 הוצג הפאג'רו הנוכחי בתערוכת פריז שהיה יותר מתיחת פנים לדור הקודם עם שינויים קלים כמו שדרוג העיצוב החיצוני ותא הנוסעים, כיול שונה למתלים והורדת מיקום הגלגל הרזרבי כדי להטיב עוד יותר עם התנהגות הכביש.

בסוף 2016 או תחילת 2017 צפויה מיצובישי להציג יורש חדש לפאג'רו, אך בהתאם למגמות בתעשיית הרכב ולאסטרטגיית החברה השמה דגש על טכנולוגיית הנעה היברידית, ספק רב עם הוא ישמור על הרוח של האב הקדמון ולא יהפוך לעוד קרוסאובר מפונפן בזרם המיינסטרים.

מיצובישי פאג'רו מנצח טויוטה לנדקרוזר במבחן השוואתי

טיול שטח לדרום עם מיצובישי פאג'רו

תהילת הדקאר
אי אפשר לכתוב על הפאג'רו מבלי להתייחס למירוץ הקשוח בעולם, הדקאר שמהווה מרכיב מרכזי בהילה של מיצובישי. קבוצת המירוים של היצרן היפני היא המצליחה ביותר במירוץ המפרך עם לא פחות מ-12 ניצחונות, בחמש מהן מילאה את כל הפודיום (ב-2002 איכלסה אפילו תשע מתוך עשרת המקומות הראשונים, רק את המקום התשיעי התמקם צוות עם טויוטה). למעשה ב-25 השנים בהם השתתפה בדקאר באופן רשמי, רק בשלושה מירוצים לא סיימה על הפודיום. יוטה קליינשמיטד הגרמניה, האישה היחידה שניצחה את הדקאר, עשתה זאת על גבי פאג'רו בשנת 2001.
הפעם הראשונה שהפאג'רו התייצב לקו הזינוק של הדקאר הייתה ב-1983, רק שנה לאחר שהושק ונהג הראלי הסקוטי אנדרו קאוון שאחז בהגה הצליח להגיע לקו הסיום ראשון מבין כל הרכבים בקטגוריה הסדרתית ושנה לאחר מכן הגיע שלישי בקטגוריה הכללית, מקדים מתחרים וותיקים כמו ג'קי איקס בפורשה 911, למרות שהפאג'רו עימו התחרה היה שייך לקטגוריה הסדרתית. ב-1985 הפאג'רו כבר הגיע משודרג לקטגוריה הבכירה וקטף את הניצחון הראשון. מיצובישי יישמה של ידע רב שצברה במירוצי השטח המפרכים בדגם הסדרתי והפג'רו היה לדגם הפופולארי ביותר בקרב הקבוצות הפרטיות כבסיס לבניית רכבי מרוצים. אפילו ה"צולל הצהובה" של רז הימן והלל סגל עושה שימוש ניכר במכלולים של פאג'רו.

דמעות עצב, דמעות שמחה – דקאר 2015 קו הסיום

$
0
0

כתב: ניר בן זקן צילום: יח"צ סייע בהכנת הכתבה: רני דקל

אחרי שבועיים של מרתון מתמשך במהלכו גמעו 9,000 קילומטרים בתנאי שטח קשים ומשתנים; חצו את הרי האנדים, דיונות החול של צפון צ'ילה ומדבר המלח בדרום בוליביה, עם טמפרטורות שנעו בין מינוס 5 מעלות ל-40 מעלות, בגבהים שנשקו ל-5,000 מטרים מעל פני הים, מירוץ השטח הקשה והמפרך בעולם הסתיים אתמול (יום שבת). רק כמחצית מ-400 המתחרים שהתייצבו לקו הזינוק, הגיעו לקו הסיום בבואנוס איירס, במירוץ שייזכר בדפי ההיסטוריה כאחד הקשים המותחים ובעיקר המפתיעים ורבי התהפוכות.

האוחזים בכידון
גיבור המירוץ השנה הוא ללא ספק חואן ברדה, הרוכב הראשי בקבוצת הונדה. זו הפעם החמישית שהוא משתתף בדקאר, ולפחות במחצית הראשונה של המירוץ נראה היה שהפעם שהוא עשוי לנצח תוך שהוא מפגין רכיבה שקולה ומחושבת וגם משתמש בטקטיקות מתוחכמות כדי לשמר את יתרונו על מארק קומה, בדרך לנפץ את דומיננטיות בת 13 שנים של יצרן האופנועים האוסטרי.

ברדה והונדה, כמעט וכמעט הצליחו להפיל את ק.ט.מ. מכסא המלכות. צילום: יח"צ

ברדה והונדה, כמעט וכמעט הצליחו להפיל את ק.ט.מ. מכסא המלכות. צילום: יח"צ

אבל אלת המזל הפנתה עורף לברדה במחצית השנייה. זה התחיל עם שבר בכידון כתוצאה מנפילה באמצע קטע הדירוג השביעי שחייב אותו לרכב את 120 הקילומטרים שנותרו עד הסיום עם יד אחת בלבד. היות ומדובר בקטע מרתון ללא סיוע, ניאות רוכב קבוצת הונדה המקומית, דמיאן גירלד להקריב את המירוץ ולתת לברדה את הכידון שלו כדי לאפשר לו להמשיך בקרב. יום המחרת כלל קטע דירוג במדבר המלח הגדול בעולם, סלאר דה אויוני שבדרום בוליביה ולמרות גשם זלעפות שירד והציף את המדבר ותחנוניהם של המתחרים כי ביצוע הקטע אינו אפשרי המארגנים החליטו להמשיך במירוץ. מנועי האופנועים לא עמדו בשילוב הקטלני של המים עם המלח ו-15 רוכבים נאלצו לפרוש. גם המנוע של ברדה שבק והוא נגרר לסיום על ידי ג'רמיה ישראל, רוכב נוסף בקבוצת הונדה, אבל הזמן הרב שאיבד דרדר אותו למקום ה-24 והוציא אותו מהקרב על ההובלה. "ביקשנו שלא נוזנק בגלל תנאי מזג האוויר אבל המארגנים התעקשו. כשדברים כאלה קורים צריך לחשוב למה הם קורים. שנה הבאה אולי נביא אופנוע ים" אמר ברדה בתסכול.

גם קומה ציין ש"זה היה יום ממש אקסטרים, היינו בקצה גבול היכולת", אבל הוא הצליח לסיים את הקטע ועבר להוביל, בפעם הראשונה מתחיל המירוץ. פאולו גונזלבס הפורטוגאלי, רוכב הסיוע של ברדה שאמור היה לעזור לו במקרה של תקלה, מצא עצמו כיחיד שמסוגל לאיים על קומה וברדה מצידו הוכיח חברות אמיצה כשהחליף תפקידים עם גונזלבס ועבר להיות רוכב הסיוע שלו בניסיון להשיג ניצחון על קומה. אלא שבכך לא תמו הצרות של קבוצת הונדה וגם המנוע של גונזלבס שבק חיים והחלפתו הוסיפה 17 דקות עונשין שסתמו את הגולל על היכולת לאיים על קומה. הסיום במקום השני מהווה את התוצאה הטובה ביותר עבור גונזלבס בפעם התשעית בה הוא משתתף בדקאר וההישג הטוב ביותר עבור הונדה ב-25 השנים האחרונות. בחינת טבלאות הזמנים מגלה אגב כי אם מפחיתים את עונש הזמן שקיבל גונזלבס בשל החפת המנוע מהדירוג הכללי, הוא היא מנצח את המירוץ ואת קומה בפער של 7 שניות! כך או אחרת אין ספק שבשנה הבאה, הרוכבים של הקבוצה היפנית יתייצבו נחושים מתמיד לכבוש את הפודיום. מארק קומה מצידו יחזור הביתה בפעם החמשית בקרירה שלו עם גביע המקום הראשון מהדקאר, משווה בכך את מספר הגביעים למתחרהו הגדול מהעבר סיריל דספרה ורק גביע אחד פחות ממחזיק השיא בקטגורית האופנועים, סטפן פטרהנסל. "זה מפעל חיים, עם כל הצוות והאופנוע האידיאלי. עכשיו, אחרי כל כך הרבה מאמץ, זה הזמן להירגע וליהנות" אמר קומה כשהוא נושם לרווחה בסיום. לשאלה האם יחזור גם בשנה הבאה לקו הזינוק רכוב על שני גלגלים לא ענה, אבל אנחנו מאוד מקווים שהתשובה תהיה חיובית.
טובי פרייס, ה"רוקיז" מאוסטרליה, יכול להיות הרבה יותר מרוצה מהמקום השלישי בפעם הראשונה בה הוא משתתף בדקאר, הישג שרק מעטים בהיסטוריה של המירוץ הצליחו. "תמיד ידעתי שזה הולך להיות קשה, אבל עד שאתה לא מתחיל את המירוץ אין לך מושג עד כמה. אין מילים שיכולות לתאר את התחושה של להיות כאן בקו הסיום ועוד במקום השלישי זה פשוט מדהים. אנחנו נחזור בשנה הבאה ועכשיו כשאנחנו יודעים מה מצפה לנו אנחנו נהיה קצת יותר מוכנים וקצת יותר טובים" אמר פרייס בקו הסיום.
אחרונה הראויה לציון בין הדו גלגליים היא ליאה צאנז, רוכבת קבוצת הונדה שסיימה את המירוץ במקום התשיעי, קובעת בכך את המיקום הגבוהה ביותר אליו הגיע אישה בקטגוריה הקשוחה ביותר בדקאר.

האוחזים בהגה
קטגוריית הרכבים תיזכר השנה כזו שבה נפלו גיבורים. לאחר שסיינז' התהפך ופרש, וסיריל דספרה התקשה לספק את הסחורה, סטפן פטרהנסל היה היחיד מקבוצת פיג'ו שהצליח להתמקם בתוך העשירייה הראשונה אך בקטע הדירוג התשיעי הוא התדרדר מטה למקום ה-14 בשל בעיות מכאניות. עד קו הסיום הוא הצליח לצמצם פערים, אבל נותר מרחק נגיעה מהעשיריה הראשונה עם המקום ה-11 בסיום. "לפני שישה שבועות לא היינו בטוחים שנצליח לעשות סטייג 1 ועכשיו  אנחנו כאן בקו הסיום. במהלך השבועיים האלה אספנו הרבה מידע על התנהגות המכונית ובחודשים הקרובים ננתח אותו ונבוא מוכנים הרבה יותר בשנה הבאה" הביעה מסייה דקאר תקווה לשנה הבאה.

אל-ראג'י עוד נהג פרטי מנסיכויות המפרץ, ערער את שורות הנהגים הרשמיים. צילום: יח"צ

אל-ראג'י עוד נהג פרטי מנסיכויות המפרץ, ערער את שורות הנהגים הרשמיים. צילום: יח"צ

גם עבור נאני רומה, מנצח שנה שעברה, לא פסק מבול הצרות. כזכור כבר ביום המרוץ הראשון יצא מתמונת ההובלה בעקבות תקלה במשאבת השמן ורומה הפך להיות רכב הסיוע עבור המתחרים האחרים מקבוצת "מיני X-raid" כשהוא נושא עבורם צמיגים רזרביים וחלקי חילוף. אלא שרומה גם רצה להחזיר לעצמו מעט הביטחון העצמי שאבד לו עם ניצחון בקטעי הדירוג ובקטע ה-10 התהפך ונאלץ לפרוש באופן סופי.
יזיד אל-ראג'י היה הפתעת המירוץ. נהג הראלי הסעודי שעבורו זו השתתפות הראשונה בדקאר התברג למקום השלישי מרחק כ-20 דקות מהמוביל עם סיכויים ריאלים לזכות. לאחר שניצח את קטע הדירוג ה-8 אמר בשחצנות "המירוץ הזה קל מידי. אני מגיע ממדינה מדברית, יש לי שליטה טובה ברכב ואני חושב שאני יכול לנצח". שלושה ימים לאחר מכן למד הרוקיז על בשרו עד כמה הדקאר יכול להיות אכזרי כשבעיית חשמל בקטע הקישור דוממה את מנוע הטויוטה היילקס ושלחה אותו בידיים ריקות בחזרה הביתה. "דקאר כאן גם בשנה הבאה וגם בשנים שאחרי ואנחנו נהיה כאן גם בשנה הבאה וגם בשנים הבאות" הצהיר אל-ראג'י. המרוויח הגדול מפרישתו של הסעודי הוא כריסטוף הולוצי'ץ, בעברו חבר פרלמנט באיחוד האירופאי, שיחזור עם גביע המקום שלישי, התוצאה הטובה ביותר שהשיג בפעם העשירית בה הוא לוקח חלק במירוץ.
הקרב על הובלה התנהל בין ג'ינל דה-וויליה בטויוטה לבין נאסר אל-עטייה במיני.כשהדרום אפריקאי הבין כי לא יוכל לעקוף את הקטארי ששמר על קצב גבוה ונטול טעויות הוא החליט לנסות קיצור בתוואי הדרך בקטע הדירוג התשיעי. לצערו המהלך לא צלח ואף עלה לו בהגדלת הפער ליותר מ-20 דקות, פער אותו הודה דה-וויליה כבר לא היה ניתן לסגור. אל-עטייה שהוביל את המירוץ מקטע הדירוג השני ולמרות הפער שנפתח הוא לא הוריד את הרגל מהדוושה וניצח את שני קטעי הדירוג הבאים עם חמישה ניצחונות סטייג'ים בסך הכל, מפגין דומיננטיות בלתי ניתנת לניפוץ. "הגעתי לדקאר מוכן ומחוזק הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית. יום אחרי יום הצלחנו לשמור על ההובלה ולשלוט במירוץ. זו תחושה פנטסטית לסיים ככה. עכשיו אני רוצה לנצח אפילו יותר" אמר אל-עטייה בסיום.

הבחורים הגדולים
אלס לופריס מקבוצת מאן היה היחיד שאיים על ההגמוניה של קבוצת קמאז הרוסית כשהיה מדורג במקום השלישי, אבל בקטע הדירוג ה-6 בדיונות של צפון צ'ילה הוא נתקע באמבטיית חול והחילוץ שארך זמן רב דרדר אותו מחוץ לפודיום. לשמחתנו ובשונה מכל שאר קבוצת היצרן הרשמיות בקמאז אין הוראות קבוצתיות מה שפתח מאבק ענקים בין אדוארד ניקולייב לאייראט מרדיאב. ניקולייב הוביל בתחילה, אבל קטע הדירוג ה-7 שבק מגדש הטורבו ועיכב אותו זמן רב והוא איבד את הובלה והתדרדר למקום הרביעי.

מרדיאב ומשאית קאמאז - נהג בן 28 - חוגג ניצחון ראשון בדקאר. צילום: יח"צ

מרדיאב ומשאית קאמאז – נהג בן 28 – חוגג ניצחון ראשון בדקאר. צילום: יח"צ

בחמשת קטעי הדירוג הבאים פתח מבערים אך ללא הועיל והוא נאלץ להסתפק במקום השני בפער של 13 דקות בלבד ממרדיאב, הצעיר מבין שלושת נהגי הקבוצה (חגג בינואר האחרון 28 חורפים) שקטף ניצחון ראשון בדקאר. אנדרי קרגינוב סוגר פודיום מושלם לארמדה הכחולה עם המקום השלישי.
אחרי שבועיים של אקשן מוטורי ובשוך החגיגות בבירה הארגנטינאית אנחנו כבר סופרים לאחור את 50 השבועות הבאים עד הזינוק הבא למירוץ המרתק ביותר בעולם.

GM תציג מתחרה לרנגלר?

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

בשנים האחרונות, מותג GMC של ג'נרל מוטורס מייצר דגמים זהים לחטיבת המסחריות של שברולט. כך עם סיירה וסילברדו, יוקון וטאהו, אקדיה וטרוורס, קניון וקולרדו (שניהם קרובי משפחה של הדימקס) שפרט להבדלי עיצוב קלים מדובר למעשה באותם דגמים בדיוק. אבל כעת מדווח העיתון הכלכלי, וול סטריט ג'ורנל, כי GMC עשויה לפתח זהות עצמאית יותר עם דגם ייחודי לה.

רכב התצוגה מ-2008 - האמר HX עשוי להיות ההשראה למתחרה של ג'יפ רנגלר. צילום: GM

רכב התצוגה מ-2008 – האמר HX עשוי להיות ההשראה למתחרה של ג'יפ רנגלר. צילום: GM

לדברי מקורות העיתון, ג'נרל מוטורס ביקשה מאולמות התצוגה של GMC בארה"ב לערוך משאל בקרב הלקוחות שיבדוק את ההתעניינות לדגם שיתחרה בג'יפ רנגלר. זאת כחלק ממהלך להצעיר את המותג שהיצע הדגמים שלו כולל בעיקר טנדרים ורכבי שטח ענקיים הפונים לשכבות מבוגרות באוכלוסיה.

רכב התצוגה מ-2008 - האמר HX עשוי להיות ההשראה למתחרה של ג'יפ רנגלר. צילום: GM

רכב התצוגה מ-2008 – האמר HX עשוי להיות ההשראה למתחרה של ג'יפ רנגלר. צילום: GM

כזכור זו אינה הפעם הראשונה בה ג'נרל מוטורס שוקלת לייצר מתחרה לרנגלר, בתערוכת דטרויט ב-2008 חשפה את ההאמר Hx קונספט כתשובה לג'יפ האייקוני. אלא שמאז הושמה חטיבת האמר במרכז הכוונות של הארגונים הירוקים בעקבות משבר האנרגיה שהעלה את מחירי הנפט החל מאמצע העשור הראשון של המילניום לשיא בקיץ 2008 מכירות החטיבה התרסקו והביאו להחלטה על הורדת השאלטר של המותג במאי 2010.

הנה יצירה של BUREKO הצ'כית

כעת יתכן שרכב התצוגה המרהיב יקרום עור וגידים תחת חטיבת GMC אבל זו לא תהיה משימה קלה להציג מתחרה לג'יפ המוכר ביותר בעולם, על אחת כמה וכמה כשההיסטוריה שלה לא מפוארת כמו זו של גיבור מלחמת העולם השנייה. טויוטה עם ה-FJ וגם האמר בשנותיה הטובות עם ה-H3 לא הצליחו להראות את האגזוז לפרצוף המוכר של 7 פסים וצמד פנסים עגולים. לנוכח סכנת ההכחדה המרחפת מעל רכבי השטח האמיתיים, נקווה שזה לא יוציא את הרוח מהפרשים של GMC.

סרנים חיים גם בג'יפ רנגלר הבא

$
0
0

כתב: ניר בן זקן

אחרי חרושת שמועות בנוגע למחליפו של הרנגלר, מפרסם אתר חדשות הרכב האמריקאי Automotive News כי בניגוד להערכות, הדגם החדש ישמור על תצורת צמד סרנים חיים מלפנים ומאחור בדיוק כמו קודמיו ולאנחת הרווחה של מעריצי רכב השטח האייקוני והמפורסם בעולם. רוב רכבי השטח כיום מצויידים במיתלים נפרדים כולל על פי הערכות מתחרו הישיר של הרנגלר, הדיפנדר החדש שצפוי לעבור לתצורה זו כשיראה אור בשנה הבאה.

הרכילות מג'יפ מספרת על כך שגם הרנגלר הבא יצוייד בסרנים חיים. צילום: ניר בן זקן

הרכילות מג'יפ מספרת על כך שגם הרנגלר הבא יצוייד בסרנים חיים. צילום: ניר בן זקן

מערכת מיתלים זו משפרת משמעותית את נוחות הנסיעה ואת התנהגות הכביש (תודות למשקל בלתי מוקפץ נמוך יותר) אבל מגבילה את מהלך המתלה וכמעט ולא ניתנת לשינויים ושיפורים כמו הגבהות מרכב והתקנת גלגלים גדולים יותר – תעשיה שמגלגלת על פי הערכות כמה מיליארדי דולרים רק במוצרים ייעודיים לג'יפ רנגלר.

הרכילות מג'יפ מספרת על כך שגם הרנגלר הבא יצוייד בסרנים חיים. צילום: ניר בן זקן

הרכילות מג'יפ מספרת על כך שגם הרנגלר הבא יצוייד בסרנים חיים. צילום: ניר בן זקן

האגדה לבית JEEP

וידאו – השקה של ג'יפ רנגלר רוביקון

הדור החדש והרביעי במספר של הרנגלר צפוי להיחשף בעוד כשנתיים, בדיוק 30 שנים לאחר שהחליף את ג'יפ CJ (ר"ת Civilian Jeep), סדרת הדגמים האזרחיים של ג'יפ שנמכרה בין 1944 ל-1986. למרות השמירה על תצורת המיתלים המסורתית שאר המכלולים צפויים להיות מודרניים יותר כמו מנועי טורבו קטנים, תיבת 8 הילוכים אוטומטית של ZF, דיאטת משקל מקיפה תוך שימוש בחלקי מרכב מאלומיניום, ושיפורים אווירודינמיים שיסייעו בהפחתת צריכת הדלק. זאת בהשוואה לדגם הנוכחי בעל מנוע "פנטהסטאר" V6 בנפח 3.6 ליטר עם 284 כ"ס, תיבת 5 הילוכים אוטומטית, 1,910 ק"ג של משקל עצמי (1,753 ק"ג לגרסה הקצרה), מקדם גרר של 0.495 וצריכת דלק רשמית של 7.2 ק"מ לליטר.

Viewing all 1632 articles
Browse latest View live